Внимание!!!! Мажи, утре е 8-ми март!!!!1

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Уште неколку часа има до утрешниот празник, 8ми март ден на жената:)

Можеби е неправедно што жените имаат празник а мажите НЕ, можеби затоа кога на мушко ќе му спомнеш Ф од феминизам реагира исто како заб да му вадиш.. и аман немојте да ми превртувате со очи, да ме хејтате, оти не фурам феминизам само јас, тука е и вашата девојка, пријателка, мајка, баба, сосетка.....
Прашање до машките - Што мислите за овој прекрасен утрешен празник?
Дали купивте некој подарок или имате некоја подобра идеја за честитање?
Зошто на овој ден 8Ми март, машките ми делуваат како да се кријат како глувци во дупка?..(колегите кај мене на работа стално го забораваат овој датум или се прават наудрени)
Ајде да Ве видам искрено, што ќе правите утре, имате ли на кого да му го честитате овој празник, како, каде, со што!?
Една работа е 8-ми март сосем трета работа е феминизмот. Ако зборуваме за еднакви можности јас нудам подршка меѓутоа феминизмот како поим и движење има доста измени претрпено во последниве 30 - ина години. Конкретно во западниот свет жената ги има сите права како и мажот дури можеби и повеќе.

Една работа е 8-ми март сосем трета работа е феминизмот. Ако зборуваме за еднакви можности јас нудам подршка меѓутоа феминизмот како поим и движење има доста измени претрпено во последниве 30 - ина години. Конкретно во западниот свет жената ги има сите права како и мажот дури можеби и повеќе.

Молчи си машко, оти сега ќе ти кажат оти си шовинист. :toe:

... нели беше македонски јазик писание за на форумов? или дај превод јас не разбирам што пишуваш ? :toe:
Иронично сака да каже дека некои мислат дека ако кажат „жените се лоши“ со тоа го победиле феминизмот.

Успешен, среќен и исполнет маж не може без жена т.е вистинска жена. Ако таа мене ми го разубавува животот, нејзе секој ден ќе и биде 8 Март. А кога веќе овој датум е одбран за денот на жената океј. Ќе се напиеме една чаша вино во име на Лара Цеткин и Роза Луксенбург.

Хмммм...
Само ли „утре“ треба да им посветиме внимание?
Зошто не секој ден?
Автоматски споено мислење:

На сите членови од понежниот пол им го честитам Осми Март.
Photo050.jpg

Еве еден цвет за сите ултратоксични мисандристични феминисти од сојот на анита саркезијанrafflesia-arnoldii.jpg
У кратк црти
Автоматски споено мислење:

:kuracc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom