Колку си ја сакате работата?

• Креатор на темата Креатор на темата santelli
  • Време на започнување Време на започнување
Ја мразам,од дното на душата.
Ја мразам повеќе од бугарите!
И она ме мрази мене,дека ја силувам.
Кога ќе влезам у кујна светлата сами се гаснат.
Ама пусто,освен к*р и нож у рака незнам друго да држам.

Рамнодушна сум. Условите не се воопшто лоши, но како поминува времето нешто во мене ,,плаче'' за промена. Понекогаш се прашувам да не згрешив со изборот на професија и да не е предоцна за промена.

Рамнодушна сум. Условите не се воопшто лоши, но како поминува времето нешто во мене ,,плаче'' за промена. Понекогаш се прашувам да не згрешив со изборот на професија и да не е предоцна за промена.
Види некогаш работата ти е како брак во старо време, може и да не паѓаш у несвест од неа, ама ако се потрудиш и најдеш позитивни елементи во неа, дури и интересна може ќе ти биде!

Види некогаш работата ти е како брак во старо време, може и да не паѓаш у несвест од неа, ама ако се потрудиш и најдеш позитивни елементи во неа, дури и интересна може ќе ти биде!
Одлична компарација,направи!
Ја сум оженет на мојата работа.
Прва,и огромна љубов,и дадов 10 години,одев дома само на спиење.И дадов емоции,приватен живот,здравје,дел од себе и дадов.А она ме одалечи од роднините,ги изгубив пријателите поради нејзе.Ме направи да сум зависен од нејзе,се чусатвувам убаво и слободен кога сум со нејзе.Изгубив осет за реалноста,и времето.
Границата меѓу љубовта и омразата е тенка.
Ја мразам својата работа,а на крајот од денот не можам без нејзе.
Совршена љубов.

Одлична компарација,направи!
Ја сум оженет на мојата работа.
Прва,и огромна љубов,и дадов 10 години,одев дома само на спиење.И дадов емоции,приватен живот,здравје,дел од себе и дадов.А она ме одалечи од роднините,ги изгубив пријателите поради нејзе.Ме направи да сум зависен од нејзе,се чусатвувам убаво и слободен кога сум со нејзе.Изгубив осет за реалноста,и времето.
Границата меѓу љубовта и омразата е тенка.
Ја мразам својата работа,а на крајот од денот не можам без нејзе.
Совршена љубов.

Па т'к ти друже си станал посесивен на некој начин.

Па т'к ти друже си станал посесивен на некој начин.
Бркајќи го успехот у пичку матер станав.
2021 освен најблиските,никој не ми честита.Знаеш зашто?
Затоа што знаат дека работам,и ќе одговорам ба Божиќ!

pred corona, imav cesti patuvanja od rabota, i ne bese vekje definirano
sto e rabota, a sto privaten zivot - cesti izleguvanja so kolegi/koleski, i muabetot
kje odi od privaten na raboten.

osven rabota vo fabrika vo smeni, mislam deka najgolem del od profesiite odamna
nemaat fiksirano rabotno vreme (sto sme go racunale 8-9 saati) tuku e project/deliverable based,
rabotis dodeka ne zavrsis nesto.

od prestojot vo Svedska, najdobra lekcija mi e - koga rabotis - raboti,
koga si doma, kafana, plaza, site 5 u vis.

rabotata/profesijata e za da zarabotime za zivot.
rabotnite saati se definirani so zivotot sto sakame da go ziveeme.
rabotam za da ziveam, a ne obratno.

Бркајќи го успехот у пичку матер станав.
2021 освен најблиските,никој не ми честита.Знаеш зашто?
Затоа што знаат дека работам,и ќе одговорам ба Божиќ!

Не се замарај с'с тој, не верују дек затој не ти честитале. Људи к'д имат муку само т'к те тражив. Иначе знам како е да работиш нешто што га мрзиш, а овој да не можеш без њума не можу да га разберу.

Не можам многу да им солам памет на други, но од свое искуство.

Аконе чини работата менувајте колку можете додека не најдете подобро.

Пред еден месец и пол доста се жалев од работата. Променив организација за која работам, но не и работното место од кое повеќе се жалев.
Во основа после еден месец можам да кажам дека видов подобрување.

Она што се подобри не е платата или бројот на часови или плата тоа е исто. Но, имам паркинг. Во 5 минути сум на работа. Не морам да се гужвам по цел саат во сообраќај. Невиден луксуз.
Немам десет шефови над мене, еден имам и не е говедо. Сме мала група професионалци, добро одбрани од страна на шефот. Ми кажа и покрај тоа што нема кадар вика или земам добар или никој. Со поглед можеме да се разбериме, немаме ич конфликти, строења и слично.

Работата е пак во основа доста досадна и можеби не е баш престижна, не е ни којзнае колку платена, ама овие quality of life работи многу значат.
Искрено споредено со пред една година кога работев попрестижна работа и потешка работа бев еднакво задоволен како сега. Значи околината игра голема улога.

Генерален совет ако сте од поинтелектуални професии барајте мали групи на професионалци, со солиден шеф кој знае да одбере. Гледајте кај што можете да станете партнер или некој македонски еквивалент на тоа (знам дека по балканов не е популарно тоа). Пред се околина која нема да ви ги вади џигерите во тие 8 саати и генерално добар колектив прават голема разлика да се тие 8 саати подносливи иако би биле досадни.

8 саати работен ден :eek:
Уште постои ова?

8 саати работен ден :eek:
Уште постои ова?
Ја работам 24/7, а ти за 8 саати ми збориш.

Си ја сакам сега најмногу, од ко дадов отказ пред 1 месец... јас сум сега конечно слободен човек. Конечно не зависам од газди кој не мислат на здравјето и правата на работниците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom