Аквариумски риби (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата рок-кејт
  • Време на започнување Време на започнување
rock-kate напиша:
a neso mi kazvea trebalo da ja varam vodata neznam so neznam kako...

Па водата да е превриена или одстоена..Ама тоа во шише настрана :) Не со рибите хехе... И ко ќе им мениш вода, ќе им ставаш од стоената, или варената...

rock-kate напиша:
a neso mi kazvea trebalo da ja varam vodata neznam so neznam kako...
ne mora da ja varis, ako mozes da go napolnis akvariumot so ziva voda, zs ovaa od vodovod i sranje, mene od obicnata voda mi umrea site ribi

lesno ti e tebe,treba na dve ripcinja da im dades ime, a jas sto imam vo akvariumot preku 100, kako da gi krstam :-))))))))

Aleee напиша:
ne mora da ja varis, ako mozes da go napolnis akvariumot so ziva voda, zs ovaa od vodovod i sranje, mene od obicnata voda mi umrea site ribi

lesno ti e tebe,treba na dve ripcinja da im dades ime, a jas sto imam vo akvariumot preku 100, kako da gi krstam :-))))))))
Pa samo vo Ohrid imaT жива вода :) А иначе и живата не е препорачлива...

Имам две рипчиња,караси,ги чувам во обична стаклена кугла,имам ставено камчиња,едни убавки си ги собирав од Јадранско,Им менувам на 2-3 дена вода,јадат како да не виделе у живот јадење,така да тешко дека би опстанале со по 1 зрно храна....Барем по 10 зрна 2 пати дневно1Ги имам од септември,многу се убавки,весели,распливани,а се викаат Фиби и Пејџ,кума им е ќерка ми ..по тоа Волшебничките де....
П.С.Една моја пријателка ги вика-Сута и Реџо!!!!:vozbud:

имав рипка ија чував 6 месеци демек ке сум бил по одговорен така . ија чува ва и чував ја хранев со ракчиња ам и сменив храна и ми умре :nesum:
толку од мојат одговорноста

www.apr.org.mk

Имам 10ина рипки од неодамна. Првите недели им ставав многу храна (тродупло од што треба) и се наталожи доле и разви габи па мораше да се чисти целиот аквариум. Сега се ок иако нешто чистачот мена боја на посветло, не знам шо кур му е. Dont die on me Mr Cleaner, only cool fish on da block.

Imav i ja ripcinja ama dosadni se po izvsen period :pos2: baraat vnimanie i griza. Treba da se menuva vodata povremeno ili ako ima filter ednas mesecno taa voda sto ja stavas kako nova treba da e otstoena i da ne e ladna vo zavisnost dali ripcinjata se morski,ezerski ili sl. Si ima posebna hrana za niv i pomalku se dava ednas dnevno, za da ne se zamati vodata a oni nemaat sitost jadat kolku im dades i ako prejadat ke puknat ama stvarno. Treba da znaes koja ripka so koja odi.

daj im bilo koj iminja sto sakas.. ako se zivorotki za kratko vreme ke ti trebaat mnogu iminja :0

jaka obaveza e ali pak golem merak prai osobeno nekoi vidovi na ribi i trevi,ne e samo frli im nekoe zrno dziger i oni ke ziveaat ima uste mn raboti za da bidat srekni :)

стави им некој камен ....и слично ....за убав дом..

А најдобар сајт за акваристика у Македонија посебно морската акваристика е www.reefzone.net

Јас немам аквариум но го имам чувано аквариумот на сосетката кога се некаде на пат па ни го дават на нас да има даваме јадење не за друго :>)

И ја си чувам рипче од пред некој ден,значи едно е само и го чувам во кугла.И значи вака,го хранам со едни минијатурни зрнциња по 2 пати на ден 10 зрна отприлика и јаде као никад храна да нема видено:toe: За водата менувам на 2-3 дена и нормално не онаа од чешма директно,а може таква ама одстоена.И како што кажа Мартин$ може да се стават каменчиња околу превриени,ја имам ставено и надвор и во куглата ама едни малечки. Е сега планирам да купам уште нешто внатре ако може да се стави ,вака ептен досадно ќе и е ,само незнам што би можело.

Инаку ај да искористам прилика и да прашам.Навечер во собата каде што е мора да е осветлено или?:)

п.с заборавив да кажам како ми се вика ..- Ции ( дабл И ):)
П.п.с Изгледа ми е трудна рибата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom