Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Андреа има песна што треба да оди според мене. Одлична мелодија, светски звучи и има емоција која може да долови.
Виктор има откачена песна што може изненадувачки да помини и да ја презентира во некое шоу, така да не би го исклучил.
Лара има прекрасен вокал. Песната во глобала е добра, но нешто ми недостасува и мислам дека можеле нешто подобро да направат за нејзиниот вокал.
Дефинитивно можеле многу подобро кај сите. Ок звучи и Лара и Андреа, ама ниту ритамот ниту текстовите се catchy за да направат нешто, по мое мислење.

Виктор од друга страна може има крш текст, ако може да се нарече текст тоа нафрлување зборови, ама забавен ритам има.

Пред малце го прелистав јутуб каналот на Андреа и ок песни има девојчето. Толку сме отепани со музичкава индустрија така да се ми е добредојдено.
Така да, не се сложувам со членот погоре, доцна е и мислам дека треба да си легни.

Музички гледано најквалитетни беа Лара и Кали, добра беше и Андреа, друите ништо посебно, подпросек.
Инаку песниве на англиски звучат доста клише, незнам зошто не пратиле ни една верзија на Македонски.

Најблиску до песна е таа на Лара, ако бидеме боље од последно би бил изненаден колку се ушобол, Нинанајна за песниве е masterpiece..

Честитки за трудот до авторите и изведувачите, но сигурно можат подобро од ова.
Песните воглавно се некреативни, некои се досадни, и се лесно заборавливи.

Гледам има пофалби за баладана на Лара. Да не e натпревар за претставник на Евровизија, сериозно мислите дека ќе стане радиски хит (ако не поттурне некој)?

Од понуденото вака би ги рангирал:

1. Viktor Apostolovski - Superman
2. Yon Idy - Dreams
3. Andrea Koevska - Circles
4. Kaly - Love and Light
5. Ris Flower - Flying to Berlin
6. Lara Ivanova - Flower of Sorrow

Хаха и сеа секоја година ке одиме со жалопојки? Не викам дека песните на Андреа и Лара се грозни ама секоја година има по 5 вакви. Не можеа барем на македонски да пеат пола песна?

Mi se svigja pesnata na toj Jon, prvata ne e losa onaa Flying to berlin, i pesnata na Kali plavata zenska.

Onoa na viktor e okej ali ako e pusten pred 10 godini, nie sekogas kasnime pa i koga e vo prasanje retardirana pesna.

Јас вака би ги рангирал:

1. Лара - ваква балада ако се изведе како што треба може добро да помине на Евросонг, па мислам дека е најдобра варијанта од сите

2. Андреа - слично како коментарот за Лара, со тоа што првата за нијанса ми е подобра. Девојкава има специфичен глас па можеле да пробаат со нешто пооригинално

3. Јон - океј песниче но мислам лесно може да се загуби меѓу евровизиските рефрени и да не направи никаков успех

4. Кали - не дека е лоша ама песнава едноставно не е my cup of tea

5. Рис - едноставно лошо. Детски и клише текст, без оригиналност и голема доза на позерство кај дечково

6. Виктор - :pov:(не заслужува друг коментар)

Песната на Виктор не ги исполнува елџибити стандардите за еуровизија, така да мислам нема да иде он. Ваљда ова девојчево Лара ќе го пратат. Нејзината песна е добра.

Песната на Виктор не ги исполнува елџибити стандардите за еуровизија, така да мислам нема да иде он. Ваљда ова девојчево Лара ќе го пратат. Нејзината песна е добра.
Песната не, ама он ги исполнува - може да се појави гол или во Супермен тесен костим, ќе полудат гејовите. И на крајот, завршува песната, и он полетува од сцена ко Супермен! Ете, веќе им го смислив настапот. :pos:

Тој Јон што тера милкичејнс вајб е најдобра песна другите се апла тапа, за Супермен не ми се ни коментира...

Песната не, ама он ги исполнува - може да се појави гол или во Супермен тесен костим, ќе полудат гејовите. И на крајот, завршува песната, и он полетува од сцена ко Супермен! Ете, веќе им го смислив настапот. :pos:
Дует со Рис цвеќето и Супермен би било добро, таман да се залапаат на сцена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom