Црвен картон!

• Креатор на темата Креатор на темата sagaqua
  • Време на започнување Време на започнување

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Што е тоа конкретно што при првиот контакт, прв изговорен збор или реченица, поглед, гест .....ужасно лошо делува на Вас да без двоумење доделите „црвен картон„ ?
Се надевам разбирате дека не мислам на физички изглед :helou:...се е ОК од таа страна, допаѓање на прв поглед, симпатии, се забележувате еден со друг/а и пристапувате....мислам на самиот пристап, однесување, изговорена реченица ( без оглед машко женско) и ситуации?

Црвен картон при прв контакт, прв збор? Сепак не сте помислиле дека некогаш неможеш да го запознаеш човек само од едно гледање? И дека може да се каеш после за некоја непромислена работа?? Барем јас така би размислил... Па има време за црвен картон :)

Dzish напиша:
Црвен картон при прв контакт, прв збор? Сепак не сте помислиле дека некогаш неможеш да го запознаеш човек само од едно гледање? И дека може да се каеш после за некоја непромислена работа?? Барем јас така би размислил... Па има време за црвен картон :)
Ма нормално е тоа...неможеш никого да го запознаеш со едно гледање, некогаш и цел живот е малку некого/ја да запознаеш :) и се случува тоа „нешто„ што те одбило од него/ја да биде пресудно па да не обрнеш поголемо внимание секако...ама се случува и тој прв контакт да биде на некој начин одбивен, па да не сакаш повеќе ништо од тоа:toe:

Црвен картон добива ако...
... на прва се испонаша во стил леле видете ме кој сум и што сум јас Господ за јајца го фатив
...почне глуп муабет,каде незнае да поврзе една со друга реченица

п.с.ќе допишам уште нешто ако ми текне

Напувано однесување дефинитвно...демек еј здраво види ме кој сум ха..или пак лигаво однесување...а да и ако секоја реченица ја започнува или завршува со ЈАС...

Црвен картон кога би дала хмм...
Ако почне да ми симиња дечкото ептен ѕвезди ти си добра ти си онаква ти си ваква, а само неколку пати ме има видено
Или пак ако почне ептен да ми се фраерише да ми се фали кој е он, како он сите ги врти околу малото прсте бла бла бла

а што ако постирам дека никогаш на никој не би доделил црвен картон ??
секој има право на свое однесување а дали тоа мене ке ми се допадне или не е мој проблем.. и не значи дека ради првиот гест глупости или слично таа особа машка или женска треба да добие црвен картон или одма да ја шутнеме

tesko e nekomu posle edna greska da mu se dade crven karton, no ima niza sitnici koi i posle pola pat mozat da te nateraat da si produrickas po dzeb za crven. No neli e sportski prvo zolt :))))

Црвен картон вадам на бел чорап.Без разлика дали е машко или женско,во моите книги е умрен/а!

Покаже некултура, не знае за респект и не знае да ме насмее...

SCORPIO__20 напиша:
а што ако постирам дека никогаш на никој не би доделил црвен картон ??
секој има право на свое однесување а дали тоа мене ке ми се допадне или не е мој проблем.. и не значи дека ради првиот гест глупости или слично таа особа машка или женска треба да добие црвен картон или одма да ја шутнеме

Се мисли на особа која веќе физички ве привлекла и го правите првиот контакт со неа,од кој зависи дали ќе и се пуштите или не.

Црвен картон не би дала за банална работа (не знае да ме насмее, ми дели комплименти, ќутлив е и слично). Можеби тие карактеристики би влијаеле во понатамошното оформување на став кон таа личност, но дефинитивно не би биле пресудни за да си „заминам” од прв состанок.

Всуштност, ретко што би ме напиздило до толку за да дадам црвен картон (нормално, ако тргнеме од фактот што личноста е релативно непозната за мене, следствено не би ме погодило некое кикснување).

Единствено нула толеранција имам за луѓе кои мразат и тепаат животни и квази-фраери кои ме гледаат како премија за освојување (и ми го ставаат тоа до знаење :pos:).

leandra напиша:
Се мисли на особа која веќе физички ве привлекла и го правите првиот контакт со неа,од кој зависи дали ќе и се пуштите или не.

Па колку и да постапи глупо и неочекувано , нехумано и помалце бедно некого одма да го казниш на некој начин со црвен картон..
Бидејки можеби тоа е грешка момент на трема, срамежливост и слично,
Пред се се обидувам да се адаптирам на сите особи, без разлика дали се смеат дали се ведри дали прават добар или лош муабет .:helou: Но како што напоменав погоре..ретко скоро никогаш некого не би го етикетирал со црвен картон

Pred da napolnam 20 dobivaja luge crven karton ako imaja pogresna boja na corapi ili kosula .
A sega nad 20 , napadni luge , odbivni kako nisto dobivaat crven , ne sum dolzna da trpam i da fina dur mi se rasipuva vecerta .

SCORPIO__20 напиша:
Па колку и да постапи глупо и неочекувано , нехумано и помалце бедно некого одма да го казниш на некој начин со црвен картон..
Бидејки можеби тоа е грешка момент на трема, срамежливост и слично,
Пред се се обидувам да се адаптирам на сите особи, без разлика дали се смеат дали се ведри дали прават добар или лош муабет .:helou: Но како што напоменав погоре..ретко скоро никогаш некого не би го етикетирал со црвен картон

Добро,ако ти се понаша на масата,се смее како лудача,привлекува на себе внимание како хистерична,муабетот се состои од две прости и две простопроширени реченици,незнае општи поими,а не нешто паметно да каже,би ја викнал на втор состанок?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom