Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Според Македонски спорт за престојниот дуел со Полска ке имало барем по еден репрезентативец од секој клуб.
Спомнати беа Цикарски,Стјепановиќ,Георгиев и Захов од Вардар.Блажевски и Балдовалиев од Хоризонт,Неџипи или Емини од Шкендија,Баже Тодоровски,Спировски,Брдаревски и Крсѕе Велковски од Работнички,Баќажи од Напредок,Митров од Брегалница.
Исто така сигурно ке имало по некој и од останатите прволигаши.

На Гатузо (Митров) мора да му се даде шанса у репрезентација. Има голем капацитет!

На Гатузо (Митров) мора да му се даде шанса у репрезентација. Има голем капацитет!
За што има капацитиет?За орање нива?

Утнал професија тој,за боди билдер е.:icon_mrgr:

За што има капацитиет?За орање нива?
Утнал професија тој,за боди билдер е.:icon_mrgr:
Грешка.. Според мене има профил на експлозивен играч и организатор на напади а знае и сам да заврши акција. а такви фудбалери немаме многу во првенството(овде е во прашање индивидуален квалитет), има цврста градба ама немој да мислеш дека од тегови кревање е и затоа е Карпа фудбалер може да се одбиваат само другите од него ако може да ги наречам мекотели.. јес да мојто мислење си е само мое ама изгледај го на два три натпревара по ред.. ке видиш што ти зборам..

Грешка.. Според мене има профил на експлозивен играч и организатор на напади а знае и сам да заврши акција. а такви фудбалери немаме многу во првенството(овде е во прашање индивидуален квалитет), има цврста градба ама немој да мислеш дека од тегови кревање е и затоа е Карпа фудбалер може да се одбиваат само другите од него ако може да ги наречам мекотели.. јес да мојто мислење си е само мое ама изгледај го на два три натпревара по ред.. ке видиш што ти зборам..
Шо да го гледам,на клупа у Брегалница седи.;)

Super Mario kralj Tajlanda!

Autor: M. Zdravković | 26.11.2012 - 00:01:00h | Komentara: 0
3

Kada nam neko pomene Bangkok, logično je da ćemo se prvo setiti „Gradova greha“ čuvenog autora Graba Smita.

173592-07.jpg

http://www.alo.rs/sport/fudbal/super-mario-kralj-tajlanda/5159

Super Mario kralj Tajlanda!

Autor: M. Zdravković | 26.11.2012 - 00:01:00h | Komentara: 0
3

Kada nam neko pomene Bangkok, logično je da ćemo se prvo setiti „Gradova greha“ čuvenog autora Graba Smita.

http://www.alo.rs/sport/fudbal/super-mario-kralj-tajlanda/5159

Žao mi je samo što zbog obaveza u klubu ne mogu da uvek se odazovem pozivu u reprezentaciju Makedonije jer se utakmice poklapaju, ali nadam se da će se to vremenom promeniti.

Ете зошто не го викаат у репрезентација, да нема бунење :)

Vremenom promeniti, ќе се променити ако почнат да играат по европски клубови....

Vremenom promeniti, ќе се променити ако почнат да играат по европски клубови....

Се изнаиграа нашите репрезентативци по европски клубови. Ние ко бразил сме па имаме 20 души на таа позиција. Гарант Марио заборавил и фудбал да игра таму. Иначе и тимот му е цел аматерски. Има само 3ца репрезентатици на северна кореа кој играле на светско првенство, центарфор бразилец бивш играч на боависта, двајца играчи од брегот на слоновата коска еден сега пошто е слаба лигата преговараат да го шитнат на Престон Норт Енд во Англија, еден холанџанец бивш играч на ПСВ и НАЦ Брада пола репрезентација на тајланд а до пред некој месец и Роби Флауер му беше соиграч. Земи во предвид дека скоро цела лига е ваква со по 10тина странци, квалитетни странски тренири и одлични услови за работа. Разгледај на јутуб има доста видеа од Супер Марио и Маунгтонг Јунајтед и види за тебе што лига е таа и дали таму се игра фудбал или се заебаваат. Незаборавај и дека се игра таму на ненормални услови каде што ти треба кондиција како коњ за да изиграш 90 мин на нив ради температурите... Хм а нас уствари ни фали креативец кој трча?

Брат не ме заебавај бе Роби Фаулер на 250 години му бил соиграч, Џорџ Бест знаеш на какви аматери им беше соиграч после Манчестер Јунајтед?
Не оспорувам јас дека лигата не е крш, може си има квалитет, ама далеку е од европските екипи. А тоа што нашите се замени по европските екипи си се криви само тие и никој друг што не ги интересира ниту прогрес нити ништо, туку пари кој дава највише и ајде таму. Зашто не се/беа замени Пандев, Џеко, Настасиќ, Видиќ, Ивановиќ, Пјаниќ и други играчи од тука и регионов или не одбраа да играат во Тајланд, Кина итн?

Плус, далеку е. Летот е долг, заморно е додека дојде и се врати таму, па сето тоа влијае нанеговиот перформанс во неговата екипа и нормално е зошто не одговара на повик.

Брат не ме заебавај бе Роби Фаулер на 250 години му бил соиграч, Џорџ Бест знаеш на какви аматери им беше соиграч после Манчестер Јунајтед?
Не оспорувам јас дека лигата не е крш, може си има квалитет, ама далеку е од европските екипи. А тоа што нашите се замени по европските екипи си се криви само тие и никој друг што не ги интересира ниту прогрес нити ништо, туку пари кој дава највише и ајде таму. Зашто не се/беа замени Пандев, Џеко, Настасиќ, Видиќ, Ивановиќ, Пјаниќ и други играчи од тука и регионов или не одбраа да играат во Тајланд, Кина итн?

Плус, далеку е. Летот е долг, заморно е додека дојде и се врати таму, па сето тоа влијае нанеговиот перформанс во неговата екипа и нормално е зошто не одговара на повик.

Роби пред тајланд играше и растури 2 сезони во Австралија. Ваљда нивната лига ја признаваш ете они ги мавнаа и србија и хрватска на светските а нели се палаиме на балкански велесили. Не е финтава дали е пензионер него дали имаш соиграчи од кој можеш да научиш и да напредуваш. Земи го Георгиев од Вардар, супер талент ама од кој да учи? Од тренер што го извадија од нафтелин и незнае како да тепа селски екипи или од Јоканович, легенда на балканот. Далеку се од европските екипи? Види во кој европски екипи играат нашите репрезентативци и со исклучок на 3-4ца кој играат во поасалните лиги остатокот игра во екипи кој се европски само географски. За овие што ми ги пишуеш од регионот кај и да е и они натака ќе фатат не се секирај. На Гуровски тоа му се деси порано оти заглави со будалата во Војводина кој го шитна во украина каде не се снајде па баш ЗА ДА ИГРА прифати трансфер во единствената екипа луда да плати големи пари за него. Јас у секое време пре би некој што игра, што е носител на играта во шампионски тим, проверен репрезентативец од порано него некој што грее клупа во „европски“ израел, кипар, србија, литванија итн...

Бангкок - Истанбул 9 саати. Истанбул - Скопје 1 саат. Директни летови. Покомплицирано и подолго е на пример Пандев од Неапол да дојде до Скопје. Бизнис класа летот е окулу 1600 евра. Ако лета со Thai Airways гарант ќе му направат и безплатен upgrade или ќе лета безплатно оти се спонзор на клубот па обично на играчите им даваат golden ticket/passport. Се на се да ти ебам репрезентацијата ако штедиш 2000 евра за играч. Иначе за перформанс, 3 дена порано ги ослободуваат сега, не би требало да е проблем, Ристич и Шуми се дупло подалеку од него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom