Една личност за секого...Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
M@wEcK0 напиша:
Гледав еден филм и ми се виде интересен муабетот на тема...ДАЛИ ИМА ЕДНА ЛИЧНОСТ ЗА СЕКОГО?Дечкото само што се беше развел и беше толку разочаран и депресивен што го постави прашањето:Што ако секој добива една жена...и толку?Што ако само една личност ми е судена да сум со неа и тоа пропаднало?
Исто така многу ми се виде интересен и паметен одговорот кој го доби:Тоа е исто како да кажеш дека има само едед вид на сладолед за тебе.Епа грешиш.има многу вкусови!
Па што мислите вие?Дали се сложувате дека има една личност која ви е судена за бидете со неа?Една личност која треба да ја пронајдете(или веќе сте ја нашле) и таа да биде единствената "вистинска"...

Исто така,да се надоврзам за тоа што го рече оној "депресивниот" за болдираниот дел...Чим тоа пропаднало,нели тоа значи дека таа не била онаа која му била судена?

Se soglasuvam so covekot vo potpolnost...mnogu pameten odgovor...

StevoMC напиша:
Ќе имаш многу љубовници и сите ќе ти речат не ме заборавај,но една ќе те однесе до портите на рајот и таму вашите души од љубов ќе останат вечни како првиот пат кога сте се сретнале:smir:
Со ова се е кажано. Немам повеке коментар.

Dzish напиша:
Со ова се е кажано. Немам повеке коментар.
Тоа е мој стил и вистина е,вредноста на една личност се цени во неговата душа,добрината,интелегенцијата неговиот карактер секоја негова боја секое негови добри и лоши страни го прави човек,Спектарот на душата и разновидноста нејзина што го прави виножитото на една душа колку е прекрасно толку и тој ќе пати да најде вистинска љубов.Секогаш ќе се цени сликата негова и сите бараме слика пресликана на душата негова во нашата.:smir:

Jas go imam vistinskiot covek pokraj mene so koj sum 5 ipol godini prv decko i posleden se nadevam ete za mene toj e eden i edinstven so kogo sum delela se i doprva ke delam :back:

Абе незнам дали ќе издржи една....Има многу мушки на светов....

Абе незнам дали ќе издржи една....Има многу мушки на светов....

е и многу женски има... не се издржува у право си. и кога имаш женска гледаш по други :devil3:

појма немам....можда не постои такво нешто како права љубов и сродна душа....можда све тоа е само во нашите глави...ама знам дека такво некое чувство кон одредена личност навистина постои во некој си период од нашето битие...и многу е заебано ако таа личност ти ја снема...немаш во кого да веруваш после тоа
и тачно...сладоледот не е човечко суштество

za sekoj si postoi srodna dusa, iako mozeme i da ja sretneme i odmineme, sepak sme ja sretnale...

Сметано дека на светов има 6 и кусур милјарди луге ... Шансите дека има само еден чоек за тебе се 6 и кусур милјарди према еден . Значи невервам дека за секој од нас има само една личност. Вервам дека за секој од нас има многу повеке од една личност .

Љубовта не постое....тава е само изговор на машките за да дојдат до пичка.

Тава како изговор да дојдеме до пичка??? Ааааа дијалект.....
Ако нешо не постои како може да го користиш за изговор?

Не знам, порано верував дека на светов навистина постои само една личност за секого, дека тоа е мојата втора половина која без да ја барам еден ден самата ке ме најде. И така живеев во бајки очекувајќи го совршениот. После видов дека некои работи во светот не се такви за какви што сум верувала. Животот од нас бара промени, а јас ги променив моите првобитни ставови, вклучувајќи го и овој. Работите стануваат противречни кога ќе се соочиме со две крајности.
Сега мислам дека оној којшто бара личност слична на себе, ќе најде. Веројатноста покрај толку многу луѓе е голема нели:smir: . А за тоа како ке знаеме дека е вистинската....па,хммм,тоа се чувствува. Според мене дефиниција за вистинска љубов е двајцата да го чувствуваат истото еден за друг и да бидат подготвени дури и на жртва за саканиот.
Барај, и ќе најдеш! (едно од моите златни правила:smir:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom