Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Каде се во приказнава прележаните?

Прележаните се никаде. Тие се сосема небитни во целава приказна.

Во секоја дневна статистика на заболени, само се труби, колку од новозаболените биле вакцинирани, а колку невакцинирани. Зошто никаде не се споменува колку од новозаразените невакцинирани се веќе прележани. Процентот на вакцинирани, а повторно заразени е далеку поголем од процентот на повторно заразени, а веќе прележани.

Прележаните се никаде. Тие се сосема небитни во целава приказна.

Во секоја дневна статистика на заболени, само се труби, колку од новозаболените биле вакцинирани, а колку невакцинирани. Зошто никаде не се споменува колку од новозаразените невакцинирани се веќе прележани. Процентот на вакцинирани, а повторно заразени е далеку поголем од процентот на повторно заразени, а веќе прележани.

Не се спомнува затоа што е односот на прележан/вакциниран заболен е 1:12, а сега можеби и повеќе. Кај нас повеќе од 12 пати е посилен природниот имунитет од вакциналниот.

Ама Филипче е тоа. Неговите бисери со короната се веќе цел ферман. Од лани ифтарите, па до сега со модуларната болница сето се грешки, која од која поголема.

Се сеќавате како фрчеа со изјави дека корона во Кавадарци немало оти најмногу вакцинирани во државата, а во Тетово најмногу оти не биле вакцинирани ?

Е па еве најнов извештај на Институт за јавно здравје.

1632730963873.png

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 308139

file-20180514-100722-1yxg7ip.jpg
Најјака реплика, ако не ти се допаѓаат аргументите на противникот, само обвини го дека е антиваксер, рамноземјаш, 5G зрачење, Бил Гејтс чипирање и си завршил работа :aplauz:

Ој бе легни си...

Последно уредено:
Не се спомнува затоа што е односот на прележан/вакциниран заболен е 1:12, а сега можеби и повеќе. Кај нас повеќе од 12 пати е посилен природниот имунитет од вакциналниот.

Не се важи природниот имунитет. Мора вакцина :icon_mrgr:
Ама прележав, имам доволно антитела. Мора вакцина
Ама се вакцинирав, немам антитела. Мора вакцира.

Не се важи природниот имунитет. Мора вакцина :icon_mrgr:
Ама прележав, имам доволно антитела. Мора вакцина
Ама се вакцинирав, немам антитела. Мора вакцира.

Не дека не се важи природен имунитет, ама вака само од него не може да се прават пари :icon_mrgr: А ова доаѓа од мене кој сум вакциниран но си имам причини зошто.

Мадиња голи била поагресивна оваа варијанта.
Настинка и грип заедно, како и секоја година што имаше болни...но особеност на овој вирус е што напаѓа бели дробови и тука прави партал, но и тука има чудни состојби..луѓе кои пушеле со години, луѓе астматичари, луѓе со хронични бронхитис можат да поминат и да оздрават, да извлечат жива глава, а умираа луѓе со плуќа чиста дукат...разни случаи ...
Многу нејаснотии, многу чудни работи.....Кога би имале саглам здравствени установи, доволен број на обучен, стручен и совесен кадар, немаше да имаме толкава смртност.
Градскиот превоз е најголем ширач на зарази.
Јас сите починати од ковид шо ги знам беа најчесто асматичари,шеќераши,срцево болни или пушачи.Не сум слушнал дека некој без горенаведените состојби да починал од ковид.

И уште нешто друго од истиот извештај. Вкупно излечени во болница 6.909 од вкупно оздравени досега 167.810.

Вкупно досега позитивни 187.068
Вкупно починати 6.472
Активни во моментов 12.786

4.12% биле во болница и се излечиле.
3.85% починале.

Тоа значи дека помалце од 8% се сериозни случаи од сите тестирани позитивни. Ова по официјална статистика, реално знаеме дека имаме многу повеќе позитивни кои никогаш не стасаа да се тестираат.

Ова малце да подразмислат некој луѓе оти познавам такви што си мислат дека 50% од позитивните одат во болница.

Јас сите починати од ковид шо ги знам беа најчесто асматичари,шеќераши,срцево болни или пушачи.Не сум слушнал дека некој без горенаведените состојби да починал од ковид.

Еве слушни исповед на родител кој е убеден дека заради системот му починала ќерка му на 23 години без тие горенаведени состојби.
Има и интервју со директорката на инфективна, кога ја прашуваат зашто е толку голема смртноста одма вели дека се транспаренти. Класична комуњарска изјава што ја слушаме последни 4 години. Потоа наредно дека докторите сите што имааат коронавирус и починат ги пишуваат дека се починати заради коронавирус и да имале некое друго тешко заболување. Очигледно дека не е видела месечен билтен од завод за статистика во кој бројките на починати се огромно покачени.

Еве слушни исповед на родител кој е убеден дека заради системот му починала ќерка му на 23 години без тие горенаведени состојби.
Има и интервју со директорката на инфективна, кога ја прашуваат зашто е толку голема смртноста одма вели дека се транспаренти. Класична комуњарска изјава што ја слушаме последни 4 години. Потоа наредно дека докторите сите што имааат коронавирус и починат ги пишуваат дека се починати заради коронавирус и да имале некое друго тешко заболување. Очигледно дека не е видела билтен за завод за статистика во кој бројките се огромно покачени.
Мене ми е јасно дека здравство кај нас е катастрофа.Стручниот кадар избега во странство.Нема доволенo персонал и поради тоа шо рамковните седат дома а се водат дека се вработени како медицински лица.Ама дека вирусов е поопасен за здрави него за лица со хронични болести малку е тешко за верување.

Последно уредено:
Темава е source: trustmebro. На баџанак од јетрвата на сватот на комшијата му се слошило и се онесвестил, оној преживеал оној не...Во меѓувреме кој се вакцинира се вакцинира, кој не не - мерките се укинуваат во скоро секоја држава, животот продолжува кај што застана пред короната. Останатите си најдоа занимација и замараат уште, едните исплашени мислиш умираат луѓе на улица од вирусов, другите пак билгејц 5Г Фаучи читаат по Редит и српски блогови. Така е кога има човек премногу слободно време.

Мене ми е јасно дека здравство кај нас е катастрофа.Стручниот кадар избега во странство.Нема доволен персонал и поради тоа шо рамковните седат дома а се водат дека се вработени како медицински лица.Ама дека вирусов е поопасен за здрави него за лица со хронични болести малку е тешко за верување.
Се согласувам. И мене не ми се верува дека млада и здрава личност на 23 години без никакво заболување починала од вирусов и дека нема пропуст во лекувањето. Филипче треба дебело да одговара за оваа катастрофа и неговите послушници. Но тоа нема да се случи, ќе се тера бизнис и клинички мора да се прави и да се намлатат пари на него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom