Што ве натера да се иселите од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување

Што ве натера да се иселите од Македонија?

• Вкупно гласачи
    196
Малоѓраганштина и национализам. Во Македонија има место само за Албанци и Македонци, останат народ како и да не постои. Парите не се голем фактор.
Има место за шиптaри и северџани(екс фиромци). За македонци и албанци и секој нормален народ нема место.

Pomedju dzandar so 350e i moler so 2000e ,sto mislite e podobro....
Третата варијанта што според мене е најдобра си ја изоставил: да се вработиш како џандар, пола плата да му ја даваш на командирот за да не те вика на работа и да работиш како молер. Така ќе имаш бенефициран стаж + 2200 евра ;)

Огласиве за вработување моментално амали и програмери се бараат на пазаров, за други струки мало морген побарувачка.

Не си бил креативен во работата џандарска. Мене за неистечена сообраќајна, а не запишана во картонот по грешка на шалтерската работничка, ми побара 200 еуро да ми прогледа низ прсти...дека казната била 500 еуро...
Автоматски споено мислење:

Шала на страна, блазе си ти што на време си се евакуираал од вукојебнината

Третата варијанта што според мене е најдобра си ја изоставил: да се вработиш како џандар, пола плата да му ја даваш на командирот за да не те вика на работа и да работиш како молер. Така ќе имаш бенефициран стаж + 2200 евра ;)

И ти ја претера сега, такво нешто не постои барем не во нашиве средини. Кај калимеровци се е можно па и ова нема да ме чуди..

И ти ја претера сега, такво нешто не постои барем не во нашиве средини. Кај калимеровци се е можно па и ова нема да ме чуди..
Postoi,plakav dnevnici na kolegi da me zamenat bez da vrakam smena.....sistem 12/24-12/48

Јас не би се обложил дека нема :)

Причина бр 1: Образование на дете и негова иднина.
Причина бр 2: Здравство. Неможеш до саглам специјалист да дојдеш, а кога ќе дојдеш треба брда и долини да поминеш. Приватно здравство = “Месари“. “Добар ден, добар ден, може коронарографија...да да дечко седни 1000 евра, ама ќе дојде специјалистот и ќе ти начука уште едно 5000-6000 евра за додатна опрема, стентови ментови и алумински бандажи на аорта, топ ќе бидеш“
Буквално е ова, да немате сумња...

Глупото понашање на комшиите, кај одиш? , на работа?, од работа? мајкати таткоти на работа се?
Немањето основна култура, отпад, ѓубре кај ке им текне
Врски за да мора да те вработат па и за чистење гомна по улица
Мизерни плати
Превише гомнодонци насекаде, очекувано, Гомнодонија е ова, на запад се сведени на минимум
Погрешна часовна зона и константен мрак пред 18:00 пола есенска и цела зимска сезона, и углавно кратка попладневна светлина у пролет, лето у споредба со Западот

Последно уредено:
Ќе идам во Германија дека таму подобри се пичките, повеќе сакаат да се ебат, има таму, црнки, русинки, арапки, азијки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom