Дали скутерите полека ги заменуват автомобилите

• Креатор на темата Креатор на темата Рунчев
  • Време на започнување Време на започнување

Дали скутерите полека ги заменуваат автомобилите?

• да

Гласови: 16 40,0%
  • не

Гласови: 24 60,0%

• Вкупно гласачи
    40
CyberBop напиша:
Ќе видете дека така ќе биде, не се противам секој си има свое мислење, ќе видете дека скутерите наредната година ќе се возат некаде од крајот на февруари па се до крајот на октомври...
дете и сега се возат. некој што му е зорт, мора да го запали пухчето за да стигне до негде. таквите што возат во наведените периоди се ретки! дека ќе станат примарно превозно средство-грешиш. автомобилот е незаменлив.
ко да споредуваш гарсоњера или гулабарник со куќа на три ката. па Ви се молам, овај, нали?

Нема шанси скутерите да ги заменат колите..се знае дека колата е најпрактично превозно средство...и на снег и на дожд и на жештини...скутерите се ок,за овде до онде и за лето,ама неможеш со скутер да патуваш на подалечни дестинации,не се исплати!

Nema da gi zamenat kolite no ke se vozat se poveke i poveke zaso deneska sekoj ima vespa use od 14 godini

Skuterite se prodavaat podobro od avtomobilite zatoa sto se poevtini i plus moze da gi vozat maloletnici, ama nikogas nema da gi zamenat avtomobilite.

За низ град дефинитивно да. Како прво имаат помала работна зафатнина, помалку трошат гориво, помалку ја загадуваат околината, потивки се. Не им е потребен голем паркинг простор.
Сега за на дожд и во зима се лош избор.

Dzish напиша:
За низ град дефинитивно да. Како прво имаат помала работна зафатнина, помалку трошат гориво, помалку ја загадуваат околината, потивки се. Не им е потребен голем паркинг простор.
Сега за на дожд и во зима се лош избор.
Да знаеш дека повеќе даваш за гориво на скутерот отколку колата.... со моторот две-три градски и отиде пола кило бензин

CyberBop напиша:
Да знаеш дека повеќе даваш за гориво на скутерот отколку колата.... со моторот две-три градски и отиде пола кило бензин
Некако не ми си јасен... ке може малку попрецизно? Неможам да разберам... Скутер што троши 3-4 л на 100 низ град и кола што минимум е 7л низ град (постарите бензинци знаат 10-13 да изедат ) и ти викаш дека повеке ке давам за гориво со скутер?

Тука не може да с еправи споредба Кола не мозе да замени скутер(мотор) а и обратно .....скутер(мотор) не може да замени кола ...
Две различни работи ...два разлицни стила на размислување на живеење

Не!!! Никогаш нема да ги заменат, ни сега ни за 20,30..години. Точно е дека продажбата на скутери расте. Ама тука во Македонија скутери кој возат?? Возат деца на возраст од 12 - 18 години. (не дека нема луѓе постари што возат но најчесто тоа се деца) Скутери тука се купуваат најчесто за КЧ како што се вели (демек види ме сеа јас возам Џилера јас Априлија..) барем така мислам бидејќи имам створено една таква слика во Струмица (можеби не е секаде така) А инаку во денешно време, во поголемите европски градови се возат се повеќе скутери бидејќи е полесно да се побиеш низ градскиот метеж.

Некако не ми си јасен... ке може малку попрецизно? Неможам да разберам... Скутер што троши 3-4 л на 100 низ град и кола што минимум е 7л низ град (постарите бензинци знаат 10-13 да изедат ) и ти викаш дека повеке ке давам за гориво со скутер?
Двотактен толку троши, четворотактен скутер троши 2,5 литри.

Скутер неможе да замени кола (зимоска или кога врне), нити кола може да замени скутер (летоска)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom