Прашање за чешки круни

• Креатор на темата Креатор на темата OMG!!
  • Време на започнување Време на започнување

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.739
Поени од реакции
2.517
Локација
Фарски Острови
Дали некој знае каде во Скопје можам да сменам чашки круни во денари? Пробав во еден куп менувачници и никој не менува. Обично ми викаа да пробам во менувачниците во чаршија, ама ништо конкретно.

Се молат админите да не го преместуваат мислењето во друга тема, бидејки ми е итно.

А да одете во банка и само по банките ќе се нафаќат ,а по менувачници ЈОК

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Ако не најдеш друг начин, прашај во фирмите што вршат превоз со автобуси/комбиња до Чешка.

А да одете во банка и само по банките ќе се нафаќат ,а по менувачници ЈОК

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk
Прашано во Стопанска ад Битола само, викаат нема шанси, само во менувачници... Ќе пробам утре во другите како и да е.
Ако не најдеш друг начин, прашај во фирмите што вршат превоз со автобуси/комбиња до Чешка.
Многу добра идеја, не би ми текнало никад искрено. Ќе пробам ако не успеам до понеделник да завршам работа.

Прашано во Стопанска ад Битола само, викаат нема шанси, само во менувачници... Ќе пробам утре во другите како и да е.

Многу добра идеја, не би ми текнало никад искрено. Ќе пробам ако не успеам до понеделник да завршам работа.
Пробај во агенции што соработуваат со чешка.

Нема кај нас ни банка, ни менувачница што менува коруни.

А да пробаш на аеродром?
Јас во петок летам за Шведска, па таму планирам да сменам шведски круни.

Vo SK tesko da gi smenis. Vo srbija lanecot vip menjacnice i nivnite lokalni podruznici menjaat sve. Mislam deka imaat zastapnik na granicniot premin tabanovce/presevo od srpska strana, ako ne tamu vo presevo sigurno ima. E sega kolku i dali ti se isplaka da prais ekskurzija za da smenis toa e druga rabota, ako e za pogolema suma pak se jade ne e daleku.
http://www.vipsistem.rs/kursna-lista.php

А да пробаш на аеродром?
Ако можеш прашај и за чешки па пиши овде. Фала однапред.

А да пробаш на аеродром?

nemoj... tamu se e na kartica. ako nemas do kruna tocno da mu dades ni taksi nema da platis. golem del od restoranite ne rabotat so kesh.. ako menjas smeni nesto minimalno zasto ke imas problem da potrosis pogolema suma

Нема кај нас ни банка, ни менувачница што менува коруни.
кај нас во менувачница само евро и долар, а другите валути што котираат на листата на НБРСМ можеби би требало преку банка во денари да ги сменат... а проблем имавме со хрватски куни, синот врати од Хрватска и тоа одамна, уште не беа во ЕУ..
прво појдов на автобуската, кај што оди автобусот за Хрватски места на море... прашувам 2 девојки што го чекаа, да не сакаат хрватски куни, по поволен курс, а не беше ни богзнај колку, може за 1500мкд...се мислеа па едната кажа : ние одиме таму да заработиме :cool:, нема да им носиме куни од тука ..
. среќа најдов работници хрвати, што се враќаа дома..

А да пробаш на аеродром?

Неможе ни на аеродром. Во Македонија официјално никој не менува чешки коруни. Можеш да прашаш превозници- пр. Чибук Травел секој петок оди за Прага, некаде околу 6-7 наутро е во Скопје. Има и една група на фб: Македонци во Чешка- таму можеш да прашаш исто некој ако патува повеќе и сака да ти размени.

А да пробаш на аеродром?
malku kasno pisuvam, no od toa sto zabelezav posledniot pat los e kursot koj go nudat na aerodrom (za bilo koja valuta), podobro e von aerodrom da se smeni (normalno ako imaat svedski kruni.

inaku vo stranstvo cesto e uste poloso. menuvacnite na germanskite aerodromi kako za primer se katastrofa, cesto dobivas 20+% pomalku od kolku sto treba da dobies. sekogas e podobro vo makedonija ako ja ima valutata, porealni se (isklucok mozat da bidat egzoticni mesta kako tajland, ama nivnite pari i taka gi nema kaj nas).

Дали некој знае каде во Скопје можам да сменам чашки круни во денари? Пробав во еден куп менувачници и никој не менува. Обично ми викаа да пробам во менувачниците во чаршија, ама ништо конкретно.

Се молат админите да не го преместуваат мислењето во друга тема, бидејки ми е итно.

Менувачницата у Рамстор менува секакви валути ама по прилично лош курс. Така шо ако ти е за мала сума смени, ако не барај друго чаре.

Менувачницата у Рамстор менува секакви валути ама по прилично лош курс. Така шо ако ти е за мала сума смени, ако не барај друго чаре.
Под лош курс, се мисли на 20, 30, 50% загуба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom