Контактни леќи

• Креатор на темата Креатор на темата nE0n1nja
  • Време на започнување Време на започнување
Ја користам леќи од Bausch & Lomb, и имам растовор Renu од истата фирма. Ај ако може некој да ми каже по колку ги набавувате вие леќите од оваа фирма. Ја земам за 2000 денари 3 пара леќи кои се менуваат на два месеци. И зашто не чинел овој растворов ако знае некој?

Spored mene lekite se poprakticni od naocarite, i podobro se osekam so leki otkolku so naocari pogotovo letno vreme koga mi se potrebni i ocila za sonce dodeka vozam.(vo isto vreme mozes i moda da teras so cvik za sonce i dobro da gledas a ne da zmuris pod cvikerite hehehehe) koristam leki veke 2 godini i do sega sum nemal nikakvi problemi,megutoa sum se pridrzuval kon sovetite od lekarot. Gi kupuvam od SALMOIRAGHI & VIGANO tri mesecni okolu 4500 denari.POZDRAV!!!!!

Ја користам леќи од Bausch & Lomb, и имам растовор Renu од истата фирма. Ај ако може некој да ми каже по колку ги набавувате вие леќите од оваа фирма. Ја земам за 2000 денари 3 пара леќи кои се менуваат на два месеци. И зашто не чинел овој растворов ако знае некој?

I jas gi koristam lekite od BAUSCH & LOMB i rastvorot Renu i do sega sum nemal nikakvi problemi a iskreno da ti kazam na pocetokot koristev drug rstvor(ne znam kako se vikase) megutoa RENU mi odgovara poveke a toa deka ne cinel prv pat slusam od vas na forumov.Inace zimam leki trimesecni po cetiri para(za cela godina) i gi plakam okolu 4500 denari. POZDRAV!!!!!

Сите шо носат леќи го земат тој раствор. И јас го користам..Не знам кој ти рекол дека не чини.
Иначе јас користам леќи од Air Optix и купвам три пара леќи за 1300 денари, ама месечни се. Значи, со одреден рок на траење. Досеа не сум имала некаков проблем со нив, освен ко ќе им помини рокот, шо е нормално.

Е вака. И јас имав слушнато многу муабети и прочитано многу статии дека ReNu бил штетен за окото поради присуството на одредени бактерии кои предизвикуваат сериозни иритации и оштетувања.. дури и слушав како наводно имало жива во тој раствор.. И од страв се преориентирав на други раствоти.. Но во консултација со мојот доктор ми кажа дека сето тоа било еден вид фарса за да се негативно промовира тој произовод.. значи сето тоа немало врска.. се само за да се исфорсираат останатите фирми кои произведуваат течности.. затоа што РеНу важеше за еден од подобрите.. Но се е во ред со Рену ошигледно.. бидејќи немало ниту доволни докази за да се укине производството на овој раствор. Јас најефтино го купував од аптеката во Веро2 тафталиџе.. некаде нешто помалку од 600.. инаку по оптиките е минимум 800денари. :smir:

Е вака. И јас имав слушнато многу муабети и прочитано многу статии дека ReNu бил штетен за окото поради присуството на одредени бактерии кои предизвикуваат сериозни иритации и оштетувања.. дури и слушав како наводно имало жива во тој раствор.. И од страв се преориентирав на други раствоти.. Но во консултација со мојот доктор ми кажа дека сето тоа било еден вид фарса за да се негативно промовира тој произовод.. значи сето тоа немало врска.. се само за да се исфорсираат останатите фирми кои произведуваат течности.. затоа што РеНу важеше за еден од подобрите.. Но се е во ред со Рену ошигледно.. бидејќи немало ниту доволни докази за да се укине производството на овој раствор. Јас најефтино го купував од аптеката во Веро2 тафталиџе.. некаде нешто помалку од 600.. инаку по оптиките е минимум 800денари. :smir:

A каков вид на леќи користиш?
Кај нас во аптеките е по 600 денари е Рену.

Ветувам. Последно прашање:)
Колку им е цената на тие годишни леќи и дали се квалитетни..?

Ветувам. Последно прашање:)
Колку им е цената на тие годишни леќи и дали се квалитетни..?

Тамарче, сигурно дека се квалитетни кога се направени да издржат една една година за разлика од месечните. Но и едните и другите имаат предности и маани, на пример ако имаш месечни и ако недај боже ти се оштети едната или ја изгубиш имаш резервна, но затоа пак годишните се направени поквалитетни.. Лично знам луѓе кои биле задоволни и од едните и од другите. Јас лично повеќе сум задоволна од годишните. Во Скопје во оптика Орбис во градски трговски се 2990 денари. нема потреба да се ограничуваш со прашања, што те интересира слободно прашај :srce:

Ако те интересира цена за одреден тип на леќи пиши ми кои па ќе прашам колку се кај нас. :srce:

Абе се думав јас да си земам годишни, ама прашвам оти моја другарка се зафркна..Зеде годишни, ги плати 7000 денари и по два три месеци и се оштетија. Не знам точно која фирма беше.
А јас, стално земам месечни, ми траат негде околу 2-3 месеци и после ме боцкат. Мислам, нормално е то.
А најпрвите леќи шо ги зедов, ми се погодија ептен, и траеја можи година и нешто.
Зато се думам дали да земам годишни...:)
Иначе и јас користам меки леќи.

Види, а кажи ми имаш лекар соодветен за да се консултираш? Зошто сепак тој би требало најубаво да ти каже зошто за секое око различно е иако како што јас знам, ако имаш точен диоптер и димензии на леќа нема да имаш голем проблем во поглед на фирмата на леќата но сепак сите леќи не се исти.... различен процент на застапеност на вода.. и сл. хммм.. види Durasoft е една од поквалитетните фирми за леќи а и воопшто не е скапо 2990 за една година и тоа може сигурно плус уште неколку месеци да тераш ако соодветно ги чуваш. хмм..

Имам да, ама не знам зошто уште од почетокот почнав со месечни.
Сепак, фала на информациите, ќе ги пробам Дурасофт.:smir:

Ако ти треба било каква информација имаш мој мсн на профилот или пак пиши пп, со задоволство ќе ти одговорам. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom