Пензионирање нема да има повеќе, ќе се работи до смрт

Јас сум за проватни фондови. Не се разбирам од економија, но според мене е ок. Најдобро е секој да си добие онолку колку што издвоил.
Тогаш валда и повеќето ќе се свестат да не работат за ситна пара ( на пр. текстилциве)
Конкуренцијата е во секој случај позитивна работа, не треба да си Ајнштајн за да сфатиш дека државен монопол како и секој друг монопол со тек на време станува апатичен и ги става личните интереси пред интересите на корисниците т.е во дотичниов случај бирократијата гледа прво за себе па после за народот или воошто не и е гајле за народот.

Znaes ti nekoja zena vo istorijata sto umrela od glad?
Безброј Македонки кои можеле да сменат вера и да се омажат за разни аги и бегови но сепак одлучувале да се омажат за овчари или аргати и да умрат од глад :kuracc:

Безброј Македонки кои можеле да сменат вера и да се омажат за разни аги и бегови но сепак одлучувале да се омажат за овчари или аргати и да умрат од глад :kuracc:
Da da sigurno (y).

Јас такви ликови и пациенти среќавам во работава што мислам дека треба да имам бенефициран работен стаж и да одам во пензија на 55 години...

Јас си собрав доволно пари за да одам во пензија на 38 години. Ама со оглед дека можам да одам на работа а да не работам уште не сум отишол во пензија. Ама размислувам за одење...плус ако соберам уште би можел да си купам пасош Малтешки или Шпански и да одам таму во пензија за 7-8 години. Се зависи колку ми се работи и дали ќе ми е досадно дома. Например не одев на работа едно месец и пол не беше лошо ама не беше ни многу подобро од одење на работа. Убаво е да имаш и екстра пари за забава ако одиш во пензија. Сега за сега имам само за во МК и малку шетање во близина. Па најверојатно уште ќе работам. Но во секој случај убаво е чуството да не си зависен од работата и да ти е гајле ако те отпуштат. Така да си земам слободи на работа и не му се плашам на директорот зошто можам да имам ист стандард на живот со работа и без. Како и да е треба да размислам што сакам и како да живеам.

Јас си собрав доволно пари за да одам во пензија на 38 години. Ама со оглед дека можам да одам на работа а да не работам уште не сум отишол во пензија. Ама размислувам за одење...плус ако соберам уште би можел да си купам пасош Малтешки или Шпански и да одам таму во пензија за 7-8 години. Се зависи колку ми се работи и дали ќе ми е досадно дома. Например не одев на работа едно месец и пол не беше лошо ама не беше ни многу подобро од одење на работа. Убаво е да имаш и екстра пари за забава ако одиш во пензија. Сега за сега имам само за во МК и малку шетање во близина. Па најверојатно уште ќе работам. Но во секој случај убаво е чуството да не си зависен од работата и да ти е гајле ако те отпуштат. Така да си земам слободи на работа и не му се плашам на директорот зошто можам да имам ист стандард на живот со работа и без. Како и да е треба да размислам што сакам и како да живеам.
Гледам јас ќе го заинтригираш женскиот дел од популацијата на форумов :pijanco:

Па нормално дека нема да има пензионирање. Младите избегаа од државава, нема кој да работи.

Младите избегаа од државава, нема кој да работи.

Па и тие што работат не се сигурни дека ке добијат пензија, оти во ваква држава, со вакви криминалци и празни каси, се е можно:(

Od " doverlivi " izvori imam informacii deka nema da postoi povekje drzhavna penzija tuku se kje ide preku privatni penziski fondovi. Drzhavnicite ne lazhat za poeni , vistinata e daleku ..
Shtom bi vlegle vo EU nema da imame penzii , ali toa kopilinjata ne go kazhuvaat..

,,,shtoooo penzioniranje,,,aj ne se lazhete,,,nema penzii,,,,site penzioneri ke dorabotuvaat vo rudnik i pravac majchica zemja,,,ionaka gore veke e kritichno so slobodni parceli,,,a i nema troshok,,,:popce:

плус ако соберам уште би можел да си купам пасош Малтешки или Шпански и да одам таму во пензија за 7-8 години.

Знаеш колку е малтешки или го наведуваш како пример?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom