Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Многу е полесно да оркестрираш пандемија отколку да наместиш избори во САД, тоа ти гарантирам.
Автоматски споено мислење:

Зошто јас да се замислувам за тој факт? Решението е дека некои ќе умрат некои не.
Па гледам не просветли како почнала пандемијата и зошто, помислив знаеш и решение за моменталната ситуација овде ама добро сепак неможеш се да знаеш.

Па гледам не просветли како почнала пандемијата и зошто, помислив знаеш и решение за моменталната ситуација овде ама добро сепак неможеш се да знаеш.

Па нормално дека го знам решението, ти го напишав, некои ќе умрат некои ќе преживеат. Многу важна работа.

Во суштина, ништо не знае, ниту му е јасно, ама така прочитал :pos:

Па нормално дека го знам решението, ти го напишав, некои ќе умрат некои ќе преживеат. Многу важна работа.
Генијално решение некој плаќал цел живот здравствено осигурување за сега да нема место во болницата и не важи ова само на корона заразените туку и за било која друга болест нема термин/место.
Баш како твоето решение користи владата сега некои ќе умрат некои ќе преживеат.

Затоа тебе скриен под маса со маска на лицето се ти е јасно.
Да ти кажам уште нешто не ми е јасно во моментов, колку антитела имаат асимптоматските случаи. За другото се е јасно засега.

Генијално решение некој плаќал цел живот здравствено осигурување за сега да нема место во болницата и не важи ова само на корона заразените туку и за било која друга болест нема термин/место.
Баш како твоето решение користи владата сега некои ќе умрат некои ќе преживеат.

Не разбирам каква врска има ова со мене, и зошто од мене бараш решение. Нити ми и гајле за здравствениот фонд, ниту за задравствениот систем, ниту за лушето што ќе умрат или преживеат. Барај некој дриг за ваква дискусија, мене не ме интересира.

Ситуацијата е циркус, ЦИРКУЗ.
Се пишат позитивни како стигнат, го носи мајката детето на матичен, имало нешто малце температура,матичниот и вика нема потреба да се тестира, одговара на ковид, ќе го пишам ковид, а ти како сакаш. ако сакаш носи го на тестирање, исто ти се фаќа. Оди друга мајка кај друг матичен за детето, овој и вика ќе закажам да се тестира. Оди на тестирање таму и викаат позитивен е заведен, не мора да се тестира. Смешки. Одамна ми се сумњиви ситуации во Тетово, Куманово, Велес, Струмица и други места покрај Скопје со 50-70-85 пријавени позитивни. Тоа би значело 150-200-300 направени теста дневно. НЕМА ШАНСИ. За 7 часа на едно место да тестираат 150 е немогуче, а не па 300. Проста логика.
Сите кои одат на матичен за било што, има големи шанси да се влезени во статистиката без никакви направени тестови.
Ај се извињавам за упадот, продолжете си.

Се пишат позитивни како стигнат, го носи мајката детето на матичен, имало нешто малце температура,матичниот и вика нема потреба да се тестира, одговара на ковид, ќе го пишам ковид, а ти како сакаш. ако сакаш носи го на тестирање, исто ти се фаќа. Оди друга мајка кај друг матичен за детето, овој и вика ќе закажам да се тестира. Оди на тестирање таму и викаат позитивен е заведен, не мора да се тестира. Смешки. Одамна ми се сумњиви ситуации во Тетово, Куманово, Велес, Струмица и други места покрај Скопје со 50-70-85 пријавени позитивни. Тоа би значело 150-200-300 направени теста дневно. НЕМА ШАНСИ. За 7 часа на едно место да тестираат 150 е немогуче, а не па 300. Проста логика.
Сите кои одат на матичен за било што, има големи шанси да се влезени во статистиката без никакви направени тестови.
више не ни даваат по 2000 евра, само запишуваат, штом налетаат на име и презиме... :(

Не разбирам каква врска има ова со мене, и зошто од мене бараш решение. Нити ми и гајле за здравствениот фонд, ниту за задравствениот систем, ниту за лушето што ќе умрат или преживеат. Барај некој дриг за ваква дискусија, мене не ме интересира.
Ти реков видов дека ни објасни зошто и како почна светската пандемија па добив некаква надеж дека знаеш како да се решиме од истата пандемија.

Абе во едно друго време ова глатко ќе ти поминеше, ама сега веќе секој во околината има позитивни и болни. И знат дали се тестира или не се тестира и како ги пишуваат.

Ти реков видов дека ни објасни зошто и како почна светската пандемија па добив некаква надеж дека знаеш како да се решиме од истата пандемија.

Еве стига вакцината, издржете уше некоја недела.

I mene mi go rekoa istoto , abe ajde odgovaras na Korona ke te vodame kako pozitiven, a da setestiram , abe ajde sto sakas policija li da te kontrolira doma, uzivaj ajde ako ti treba nesto javi se na telefon ili dojdi pak. :D

Добро од кај кур ви идат идеиве дека така багатела ги тестирале и ги пишувале позитивни , муабетиве ви се како демек секој втор го тестираат , скоро 11 дена поминаа од кога имав симптоми и моите дома , ни т од тест не ни дадоа а има уште толку колку мене , да ви сликам колкави редици чекаат на рентген и тоа во мал град незнам какви ќе ви бидат ставовите за хипохондријата короната и незнам таму кои други глупости сум ги читал на темава , како и да е пак ќе споменам јас намалете со хипохондријата , неможе да се оптовари здравствениот систем од ваков пичкин дим , видов со сопствени очи овие 2недели кој хаос се случува а можам да замислам што ќе биде допрва.

Во суштина, ништо не знае, ниту му е јасно, ама така прочитал :pos:
Се' си знае, cause it's Владимир Тирамису Ставрогинович :D

На некои теми се согласувам со него, на оваа тема имавме спротиставени ставови и уште не гледам како решение во "некои ќе умрат, некои не". Ама, има напредок, се сложувам дека пандемијата е однапред смислена, дека е излезена од лабораторија. Не ја знам причината, освен дека е економска војна меѓу светските сили. Кина ми личи дека највеќе искористи, откако ни го закопа на цела Европа. Којзнае дали некогаш ќе дознаеме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom