Златна треска!

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Скулгрл напиша:
А зошто сите златното го сфаќате во буквална смисла на зборот? Ваљда не се носат балетанки од жуто злато што блештат како диско топка.:pos:

Meне лично ми се допаѓаат внимателно одбрани златни работи, знаат да делуваат како супер додаток на гардеробата, и имам во колекција златен каиш, штиклички, ташничка, а за накит да не зборувам.;)

Носат,верувај ми сум видела.И не сакаш да видиш.

Иначе немам ништо против златното,некогаш и сам знам да облечам нешто златно,но тоа не е дречливо туку дискретно и најчесто е комбинирано со бело или црно.Иначе имам слатно каивче,маичка на прекорамки и болеро.

досега не сум носела златни комбинации, инаку убаво стои ако го има н=во мали количини а не цела да си облечена во златно

Пред 3-4 сезони си купив едни папучки од PHARD со златни пулејки, штосни до бесвест. А сезонава балетанки и сметам дека златната боја е фантастичен детал и ако правилно се искомбинирани може да изгледа мнооогу софистицирано.

А кич ми се токму масовно прифатените златни ланчиња, прстени, алки итн. што многу гордо блескаат на градите и рацете на нивните сопственици. :helou:

Златната треска ќе продолжи и оваа есен:

Sat_Mag_OutThere_Fa_200053a.jpg

Sat_Mag_OutThere_Fa_200047a.jpg

Sat_Mag_OutThere_Fa_200049a.jpg
Sat_Mag_OutThere_Fa_200054a.jpg

Sat_Mag_OutThere_Fa_200058a.jpg

Ако е умерено е во ред...се шо е претерано е лошо

Не ми се допаѓа многу златната како за облека. Но сепак...убаво делува по некој златен детал на себе-накит, некоја шара на блузичката,златна ташничка,чевли- но не се,тоа во никој случај. Премногу ми е кич некако...да блескаш така целата во злато, дури и мојата елка нза нова година на некои не им е рамна.

Убијте ме, ама ваква маичка дефинитивно би носела!:vozbud:

Sat_Mag_OutThere_Fa_200047a.jpg

Во Бурџ ал Араб има изложено на еден од спратовите елече, баш по твој вкус - направено од вистинско , 24 каратно злато. Ќе те кошта "само" 150 000 долари! :pos:

Леле човече, ми го прочитафте првото мислење на темата ? Анти златна треска имаф, сега ја имам истата треска само без тоа ''анти''. Каиш си имам сребрен, блузичка имам со златна апликација и сребрена исто ... сега(ама сега - зимово ко ќе залади) верувам дека ќе има многу со шалчиња со златно - бела, сребрено - бела плетка, (само златно или сребрено е пренападно) ... планирам уште многу bling - bling работи да си купам, ама до нормалата ако се разбираме. Немам намера да ги оќорувам луѓето, не сум до толку лоша ... :vozbud: Мене поубаво ми стои златната боја, бидејки имам бел тен и ми го отвара лицето. Тие што се поцрни нека се обидат со сребрено.

Скул, јас би те убила, ама само за да ти ја позајмам (по мое украдам) блузичката. Како што ми се гледа на сликичката подолга е малце ... Замисли како ќе стои со црни хеланки или црни цефка фармерици ... Абе сон !!! :vozbud:

Ај да вииме познатите како се носат :helou:

Hilary%20Duff%20sparkle%20b%20240x370.jpg

Sarah%20Harding%20Sparkle%20240x370.jpg

Victoria%20Beckham%20sparkle%20240x370.jpg

Selma%20Blair%20sparkle%20240x370.jpg

:devojkr:

Абе не можам! Колку и да се убедувам,очите не ми ги прифаќаат и готовоооо!!
Едноставно ми се лоши од сите тие пулејќи,златни чевли и колани и ташни...абе бљааак!

Meне лично ми се допаѓаат внимателно одбрани златни работи, знаат да делуваат како супер додаток на гардеробата, и имам во колекција златен каиш, штиклички, ташничка, а за накит да не зборувам.;)
Се сложувам дека како додаток златното може убаво да делува, особено во комбинација со црно, кафеаво, кремаво.
Кога јас би одбрала, би носела чевли и чанта со еееептен ситни детали на златно колку да се рече, каиш, обетки и нежна бразлетна.
Ем нежно и ненападно, ем убаво.

Ја обожавам златната боја. Особено во последно време се почесто носам златеста облека. Секако ќе се надоврзам, не е она кое ви создава слика во главата : жолто злато кое ужасно блеска, иако има исклучоци кои прават одлични комбинаци :)
Имам многу парчиња од мојата гардероба кои се во златна боја и обожавам да ги носам кога излегувам. Имам еден златест со црно дуксер-елече од Rocawear (има 2 страни),златни патики,златни каиши,маички...што не.
Инаку што друго би носела освен во мојата колекција би било вакво нешто...(последните 2 слики се мои).

5687_1_1805_p.jpg
521960653_74715ad358.jpg
osirus-koi-sneakers-1.jpg
Adriana-Lima-psd3218.png
1798000536_small_1.jpg
2180245.jpg
000u051tHre.jpg

n1052583765_30377882_4730972.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom