Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aha.Таа клика собрана околу Трамп во белата куќа и неговата медиумска булумента до пред некоја година беа смешни маргиналци на кои им се тераше сеир, најдолниот шлајм, рамноземјаши, Алекс Џонс фанови, најбедни расистии и ксенофоби, негирачи на холокауст и апла фашисти, со некакви обскурни сајтчиња, подкасти и радија, но тивко, со работа на терен, со искористување на разочараноста на народот од класичните политичари, си изградија база и си добија моќ за која не можеле да замислат дека ќа ја имаат.
P.S zosto negirac na holokaust bi glasal za trump?
Зголемувања на Буџетски трошења и редистибуција на богатсво знаеш колку се добри за Економијата? Ќе направат доларот да е тоалетна хартија и да има економска депресија.mislam deka mesas nekoi raboti. bernie ni na son ne bi mozel do tolku da ja smeni drzavata, toa i nego mu bese jasno. sanders i slicnite kako nego sakaat vo SAD da go vovedat toa sto e normalno vo sekoja bogata drzava na ovoj svet osven vo SAD. sakaat sistem vo koj sekoj ke bide zdravstveno osiguran i toa na nacin recisi se da e dostapno bez doplakanje + da postoi socijalna pomos koja bi dozvolila kolku tolku pristoen zivot (pienje, jadenje i pokriv nad glava) i za najsiromasnite.
tie dve raboti, zdravstveno za site i solidna socijalna pomos (do kraj na zivot ako e potrebno), funkcionira vo velika britanija, holandija, belgija, luksemburg, irska, svedska, island, norveska, finska, danska, germanija, avstrija, lihtenstein, avstralija, svajcarija, japonija, kanada, francija itn. duri e prisutno i vo ne tolku bogati drzavi.
smesno e sto samo vo SAD toa go nema, a vo prosek (gledano po zitel) taja drzava e pobogata od skoro site navedeni drzavi i koga e vo prasanje prosecnata plata i koga e vo prasanje prosecniot imot. kako kapak ne samo sto gi nemaat tie dve raboti nego i 50% od naselenieto na SAD zivee paycheck to paycheck (nivni izvori, na primer forbes), nesto od sto site spomnati drzavi se daleku.
ergo voopsto ne e problem za SAD da vovede zdravstveno za site bez doplakanje i socijalna pomos, ama toa bi znacelo deka tie koi imaat po milion+ na smetka i/ili godisni primanja od na primer nad 300.000$ bi trebale malku da si go namalat svojot kolac za 90+% od naselenieto da ima podobar zivot. sekako sebicna e amerikanskata elita i preku mediumite koi gi drzat na random zitelite im solat pamet deka toa bi bilo komunizam i ne moze da funkcionira (iako funkcionira vo sekoja druga bogata drzava).
znaci kako vo slednive drzavi koi gi nabrojav:Зголемувања на Буџетски трошења и редистибуција на богатсво знаеш колку се добри за Економијата? Ќе направат доларот да е тоалетна хартија и да има економска депресија.
cudno, ne sum primetil deka vo tie drzavi e taka, fala sto me nauci nesto novo^^ poarno uste deneska da im se javam na rodninite vo norveska, avstralija i svajcarija za da izbegaat sto pobrzo pred da gi fati ekonomskata depresija.tie dve raboti, zdravstveno za site i solidna socijalna pomos (do kraj na zivot ako e potrebno), funkcionira vo velika britanija, holandija, belgija, luksemburg, irska, svedska, island, norveska, finska, danska, germanija, avstrija, lihtenstein, avstralija, svajcarija, japonija, kanada, francija itn. duri e prisutno i vo ne tolku bogati drzavi.
pa shoznam, ako pratis, tie holocaust deniers se malce poke razocarani od trump.Шизофренија ? Глупост ? Ги мрази либералите па ќе гласа за шо да е ?
P.S zosto negirac na holokaust bi glasal za trump?
Затоа завршила како најкрвава идеологија... На која и Хитлер може да и позавиди...Добро ме интересира искрено кој е аргументов за овие што биле прогресивни демек ако се милионери се obsolete , гледајте во историјава цела левичарска идеологија е правена и базирана од богати луѓе , од анархизам до социјализам. Бакунин , Кропоткин , Енгелс и уште многу други биле од прилично богати семејства.
За која идеологија ми правиш муабет поточно? Широк спектар е.И каква врска имаат богативе прогресивци со крвава идеологија? Ептен несврзани ти се муабетиве.Затоа завршила како најкрвава идеологија... На која и Хитлер може да и позавиди...
Оти толку им е мозочето развиено, они во него гледаат ариевски бог, иако он лично нема никаква идеологија освен личен интерес.
Јас не реков дека гласачите на Трамп се она погоре што наведов, туку дека голем дел од неговите денешни медиумски подружвачи до пред некоја година беа стварно маргиналци, не може да се негира дека сега се многу погласни, поприсутни и поактивни.
Освем што заедно подемот на крајната десница и левица поради е падот на центарот(т.е the Third Way) после 2008 тој центристички естаблишмент почна да паѓа и луѓето побараа засолниште во крајно десничарски и крајно левичарски идеологии.Ова 'крајно' ти е ставено фигуративно ни Трамп е Хитлер ни Берни е Сталин.Не ги мешај класичните центристички либерали(во смисла на про ЛБГТ , политичка корекција , про мултикултурализам) со левичари(т.е тој нов бран на левичари што го споменуваш) , Трамп ти е реакција на првите не на вториве.Акција - реакција, колку повеќе прогресивци и либерали ќе ја форсираат својата идеологија кај што треба и не треба, толку повеќе ќе им се смачи од истата на се поголем дел од народот. И Хитлер дошол на власт после Вајмар и ера на дегенерици. И се така во круг, моментално сме во ера кога комунизмот повторно им се гледа убав на Антифа па прскаат српови и чекани по згради и секој што има вредности и мислења што отстапуваат од нивната апсолутна вистина добива епитети што завршуваат на -фоб и -ист. Па го имаш Трамп, АфД, Орбан, Болсонаро итн. како реакција на ова.
Акција - реакција, колку повеќе прогресивци и либерали ќе ја форсираат својата идеологија кај што треба и не треба, толку повеќе ќе им се смачи од истата на се поголем дел од народот. И Хитлер дошол на власт после Вајмар и ера на дегенерици. И се така во круг, моментално сме во ера кога комунизмот повторно им се гледа убав на Антифа па прскаат српови и чекани по згради и секој што има вредности и мислења што отстапуваат од нивната апсолутна вистина добива епитети што завршуваат на -фоб и -ист. Па го имаш Трамп, АфД, Орбан, Болсонаро итн. како реакција на ова.
Ne znam za ova.Јас не реков дека гласачите на Трамп се она погоре што наведов, туку дека голем дел од неговите денешни медиумски подружвачи до пред некоја година беа стварно маргиналци, не може да се негира дека сега се многу погласни, поприсутни и поактивни.
Ne znam za ova.
Mene mj se cini deka osven fox news sho se default desnicarski, u sad nikoj drug medium ne go poddrzuva, pa duri i nekolku smear kampanji paralelno se vodat.