Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сироти нивни инвеститори…Сакав да ставам малку пари во Милка и Нестле, ама тие луди Швајцарци имаат 35% данок на дивиденда. Со толкав данок што останува за инвеститорот...
prosto e, pred ex-dividend date prodaj, pa kupi gi naredniot den. Taka ke ja imas akcijata bez dividenda a so kapitalen rast ( ako ima, t.e. stom ja kupuvas sigurno mislis deka ke ima ).Сакав да ставам малку пари во Милка и Нестле, ама тие луди Швајцарци имаат 35% данок на дивиденда. Со толкав данок што останува за инвеститорот...
si vlegov u MU na 66.5$![]()
-10% and countingNvidia fail ER, -7% momentalno....odlicno!![]()
si prodadov BABIcka na 93$. Kupeno na 85. Ne e loso.
17% za eden den, lapaj si.kupeno
Morses Club PLC (MCL.L)
na 5,6 GBp.
prifatliv risk/reward. Moze da odi do 0, moze da odi i do 50...
uste ne sum prodal....20% up!17% za eden den, lapaj si.
ne sum igral so calls i puts.Kupeni putovi na Tesla
TSLA Jul15'22 500p na 13$
Автоматски споено мислење:
Ova e uste meckin pazar, denes e sam relief rally
ne sum igral so calls i puts.
ke mi objasnis li sto realno znaci ova?
Za 13$ kupiv opcija da prodadam TSLA po fiksna cena od 500$ najdocna do 15 juli. Ako cekam do krajniot datum na nula sum ako cenata na TSLA e 487$. Jas sekogas gi prodavam opciite pred istek.ne sum igral so calls i puts.
ke mi objasnis li sto realno znaci ova?
deka do 15ti juli se kladis deka Tesla ke e 500$? Koj koeficient? sto znaci ova na 13%?
ako ne prodades, mozes da go izgubis vlogot ako ne padna pod 500$, kako vo kladilnica? a ako padne, dobivas vlog*koeficient?