Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

• Креатор на темата Креатор на темата StefusRefus
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи колку краткорочно ти требаат парите или сакаш да ги повлечеш. Како и секоја криза маркетот се опоравува и животот продолжува напред. Ако инвестираш долгорочно не треба да се замараш со вакви работи, за краткорочно да треба.

Јас лично не очекувам некоја поголема дестабилизација. Ипак ова не е како Ковид. Во Ковид невработеноста во Америка достигна до 15%, сега сеуште е на 4% значи и покрај тарифитите што можно е да се очекува да ја забават економијата не би било нешто ептен сериозно. Јас лично купив индекс S&P500. Дали уште ке паѓа или не баш не ми игра улога секако тие пари ке ги оставам да седат таму со години. Ако продолжи да паѓа дополнителни 10-20% би купил уште еднаш повеќе од индексот и тоа е тоа.
Сеуште мислиш така? Рекордно високи market openings имаат скоро сите брокери, се живо се продава.

Сеуште мислиш така? Рекордно високи market openings имаат скоро сите брокери, се живо се продава.
Баш во вакви моменти се наоѓаат добри зделки. И да сеуште мислам така, америчката економија испорача далеку поголем број на работни места пд ПРИВАТЕН сектор не државен.

при инвестирање сакаш цената на акциите да падне за компанијата што инвестираш или економијата ако се купува индекс. Се додека фундаменталните фактори се добри.

Само што почна да се руши системот. Ќе паѓа уште многу кога вечер ќе шлапне 104% тарифи портокалот. Брент нафтата оди надоле како луда со оглед дека економијата забавува.

Баш во вакви моменти се наоѓаат добри зделки. И да сеуште мислам така, америчката економија испорача далеку поголем број на работни места пд ПРИВАТЕН сектор не државен.

при инвестирање сакаш цената на акциите да падне за компанијата што инвестираш или економијата ако се купува индекс. Се додека фундаменталните фактори се добри.
Да, тој што има кеш. Се што е над средна класа може да си дозволи да купува сеа по намалени цени, останатите ќе глеаме.

Да, тој што има кеш. Се што е над средна класа може да си дозволи да купува сеа по намалени цени, останатите ќе глеаме.
Сега како да ти кажам се почнува од мали суми. Реално секој може да одвои некој денар на страна за да се стави во инвестиција. Стопанска нема мн висока цена по акција ниту пак индексите. Ке вложиш колку што имаш.

Сега како да ти кажам се почнува од мали суми. Реално секој може да одвои некој денар на страна за да се стави во инвестиција. Стопанска нема мн висока цена по акција ниту пак индексите. Ке вложиш колку што имаш.
Премногу волатилен маркет, висок ризик најверојатно и висока добивка, но дефинитивно се што беше краткорочна инвестиција ќе продадам најверојатно денес, долгорочните ќе ги чувам.
Понеделникот имавме рекордно висок трејд поради падот, денес иаме дупло повисок. И вака ќе биде уште долго најверојатно.

Zdravo drustvo, samo sto se zacleniv i verificirav na Trading212 pred nekolku casa, pred da stavam sredstva na akauntot da mi potvrdi nekoj sto ja koristel platformata iskustvo kolku e bezbedna i dali ste povlekuvale do sega pari bez problem?
super e i jas ja koristam. stavam i vadam pari bez problem so irska banka, za so makedonska neznam. Pozdrav

Дали некој тргувал со кинески акции преку Interactive Brokers? Гледам имаат опција да се купува на HKEX.

Дали некој тргувал со кинески акции преку Interactive Brokers? Гледам имаат опција да се купува на HKEX.

И мене ме интересира. Искуства за кинески, ј. кореа, тајван. Дали Хонг Конг или поседувате АДР

За Хонг Конг треба само да си конвертираш валута (HKD) и си купуваш исто како и на NYSE, со таа разлика што има лотови и во мора да купиш број на акции делив со бројот на акции во 1 лот. Пример ако lot size е 100 акции тогаш ќе можеш да купиш 100/200/300/400...

За Хонг Конг треба само да си конвертираш валута (HKD) и си купуваш исто како и на NYSE, со таа разлика што има лотови и во мора да купиш број на акции делив со бројот на акции во 1 лот. Пример ако lot size е 100 акции тогаш ќе можеш да купиш 100/200/300/400...
Кои се трошоците? провизија фиксна?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom