Дуел: Заев vs. Мицкоски

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кој беше подобар во дуелот?

• Заев

Гласови: 38 34,9%
  • Мицкоски

Гласови: 71 65,1%

• Вкупно гласачи
    109
  • Гласањето е завршено на .
Ovoj podovi ke brisel....of mori majko.
Заеб е дупло аболициран политички криминалец! Ова е факт а се друго се спинови и манипулации кои ги прават сдсовските партиски испрдоци!

Go gledav dosta dolgo i mozam da potvrdam nekoi drugi mislenja deka dvajcata se propast, edniot dokaza vekje drugiot doprva.

Tragikomicno i neseriozno se prepukuvaat sram da te fati kako gledac.

Micko go vika voditelot gospodin Goce Zajko go vika gospodin novinar. Micko sekoj vtor zbor mu bese Zoran Zaev pa Zoran Zaev de. Pa vagja Micko tefteri celo vreme pa i Zajko pocnal. Najjako e sto tefterite gi penterat pred kamera cinis nova planeta odkrile a vsusnost gledacot ne moze bas nisto da vidi. Dvata odbija da kazat dali ke se povlecat ako izgubat.

Zajko gordo kaza deka sds e multietnicka partija oti se drugo bi bilo nacionalizam. Micko kaza dpne e edinstvena Makedonska partija na izborive.

Okolu reket dosta vreme pomina se izbruka Zaev. Ama se falel deka toa e vladeenje na pravoto zatoa sto toj licno od ko doznal prijavil. Ne se sekjava koga i kako posto nema zapisnik ama javniot obvinitel posto potvrdi deka prijavil bilo cisto i vo red.

Dvata ko izgubeni se klikotea za mene kako gledac i dvajcata bea smesni. Steta sto Micko e glup da bese drug na negovo mesto, retoricki podobar, ke go unistese Zaev. Vaka i dvajcata izgubija.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Последно уредено:
I zaborajv: Micko vikase Zaev e edinstven aboliciran politicar na sto Zaev rece deka toa bilo vo vremeto na rezimot.

Ја гледав емисијата само 10 минути. Не ми беше интересна темата и не ми е убаво да ги гледам. Заев ми изгледаше како стилски и орататорски како подобар. За аргументи појма немам. Инаку гласав навивачки на анкетата за Мицковски. Онака боље е он да тепа на избори.

Не очекував дека во двобој Мицко толку ќе се напне и ќе се испоти со Зајко... додека интересен Зајако како му повторуваше само "полекичка,полекичка де" додека овој препотен со кривата насмевка гледа у гоце, хаха . Емисијата беше од забавен карактер , и незнам како овде неутралец би одлучил дека еве овој или оној го заслужува неговиот глас.

Ја гледав дебатата и дефинитивно ќе го дадам мојот глас за Мицкоски.Ја сакам премногу Македонија и ме боли ова што и се случи ( Северна и двојазичност ), а најмногу ме боли неправдата која Заев ја нанесе и начинот на кој ( со уценување на пратениците ) се изгласа за Северна во Собранието.Има луѓе кои гинеле за ова парче земја и толку се боревме за Македонија и оп со едно стискање на копче аш готово.Никогаш не сум ги делел луѓето на СДС( без М ) и ВМРО , но после промената на името слободно можам да кажам дека престанав секаков контакт на лица кои се подржувачи на политиките на СДС ( не дека тие се СДС , и Бранко е СДС ) туку дека ,, благодарение" на тие луѓе ЈАС како Македонец во идните лични документи ќе бидам граѓанин на Република С Македонија, ќе возам кола со НМК таблици, највероватно со албански натписи и симболи ќе плаќам ( парите ) и ќе гледам двојазични табли и униформи. Не можам стварно да разберам како Заев кој се колнеше дека нема да го смени името и се смееше коа велеа дека ќе донел двојазичност он скроз спротивното го направи, а уште помалку не разбирам кој МАКЕДОНСКИ НАРОД ќе го гласа кога он кажа дека повеќе СДС не е македонска партија. Бојкот не е опција според мене бидејќи како што кажа еднаш Гордана Давковка, со седење дома со скрстени раце и нозе не може еден народ да се бори за неправдата која и ја нанесоа.

Interesno bese sto Zaev osum pati rece Makedonska zaednica a Micko ne prigovori deka sme drzavotvoren narod, samo na kraj nesto rece vo smisla Makedoncite bile ubedlivo najbrojni vo drzavata. Do tolku e dojdeno.

Na kraj voditelot gospodinot Goce dobro prasanje postavi deka Sds i Dpne se 30 godini na vlast i Makedonija e sega kade sto e. Prasa nesto vo smisol dali cuvstvuvaat nesto kako vina ili odgovornost posto Zaev sosema drugo odgovori, valjda posledna sanda mu bila da go kaze predvreme naucenoto i da mu podari na Micko bec so Nato zname. A i Micko ne odgovori nisto na prasanjeto i mu podari novcanik luis viton na Zajko. Smeski.

Една работа заклучив од дебатата.

Заев е многу тежок соговорник. Прво има многу низок стил на говорење во јавност. Колку и да е интелегентен соговорникот од другата страна, Заев го спушта нивото до дно.
Во текот на целата дебата зборуваше за се освен за тоа што направил или што планира да прави во следниот мандат.

Втората работа и многу битна е затоа што лаже како циган. Прав маср манга. Гледа во очи и те лаже.
Вика татко му на Маричич бил пензионер. Мицко вика, еве за време на рекламите проверивме, не е пензионер, а Заев му враќа е добро де, од кај да знам!?
И покрај тоа што сите знаеме и има слики и снимки дека се вози у мерцедесот од грујо, он вика - не е точно (со онаа негована фаца). А слики има колку сакаш.
Уште не признава дека барал едно евро за вице, едно за него, а цела држава го виде на видео и аудио снимка.
Вика направиле 750 км автопат :pos:.750 км автопат е од Скопје до Загреб како за споредба и нешто што може да се види, така да тоа не постои не е направено, ама он нема проблем со тоа. Нема морал. нема одговорност, нема етика, не го интересира дека цела држава го гледа, дека се тоа лесно се проверува.
Грујо коа ги кажуваше ваквите бројки ги кажуваше до трета децимала, затоа што знаеше дека ако ја згреши децималата после тоа 2 недели ке го јаде по социјални мрежи итн.

И друга работа, грујо беше паметен и затоа не им идеше на ваквите дебати. Знае дека они разговараат на овој принцип без факти и аргументи и тука не можеше да добие, напротив само можеше да загуби. Не им одеше на дебатите и затоа им направи 10-0.

Два пати пробав да го гледам дуелот и не можам бре.

Ко ќе почне да збори заев и да лаже ми ја навредува интелегенцијата и не можам да слушам понатаму. Ај овие партиските војници ги разбирам дека мораат, ама неопределени да слушаат, не ги разбирам што луѓе ќе беа.

Двајцата беа стерилни ко пусиња мали .... Никој немаше свое јас .... До ден денеска,најдобра дебата на Заев е со Латас .... Латас коа почна да го агресивно да оди,тоа е правилниот начин ....Пази разлика на приод меѓу Мицко и Латас .... Секако Латас ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom