Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немав време подетално да видам а од она накратко што видов имаше еден момент што на прв поглед ми се виде смешен, она „во случај едната страна да биде нападната, другата се обврзува да не го помага напаѓачот на првата страна“. Или така некако, парафразирам.@Vanlok , ова вест ја испушти, ја сметаш за небитна или ти избега?
Инаку овој договор по својот значај за белосветските процеси е исто толку значаен како и оној потпишан пред неколку години помеѓу РФ и Китајо.
Имаше такви шпекулации.Немав време подетално да видам а од она накратко што видов имаше еден момент што на прв поглед ми се виде смешен, она „во случај едната страна да биде нападната, другата се обврзува да не го помага напаѓачот на првата страна“. Или така некако, парафразирам.
Following Khamenei's speech, a spokesperson for the US National Security Council issued a statement. It said: "President Trump said it clearly that there are two ways Iran can be handled: militarily or by making a deal. We hope the Iran regime puts its people and best interests ahead of terror."
![]()
Iran's supreme leader effectively rejects Trump's call for nuclear deal | NHK WORLD-JAPAN News
Iran's supreme leader has reiterated his opposition to negotiations over the country's nuclear program, signaling his refusal of US President Donald Trump's call for a deal.www3.nhk.or.jp