C
CoolIris
Гостин
Сјајно. А после на ред се осмооделенци!Еве денес одлучија дека ќе земат од средно школо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сјајно. А после на ред се осмооделенци!Еве денес одлучија дека ќе земат од средно школо.
нема другиСјајно. А после на ред се осмооделенци!
Ima i veterinari. I tie se dosta obuceni. Ne deka nekoj od vas bara operacija na srce da praviteСјајно. А после на ред се осмооделенци!
Се согласувам со тебе.Секоја чест, само залудно е затоа што некои се толку индоктринирани како типов што е и ем либерал и уметник ем албанофоб, ем "напреден" и учен ем перјаник на системот, ем за free speech ем само за неговиот free speech...итн...
Имаш на темава таква групација 5-6 души што си лајкуваат меѓусебно, типчиња што сé знаат и за сé си се во право и затоа јас повеќе не дискутирам, туку вака случајно може да отворам и после да ме нема со месеци (и ќе ме нема после ова) затоа што немам намера да се расправам со ваков тип на ликови.
Инаку обожавам спротивставени мислења, но по една здрава дискусија е јасно дека еден треба да попушти и да каже, да, погрешив, ти си во право или барем, до негде си во право, ама постои и друг аспект. Овдека овие "напредниве" те исмеваат иако добиваат факти пошто немаат друга занимација на 30+ години во животот и друг живот воопшто освен 5к+ мислења на форумов и егото не им дава да не мислат дека се форум-богови или некое слично суштество.
Така и мене лично еден модератор Сабер мабер врска неам, ми пиша дека ми барал стари мислења и читал дека не сме се согласувале многу одамна за нешто и рачунал колку години уствари имам (пошто пишав 20 и нешто кога се расправав против меркиве пред некој месец)...Шта речи, коју послуку порати....
Јас можам со секој да седнам од тука и дури едно сликче да пуштиме (али без маски, може и со лична у рака), ама изглеа типчивања се толку грди што маскиве баш добро им дојдоа.
Шала на страна, уште се надевам дека некои едноставно тролаат, мада тешко.
На крајот на краиштата небитно, битно има и луѓе кои се пробудени, 1 во 100, 1 во 100, сосема доволно.
у скапаниот протекторат немаме ни ЕДЕН имунолог и сега кој се не се јавува да коментира за вируси, немат доволно работа во специјалноста и сега сите станаа стручњаци за корона...Чепреганов вчера спомна дека овој вирус на ниеден начин не е природно "створен" со оглед на градбата (се повикува и на двајца нобеловци). Затоа веројатно и такви ненадејни реакции на рушење на имун систем, плуќа, згрутчување и што уште не...и тоа не кај сите, рандом.
I taka mora da staziraat, samo za nivna nesreka e sto toa ke bide kovid centar.Пракса е веќе Ковид пациенти да ги лекуваат Доктори по општа медицина по телефон...Сега не студенти туку средношколци бе...Господ да ни е на помош...
Прегледај го приврзокот 274195
Клучот на среќата е да не се расправаш со будали, очигледно следиме различна философија во тој поглед.Се согласувам со тебе.
Еден од лостовите на управување во едно тоталитарно општество е едноумието. Може да е една партија, две или десет, но сите да се во рамките една идеологија, ако се појави вистинска опозицијата, најбрутално ја ликвидираат. /Златна Зора, Алтернатива за Германија, Ле Пен, сите познати и непознати луѓе, партии/.
Исто е и со пропагандата, 2, 5, 10 медии, 5-10-100 сајта. Мислиш дека има конкуренција, а е многу мала, има консензус за главна идеологија, долар резервна валута и либерална идеологија.
Не случајно е така, како што ако отидеш во кафана, порачаш и ти свират ти што ќе кажеш, така е и со медиумите, сајтовите. Но ако многу брутално се лаже треба внатрешна или надворешна пропагандна група за подршка, познато како Трол група. Така да како што оркестарот, новинарот, свират, пеат, зборуваат по порачка, така е и со трол групата. Реално се дежурни 2-3а на смена, работат на 2-3 сајта, платформи, за тоа се поупорни и не се откажуваат никогаш. Си има и дежурен што задава во кој теми да се пишува и кој тези, се разбира и брои активност/норма/
Проблемот во Македонија е простотилак, мислиш дека ништо не зависи од тебе, некоја апатија, не учествуваш, нешто како во кланица, те хранат и си го чекаш ножот.
Гледаш Сител, Телма, читаш тука коментарите и си викаш стварно Ковидов е многу страшен, сите така зборуваат, сигурно со мене нешто не е уред штом мислам така. Нема масовност во форумите во Македонија.
Друго е во некој други форуми, нормални 200-300 активни членови си пишуваат, не за пари , не по 12 сата, а онака за ќеф, 5-10 мислења кога можеш, Одма ја гушите таа трол група, како посрани се и како ебан*.
Жал ми е што кај мене во татковината, не ги интересира тоа, повеќе сакаат да слушаат и читаат отколку да учествуваат, или учествуваш во тоталитарните фесбук, твитер, таму те банираат за тема ковид ако не си по нивниот терк .
Мислата ми е тоа што некој плаќа за трол групи, значи има причина и сигурно влијаат на мирогледот на другите, така да секој може да влијае на останатите, не како трол, а онака за џабе по убедување за ќеф да си коментира тука, или во друг сајт, особено по важните теми.
Извини вака но ми изгледаш малку глупав.Треба да се прочитаат некој книги, психологија, не како некоја пичк*, те навредиле троловите и не пишуваш повеќе. Една од нивните цели е тоа, да те навредат и да се откажеш, значи успеале со тие психолошки трол методи да те прекршат. Ние сме во предност, никој не не силува да пишуваме против совеста и нашата воља, за разлика од нив. Повеќето од нив завршуваат на игла, не се издржува тоа понижување, доста млади си одат во бутел, профилот оди кај новиот работник, тоа си е фирма.
Не само по телефон и во амбуланта. Само најтешките случаи се лекуваат во Ковид центрите.Пракса е веќе Ковид пациенти да ги лекуваат Доктори по општа медицина по телефон
I taka mora da staziraat, samo za nivna nesreka e sto toa ke bide kovid centar.
Убаво им текна за мобилни тимови да посетуваат болни дома, сепак треба да се прегледаат тие луѓе, не може се по телефон.Не само по телефон и во амбуланта. Само најтешките случаи се лекуваат во Ковид центрите.
Каде има мобилни тимови?Hitlerjugend, последна линија на одбрана... Тоа е, ќе видиме што за недела/две ако вака продолжи. поз
Автоматски споено мислење:
Убаво им текна за мобилни тимови да посетуваат болни дома, сепак треба да се прегледаат тие луѓе, не може се по телефон.
Море мироглед, прајте и ти и другиот мироглед шо кур сакате. Само дистанца одржувајте од околина и носите маски кај што треба.Се согласувам со тебе.
Еден од лостовите на управување во едно тоталитарно општество е едноумието. Може да е една партија, две или десет, но сите да се во рамките една идеологија, ако се појави вистинска опозицијата, најбрутално ја ликвидираат. /Златна Зора, Алтернатива за Германија, Ле Пен, сите познати и непознати луѓе, партии/.
Исто е и со пропагандата, 2, 5, 10 медии, 5-10-100 сајта. Мислиш дека има конкуренција, а е многу мала, има консензус за главна идеологија, долар резервна валута и либерална идеологија.
Не случајно е така, како што ако отидеш во кафана, порачаш и ти свират ти што ќе кажеш, така е и со медиумите, сајтовите. Но ако многу брутално се лаже треба внатрешна или надворешна пропагандна група за подршка, познато како Трол група. Така да како што оркестарот, новинарот, свират, пеат, зборуваат по порачка, така е и со трол групата. Реално се дежурни 2-3а на смена, работат на 2-3 сајта, платформи, за тоа се поупорни и не се откажуваат никогаш. Си има и дежурен што задава во кој теми да се пишува и кој тези, се разбира и брои активност/норма/
Проблемот во Македонија е простотилак, мислиш дека ништо не зависи од тебе, некоја апатија, не учествуваш, нешто како во кланица, те хранат и си го чекаш ножот.
Гледаш Сител, Телма, читаш тука коментарите и си викаш стварно Ковидов е многу страшен, сите така зборуваат, сигурно со мене нешто не е уред штом мислам така. Нема масовност во форумите во Македонија.
Друго е во некој други форуми, нормални 200-300 активни членови си пишуваат, не за пари , не по 12 сата, а онака за ќеф, 5-10 мислења кога можеш, Одма ја гушите таа трол група, како посрани се и како ебан*.
Жал ми е што кај мене во татковината, не ги интересира тоа, повеќе сакаат да слушаат и читаат отколку да учествуваат, или учествуваш во тоталитарните фесбук, твитер, таму те банираат за тема ковид ако не си по нивниот терк .
Мислата ми е тоа што некој плаќа за трол групи, значи има причина и сигурно влијаат на мирогледот на другите, така да секој може да влијае на останатите, не како трол, а онака за џабе по убедување за ќеф да си коментира тука, или во друг сајт, особено по важните теми.
Извини вака но ми изгледаш малку глупав.Треба да се прочитаат некој книги, психологија, не како некоја пичк*, те навредиле троловите и не пишуваш повеќе. Една од нивните цели е тоа, да те навредат и да се откажеш, значи успеале со тие психолошки трол методи да те прекршат. Ние сме во предност, никој не не силува да пишуваме против совеста и нашата воља, за разлика од нив. Повеќето од нив завршуваат на игла, не се издржува тоа понижување, доста млади си одат во бутел, профилот оди кај новиот работник, тоа си е фирма.