- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.697
- Поени од реакции
- 85.578
Да, Американците им го донеле на армиски спортски настан.Јас баш и не сум сигурен дека потекнува од Кина.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, Американците им го донеле на армиски спортски настан.Јас баш и не сум сигурен дека потекнува од Кина.
Јас па мислам обратно е, медиумите овие две недели само за Бугарија трубат, Захариева на сон почна да ми излегваСега медиумите ќе се свртат турбо кон Ковид....за да се створи целосен дефокус на ветото од Бугарија.
Сето тоа со цел да ни замачкаат очи за нивната очигледна неспособност како "Влада".....па ќе ни лупнат најверојатно полициски час и слично......апсолутно турбо само за Ковид ќе се збори по сите можни медиуми.
Да ни фрлат прашина во очи со цел да ја прикријат целосната северџанска неспособност буквално во секој можен поглед.
И шо сега? Тие со вишок килажа, срцеви болести, дијабетис, замастени дробови..... треба да ги оставиме да умрат? Тоа не се луѓе? Па тие ти се 50% од популацијата. Постарите не се луѓе? Помладите немаат такви заболувања? Читам овде некои пишуваат како не треба да се превземаат мерки оти вирусот не е толку опасен и од него умираат само оние што претходно имале и други здравствени проблеми и маката било некој да не остане без плата поради мерките а не тоа дека некој ке си замине од овој свет. Па имаат ли таквите ,,мислители,, малку човечност во себе и толку ли се сигурни дека тие или некој од нивните најмили во себе не носат некоја слабост за која немаат поим а поради која може да угинат од ковидот? Чудни некои ,,луѓе,,.Со добра организација и таквите фирми ќе може да функционираат без проблем.
Таа фирма што ја спомнуваш да ја остават со крадење и криминал 1 година ќе може да воведе системи со кои пола работа ќе се работи автоматски.
Што ако закачат корона со тешки симптоми клучни луѓе што работат таму и што го носат целиот товар со ваквиот башибозук и тралалајка мерки?
Во ваква ситуација треба да има протоколи и нема заебанција, секој мора да се придржува то тоа што е пропишано 100% и очите отворени максимално. Што ако се работеше за вирус со смртност од преку 50%? Што ако се работеше за катастрофа која за 1 месец ќе заразеше преку 50% од популацијата?
Јас не знам што работат дибеците од сектори за справување со кризи, па дури и таквите што се вработени специјално во фирми, али ова што се случува и кај нас, а и во многу држави во светот е брука и срам за човечката еволуција. Срамота е да кажеме дека сме напреднале технолошки и на секој аспект, ако еден глуп вирус како овој успее да го кракира целиот свет.
Автоматски споено мислење:
По постовите ми личиш на бааги уплашена од чудово (не дека не треба внимателно да следиш што се случува), али нема потреба од страв.
Овие месеци ќе починуваат и доста луѓе кои имаат проблеми со болести на дишни патишта, а воедно и со било каква посериозна болест затоа што имунитетот паѓа и од самиот воздух и драстична промена на надворешните услови.
Пред 2 дена шетав доцна навечер, преку маска смрдеше на чад ненормално, е замисли како му е на тие со астма, бронхитис и тн.
Ти пишав какви познавам дека починаа, а тие од 55-70 се повеќе отепани отколку тие старите над 80, барем моите блиски што се на таа возраст. Прво минаа низ најголемиот стрес што постоеше во оваа држава во последни 50 години (распад на систем, транзиција и безработица и тн), второ начинот на функционирање им е тапа (еве дома не можам да се разберам со мајка ми ни за исхрана ни за суплементација што колку толку разбира што и кажувам, не пак со некој кој чека совет од попот или оџата). Не се стари, али за жал да отидат да се проверат поголемиот дел од нив имаат: атеросклероза, срцеви болести, дијабетес или почетна фаза, замастени дробови, вишок килажа и тн), така да јас би ги ставил сите од 50+ во критична категорија (+ помлади кои некоја од овие болести).
Точно.....трубеа за Бугарија. Сега време е да сменат тема односно мораат.....и ќе сменат. За да ни ги смират страстите. Очекувам да направат еден добар параван со тоа што владата ќе препорача на претседателот на државата и на советот за безбедност прогласување на кризна состојба.Јас па мислам обратно е, медиумите овие две недели само за Бугарија трубат, Захариева на сон почна да ми излегва![]()
Сите што имаат потреба.Кој пациенти одат на матичен во моментов?![]()
Мислам ДА.Дали утре Советот за безбедност ќе прогласи полициски час?
Radusa jam duke ardhur![]()
Ги превидуваш верзиите дека во Италија бил присутен уште во септември...Да, Американците им го донеле на армиски спортски настан.
![]()
Ти го игнорираш фактот дека дури и доколку тие настани се валидни, пак не значи дека не дошол од Кина.Ги превидуваш верзиите дека во Италија бил присутен уште во септември...
Го игнорираш случајот со мајката и синот од Велес...
Ќе прогласат полициски после 21 часот, ионака пиле нема то време.
Кафичите денски ќе си фурат,наместо да затворат угостителски објекти барем на две недели, да се стабилизира колку толку ситуацијата оти реално од таму се најголемиот број на заразени.
Автоматски споено мислење:
Јас па мислам обратно е, медиумите овие две недели само за Бугарија трубат, Захариева на сон почна да ми излегва![]()
Да, сега го читав Заев, голем дел од комисијата се сложиле дека доцен полициски нема да поможи така да најверојатно или од 17 часот или од 18.Нема да е полициски час од 21 часот.. Туку ќе е порано или во 19 или во 18 часот.. Знаат они дека после 9 и како што рече ти дека сега зимава нема никој надвор.. Така да џабе ќе е то..
Зато порано ќе е..
Да, сега го читав Заев, голем дел од комисијата се сложиле дека доцен полициски нема да поможи така да најверојатно или од 17 часот или од 18.
Ама мислам дека прво ќе пробаат со некои построги мерки,кои ќе видиме.
Јас не тврдам дека не дошол од Кина. Убаво напишав дека не сум сигурен дека дошол од таму... А ти изгледа читаш она што сакаш да го прочиташ, не она што е напишано.Ти го игнорираш фактот дека дури и доколку тие настани се валидни, пак не значи дека не дошол од Кина.
Ах овде тоа тешко таа работа,сол немат в очи да си турат не пари да ни дат.Дада мора така или 2 неделен карантин како што направи грција (или појќе дан беше не сум сигурен)..
Ама за ова си требит саглам држава не ко ние што сме..
Таму има да ама ти даваат пари доволно за да истуркаш тие недели (пример 600 евра за вработените и по 400 невработени)..
Кој рече дека ако има полициски час или карантин нема да се оди на работа?Дада мора така или 2 неделен карантин како што направи грција (или појќе дан беше не сум сигурен)..
Ама за ова си требит саглам држава не ко ние што сме..
Таму има да ама ти даваат пари доволно за да истуркаш тие недели (пример 600 евра за вработените и по 400 невработени)..
А кои би биле тие построги мерки? Немам идеа какви други мерки освен карантин и полициски час. Ако мислат да се заебаваат со намалување на уште еден час од работното време на кафаните, групирањето од 4ца да го намалат на 2ца, автобуси и други перипетии.... поарно ич да не превземаат такви мерки, однапред се знае дека нема да имаат ефект.Да, сега го читав Заев, голем дел од комисијата се сложиле дека доцен полициски нема да поможи така да најверојатно или од 17 часот или од 18.
Ама мислам дека прво ќе пробаат со некои построги мерки,кои ќе видиме.