Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Многу беше лош звукот, не е до вокалот, Ронела е одлична пејачка. Ама не знам што направиле Италијанците со звукот - повеќе се слушаше зуењето на машините што испуштаат чад и пиротехниката отколку она. Исто и на песната од Норвешка имаше проблеми со звукот - од пола песна натака се слушаа некои кај што зборуваат во позадина.

Мене ми стоеше дека нема воздух, посебно во рефренот. Тоа дерењето и беше таман, ржење, што и да беше.
Се на се, една позитивна работа не можам да кажам за нејзиниот настап, крајно одбивна скроз.

Се на се, Украинците беа дефинитивно број еден и веројатно имаат добри шанси за победа.
И мене ми се Украинците број 1, врска нема од политика, едноставно песната ми е catchy и ми се допаѓа самата приказна околу песната (фронтменот на бендот, Олег мислам се викаше, раперот со розевото капче пее за неговата мајка, Стефанија. Песната е посветена и на сите мајки во светот. Текстот иде:

Стефанија мамо, мамо Стефанија,
Полето уште цвета но твоите коси се сиви,
Испеј ми една приспивна, мамо,
Сакам да го слушнам твојот мајчин збор.)

Но број 2, и некако фаворит од сенка ми е Франција. Ја обожувам и песната и настапот и мислам дека можат да изненадат, зашто годинава е година кога нема изразен фаворит, а во тие години обично победува некој кој никој не го ни спомнувал. Пример така победија Lordi за Финска, или Кончита Вурст за Австрија или Џамала за Украина... Баш би ми било мило да победи Франција: изведувачи од Бретања, по втор пат во историјата на Евровизија на бретонски јазик (годинава е прва Евровизија каде нема ни една песна на француски), има многу модерен ритам, но и таков некој келтски фолклор и мистика. Ме загрижуваа вокалите само, особено Алван, ама настапот во полуфиналето им е супер, па така мислам дека ми ги вратија надежите.

И мене ми се Украинците број 1, врска нема од политика, едноставно песната ми е catchy и ми се допаѓа самата приказна околу песната (фронтменот на бендот, Олег мислам се викаше, раперот со розевото капче пее за неговата мајка, Стефанија. Песната е посветена и на сите мајки во светот. Текстот иде:

Стефанија мамо, мамо Стефанија,
Полето уште цвета но твоите коси се сиви,
Испеј ми една приспивна, мамо,
Сакам да го слушнам твојот мајчин збор.)

Но број 2, и некако фаворит од сенка ми е Франција. Ја обожувам и песната и настапот и мислам дека можат да изненадат, зашто годинава е година кога нема изразен фаворит, а во тие години обично победува некој кој никој не го ни спомнувал. Пример така победија Lordi за Финска, или Кончита Вурст за Австрија или Џамала за Украина... Баш би ми било мило да победи Франција: изведувачи од Бретања, по втор пат во историјата на Евровизија на бретонски јазик (годинава е прва Евровизија каде нема ни една песна на француски), има многу модерен ритам, но и таков некој келтски фолклор и мистика. Ме загрижуваа вокалите само, особено Алван, ама настапот во полуфиналето им е супер, па така мислам дека ми ги вратија надежите.

Од Франција, ми се допаѓа само пејачот. :D

Мене ми се допаѓаше Србија на почеток, но сега некако ми е спласнат впечатокот. Мислам дека има дефинитивно подобри песни, а она добива поени на театралноста само.

Не стигнав да пишам за ова со Андреа и знамето, немав многу време за форум овие денови. Секако дека не ја бранам. Скроз непромислен и невкусен потег. Девојката и по претходното понашање и интервјуа ми изгледа како малку повеќе уфилмана и „дигната“.

Ама после толку грозни коментари и фрустрации истурени по интернет и после толку истрескани работи кои немаат врска со знамето, посакувам да влезе во финале баш за инает на ваквите глупости... Покажувала сатанистички симболи бе... :facepalm: :yid: Боже сачувај...

Настрана ова, вечер навивам за Расмус. Се надевам ќе го подобрат настапот во живо, до сега не беа баш на ниво. Констракта секако ќе влезе во финале. За другите не би прогнозирал, не сум следел многу коефициенти и прогнози. Вечер се (за мој вкус) четирите најлоши песни на оваа Евровизија: Израел, Романија, Австралија и Грузија. Па се надевам никој од нив нема да влезе во финале.

Прогноза за вечер:

1. Шведска
2. Полска
3. Австралија
4. Чешка
5. Естонија
6. Србија
7. Финска
8. Кипар
9. Ирска
10. Романија

Намали гледањето на карти, мало си се прегледала. :D

Македонија би влегла мало сутра што би рекла една бивша владеачка карикатура.

Коевски не е декан на Правниот факултет, туку Сашо Георгиевски. И не е селфие, туку селфи. Чисто информативно.
...а точките и запирките добри ми се, не те нервираат веќе? онака чисто информативно?

index.jpg

тоа што не препознаваш цинизмот и сленгот на мое изразување, не ти дава за право да ја свртиш смислата на мојот коментар што пишувам за Евровизија, а не за правопис, само немоќните искомплексирани се фаќаат за такви забелешки на форумско пишување, не биди Ти таков.

...линкот за „деканот“ го имам поставено, така да на новинарите кои го напишале статусот да им пишеш кој е сегашниот декан на правниот факултет, оти ги менуваат партиски, а јас тоа не можам да следам, па да знам, онака информативно.

foto-16.png

...ама и тоа не е важно, затоа што кога се има таков родител бил сега или во минато таква јавна личност, дека своето чупе требаше да го воспита во духот на интелектуалка како прилега на таков татко со таква професија, било вчера, денес или утре декан или член на било која партија, а посебно кога чупето на тато ја преставува Македонија на јавен настан.

...а точките и запирките добри ми се, не те нервираат веќе? онака чисто информативно?

Прегледај го приврзокот 332066

тоа што не препознаваш цинизмот и сленгот на мое изразување, не ти дава за право да ја свртиш смислата на мојот коментар што пишувам за Евровизија, а не за правопис, само немоќните искомплексирани се фаќаат за такви забелешки на форумско пишување, не биди Ти таков.

...линкот за „деканот“ го имам поставено, така да на новинарите кои го напишале статусот да им пишеш кој е сегашниот декан на правниот факултет, оти ги менуваат партиски, а јас тоа не можам да следам, па да знам, онака информативно.

Прегледај го приврзокот 332068

...ама и тоа не е важно, затоа што кога се има таков родител бил сега или во минато таква јавна личност, дека своето чупе требаше да го воспита во духот на интелектуалка како прилега на таков татко со таква професија, било вчера, денес или утре декан или член на било која партија, а посебно кога чупето на тато ја преставува Македонија на јавен настан.
Болдираното :pos: :pos:

Тоа со сатански (сатанистички?) симболи нема ни да го прокоментирам. :icon_lol: :icon_lol:

Прегледај го приврзокот 332066

Прегледај го приврзокот 332068

Чисто информативно: Сашо Георгиевски досега се нема експонирано партиски/политички (заедно со Тони Дескоски беше дел од тимот кој ја претставуваше Македонија во Хаг за спорот со името), ако ги ставаа партиски, декан ќе беше или Бучковски (поранешен претседател на Влада) или Тупанчевски (кој стана министер за правда) кои беа тројцата кандидати за декан на Правниот факултет. Ти се фати за тоа дека татко ѝ, деканот на Правниот факултет, и помогнал да остане на Евровизија без да приложиш конкретен доказ. И оној единствениот ти беше лажен.

Тоа што го направи Андреа беше глупаво и непромисливо, но не е кривично дело. Да, ти видов членовите од законот кој ги имаше постирано, не мора повторно да ми ги праќаш. Move on.

И да, не е селфие, туку селфи. Дури помислив дека Селфие е некоја другарка на Андреа. :)

Не гледам Евровизија, секоја година ја слушам само нашата песна и евентуално некоја од песните на соседите. Нашата е лоша, не ми се допаѓа, онаа на Србија е допадлива.

Сатански знак направила...
:lolzz:
Покажувала сатанистички симболи бе... :facepalm: :yid: Боже сачувај...
Тоа со сатански (сатанистички?) симболи нема ни да го прокоментирам. :icon_lol: :icon_lol:

heavy-metal-devil-vector-567439.jpgimages (28).jpeg

e8e1892bbb2abd109aea5d707697d7cc--rock-hand-sign-metal-horns.jpg

Овој гест со рака - ајде само да го наречеме Знак на нечија верност кон сатаната и сè што е несвето ...:roker: :ojeaa:

...слично или исто како што е и овој гест :kuracc: има значење, нели, да покажала така кон камерите,

...инаку женската страшно фалшира, па уштe полошо на рефренот поизразено мислејќи дека има нешто страшен глас, може се занесува дека има продорен глас како Калиопи,
...како и да Андреа, воопшто не е скромна, фалшира, глуми лудило, не ми се допаѓа воопшто во ниедна нијанса на нејзина појава, па одозгора и знамето што го фрли, чист промашај!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom