За првпат во историјата, Господ има конкуренција

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Venter Institutot saka da go patentira pravenjeto na veshtachki zhivotni formi!!! Vekje ja stvorile prvata bakterija napravena od chisto sintetichka DNK i ja patentirale. Prethodno beshe ovcata Doli, sega se odi na mnogu poopasni formi veshtachki bakterii.

Vo tekstot na linkot podole se veli deka za prv pat vo istorijata Gospod im konkurencija! Sozdavame zhivot veshtachki i istiot e patentiran da se znae chiv e. Ova nikako ne mi doleuva na dobro, stvaranje na zhivot e daleku nad etichkite i dr normi so koi se rakovodi chovekot. Izgleda kako poleka ja otvarame pandorinata kutija......

http://www.etcgroup.org/en/materials/publications.html?pub_id=631

Misirkov напиша:
Venter Institutot saka da go patentira pravenjeto na veshtachki zhivotni formi!!! Vekje ja stvorile prvata bakterija napravena od chisto sintetichka DNK i ja patentirale. Prethodno beshe ovcata Doli, sega se odi na mnogu poopasni formi veshtachki bakterii.

Vo tekstot na linkot podole se veli deka za prv pat vo istorijata Gospod im konkurencija! Sozdavame zhivot veshtachki i istiot e patentiran da se znae chiv e. Ova nikako ne mi doleuva na dobro, stvaranje na zhivot e daleku nad etichkite i dr normi so koi se rakovodi chovekot. Izgleda kako poleka ja otvarame pandorinata kutija......

http://www.etcgroup.org/en/materials/publications.html?pub_id=631

Бог да чува !!! Ги акнало сонцето изглеа во глава ...
Исрено јас сум против клинирање на животни , а уште помалку на луѓе ..

Пандорината кутија е отворена одамна...и тоа со креирање на САРС, СИДА, Птичји грип...и други видови на вештачки создадени вируси/бактерии на кои им се нема контрола...(или можеби се има контрола ама поради наталниот баланс на човечкиот ресурс на земјата тој сеуште се чува во тајност...)

А за ова...Господ ќе ги казни :wink:

LoveAshlee напиша:
Бог да чува !!! Ги акнало сонцето изглеа во глава ...
Исрено јас сум против клинирање на животни , а уште помалку на луѓе ..

Море, Вентер Институтот нека чува...

Дефиниционо господ неможе да има конкуренција, така да се што е манипулирање со ДНА или останатиот генетски материјал, нема ама никаква врска со господ. И освен тоа пак ќе повторам дека се јавува демагогијата која вели ако господ постоеше и навистина тој директно не создал нас и живиот свет околу нас , немаше да дозволи ние да го обликуваме, но ние сме во можност и го правиме тоа.
И ќе повторам уште еднаш дека јас лично имам генетски модифицирано бактерии, како дел од основни лабараториски вежби на факултет по биологија во трет семестар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom