Полигамија

• Креатор на темата Креатор на темата Ljupco
  • Време на започнување Време на започнување

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...ponesen od faktot deka vo nekoi drzavi vo svetot veke vakvata semejna pojava kako sto e poligamijata(za tie sto ne slushnale toa e koga eden mazjak ima poveke zakonski zenki)...i od faktot i zagrizenosta sto vo Makedonija natalitetot e vo soodnost vo posledno vreme e 3 : 1 vo korist na damite sekako:smir: ...sto mislite za ova???...spored vas dali e dobra idejata...ne za drugo ke treba da se pravi interventen "uvoz" na mashki za da ne ostanat nemazeni mnogu nevesti...hahahaaaaaaa...povelete eve edna interesna spored mene tema koja ve molam da ja svatite "poluseriozno" ...povelete...

ps.ja lichno ne bi imal protiv takvo neshto ali samo ako e zakonski...:))))

Mene samo me interesira, dali nashite mazi finansiski se spremni da izdrzuvaat dve pa i poveke zeni?:smir:

poligamijata ne ja opravduvam zatoa sto namesto da sirime politika na ednakvost na polovite so toa edniot partner ( najcesto mazot ), e toj sto gi drzi koncite.
P.S.: samo me interesira kako zenite ne se ubivaat megu sebe za toa koja ja saka mazot poveke?

Lady напиша:
Mene samo me interesira, dali nashite mazi finansiski se spremni da izdrzuvaat dve zeni?:smir:

...aaaaaaaa...ne praime muabet za harem:smir: :nenene: ...toa e druga rabota....vo zaednicata brachna-poligamijata zenata e ravnopravna so mazot i raboti ...si ide na na rabota i toa...hahahahaaaaaa

ps. poligamijata ne znachi nuzno samo dve zeni...limitot e neogranichen...zavisi od majstorot...ahahahhaaaaaaaa

Ljupco напиша:
...aaaaaaaa...ne praime muabet za harem:smir: :nenene: ...toa e druga rabota....vo zaednicata brachna-poligamijata zenata e ravnopravna so mazot i raboti ...si ide na na rabota i toa...hahahahaaaaaa

ps. poligamijata ne znachi nuzno samo dve zeni...limitot e neogranichen...zavisi od majstorot...ahahahhaaaaaaaa

c c c c.........Znaci mazot ke gi uziva parite i zarabotkite od site zeni! A za vozvrat sto ke pravi?:helou:

Lady напиша:
c c c c.........Znaci mazot ke gi uziva parite i zarabotkite od site zeni! A za vozvrat sto ke pravi?:helou:

...ne be nema veze toa ravnopravno se delat sredstvata vo familijata isto ko normalen brak...samo sto "pulenot" ima poveke "foki"...hahahahaaaaa:tv:

aaaa! jas ne znaev za ova! Ko taka ke si zeam 7-8 sega, ke stignat si vikam! Aii so site ke si pravam svadbi, veridbi, lele sekoja nedela ke imam povod za slavenje a i bashka ako ednata ja boli glavata togash drugata nema..... ihaaaa.... MI TEKNA!!!!
NAJNOV LEK ZA GLAVOBOLKA - UHSTE EDNA ZENA!!!:pos2: :pos2: :pos2:

Vikuska напиша:
poligamijata ne ja opravduvam zatoa sto namesto da sirime politika na ednakvost na polovite so toa edniot partner ( najcesto mazot ), e toj sto gi drzi koncite.
P.S.: samo me interesira kako zenite ne se ubivaat megu sebe za toa koja ja saka mazot poveke?

...pa toa ase zeni na mesto koi svakaat deka vo srceto na mazot ima mesto za dve i poveke ljubovi-zeni...abe isto ti e ko dve deca da imash ili majka i tatko sekako podednakvo se sakaat-nema delenje tuka...:)))

Ljupco напиша:
...pa toa ase zeni na mesto koi svakaat deka vo srceto na mazot ima mesto za dve i poveke ljubovi-zeni...abe isto ti e ko dve deca da imash ili majka i tatko sekako podednakvo se sakaat-nema delenje tuka...:)))

A ti bi sakal zena sto ke ima plus 2-3 mazi istovremeno a ti samo nea?

Попрво би останала стара мома отколку да делам маж со некоја. Помислата дека „подеднакво” ме сака како и некоја друга, има деца со неа и половина од времето го троши на таа страна ме плаши.

Не е тоа љубов.

Lady напиша:
A ti bi sakal zena sto ke ima plus 2-3 mazi istovremeno a ti samo nea?

...neotugivo e pravoto na sekoj poedinec da zivee vo svojata zabluda...

...ako izmislat takva forma na zaednica ke razmislam togash sea za sea ostanue poligamijata na aktuelnost...:zlo: :pos2:

pearl напиша:
Таква форма е веќе измислена и се вика полиандрија.
А ако го погледнеш твојот прв пост и проблемот кој го поставуваш во темава (недостаток на жени), чинам дека овде треба токму за полиандријата да се дискутира, не? :)

...ne ne...za poligamijata stanue zbor-poliandrijata e druga tema i neznam dali e ozakoneta u nekoja drzava sea striktno zakonski praime muabet tuka-poshto postoi toa...poshto u MK ima tri zeni na edno mashko-da se pomogne malce u situacija...hahahaaaaa...sei sea pa i tiiiii pa...hahahaaaa:tv:

Од многу жешко , многу вино и многу жени , гла не боли .Ијас да бев машко ќе имав појќе жени , една куварица , една чистачка , една за во кревет итн.

ragazza напиша:
Од многу жешко , многу вино и многу жени , гла не боли .Ијас да бев машко ќе имав појќе жени , една куварица , една чистачка , една за во кревет итн.

...:back: ...ne ti e losh postov uopshte...poshto vikaat deka ako sakash zena ubava vredna pametna i talentirana...ke treba 4-puti da se zenish...taka da izmislile lugevo praktichno reshenie-poligamija se vika toa...hahahaaaaa...

...srcinja ste site bravo...ja tuka nekade ke se povlecham od temava poshto vishe osekam deka ke me naprai nekoja sve lom a gleam mashkive si sedat po strana:tapp: ...iskreno ne go ochekuvav toa...kako sto zenskite se site zaedno ko edna...bravo sekoja chest...tolku mi e silata nemozam sam da se boram....hahahaha sto e mnogu mnogu e...pozdrav na temata i namerata mi beshe da gi razmrdam malce rabotite na forumov voopshto...sekako interesno ke bide toa da se desi nekako vaka mi e monotono...pozdrav od mene...svaka chast curi...oprostite...:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom