Дупер

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Првата беше предобра и очекувањата беше втората да биде уште подобра па затоа и не ви се свиѓа ама топ си е. Прв пат ги слушнав наа Телма кога гостуваа, имаа едвај 10 илјади прегледи и од прва ме освои песната!

Македонциве немаат право да судат за добра или лоша музика. Што преостанува од младина што се забавува на српски песни по клубови? Секоја жива музика во кафичи, клубови, дискотеки, кафани, свадби е српско... ОЧАЈ!

Тоше има нова песна (Англиска), ПРЕДОБРО НЕШТО! Има само 300k. Пола од нив се балканци пола крушевци. Нашите млади го знаат само Јала Брат, Маја Берович, Пријович и такви срања, на тоа се се научени едноставно. Дупер, Тоше, Ареа, Владо Јаневски, Влатко кој ги слуша...:sick:

Aман. Сингл кај нас се вика коа ќе напраи некој спот за песна. Толку.
Ти 45-ка очекуваш и промоција?
:pos:
A EP што е? Спот и гостување во Еден на еден? За LP па да не прајме муабет, којзнае што е тоа кај нас.

:pos:
A EP што е? Спот и гостување во Еден на еден? За LP па да не прајме муабет, којзнае што е тоа кај нас.
ЕP кај нас е неразбирлива скратеница која 90% од тие што ќе ја слушнат, мислат дека е нешто од IT сферата.
LP не постои како термин повеќе, само албум. Мада и албум е застарен израз, обично се вика - Дали им излезе новото ЦеДе.

Последно уредено:
Ко за 20 годишњаци, кои сега за сега само си го живеат сонот, некако премногу оштро се критикуваат на темава, по фејсбуци и јутјуб ваљда е обратно. Имаат кечи звук, па макар и да е генерички и некаква копија, знам дека у Македонија со све се претерува, и со фалење и со критики, али кога ќе земеме севкупно што од музика и колку музика се продуцира кај нас годишно, ок си се.

По распадот на СФРЈ, колку што знам, во Македонија ни некој издал сингл (ако ги изоставиме оние неколку наменски проекти за кои некој друг дал пари, и скоро сите наши евровизиски песни, зашто ни едните, ни другите „синглови“ не можат да се купат никаде), ниту пак ќе издаде. А најмалку па Дупер.

Каква демагогија јеботе :) Па многу малце издале и LP плоча, тоа не значи дека не издале албум. Значи не е сингл ако не е на плоча и цд? Електронските артисти што издаваат синглови на itunes значи не постојат? :) Времињата се менуваат, а ти изгледа си застанал во времето некаде :)[DOUBLEPOST=1546078331][/DOUBLEPOST]Инаку не знам што очекувате од бендот, факт е дека се поп рок бенд, со одзив каков што немало на сценава долго време. Не знам што очекувате од нив, да бидат новите архангел? Дека имаат хитови и дека деца ги сакаат тоа е факт, јас не сум видел толку фанатична публика од времето на слаткар, тоше. На поп рок бенд да има толку пиштење вриштење од публика, тоа го немало кај нас и тоа е факт. И затоа ми е многу мило за нив. Ни јас не би ги слушал дома, ама не би ги серел. Не ве прави супериорни фактот што слушате андерграунд бендови и ги серете дупер, само изглеате исфрустрирано вака од страна.

Последно уредено:
Инаку не знам што очекувате од бендот, факт е дека се поп рок бенд, со одзив каков што немало на сценава долго време. Не знам што очекувате од нив, да бидат новите архангел? Дека имаат хитови и дека деца ги сакаат тоа е факт, јас не сум видел толку фанатична публика од времето на слаткар, тоше. На поп рок бенд да има толку пиштење вриштење од публика, тоа го немало кај нас и тоа е факт. И затоа ми е многу мило за нив. Ни јас не би ги слушал дома, ама не би ги серел. Не ве прави супериорни фактот што слушате андерграунд бендови и ги серете дупер, само изглеате исфрустрирано вака од страна.
Ако се срање, срање се. Барем за мене. И нема ја тука заради тоа што имале 20 години или заради тоа што на некој шабан му се свиѓаат, да не го си го кажам моето мислење. А најмалку заради перспективата што некој ќе ја имал за мене. Сум му личел исфрустриран затоа што сум рекол за срање бенд дека е срање. Ајде бе...:pos:

Супер се. Сега исфрустрирано ли е?[DOUBLEPOST=1546079149][/DOUBLEPOST]Или оној па satycalm погоре.
Пеачката била лезбејка и он сеа ко хомосексуалец ќе ги брани,ќе вика дека се ОК.
И Цеца и Шако Полумента се лезбејки. Срање им е музиката.
Го чекам staycalm да каже нешто у одбрана.

Последно уредено:
Каква демагогија јеботе :) Па многу малце издале и LP плоча, тоа не значи дека не издале албум. Значи не е сингл ако не е на плоча и цд? Електронските артисти што издаваат синглови на itunes значи не постојат? :) Времињата се менуваат, а ти изгледа си застанал во времето некаде :)
Не реков дека не може да е издаден електронски. Може. Никаде не спомнав формати. Но „пуштање во етер песна“ само кај нас, во Македонија, се нарекува „издавање сингл“. Впрочем, зошто и воопшто се користи терминот „сингл“ кога има „песна“. Демек, тој што ќе рече „сингл“ е музички пообразован? А уствари е ignorant до немај-каде. Еве, ко ти сега. ;)

Ги хејтаат оти се Македонци, а успешни. Криво им е.
Ако некој се изјасни со став дека нешто му е кич, он е хејтер. Само убави зборови треба да се кажуваат за секој комерцијално успешен артист/бенд за да не се повредат фановите.
Зошто не сере Македончето погоре за Анастасија на пример? Или за Готра, Кисмет, Фулиш Грин, Мугер Фугер, Стринг Форсес, Телонаука Совршена, Фајтинг Виндмилс, Вандал, Верка, САФ, Ферус (не се ни заебавам), Џајковски, Синтезис, Киборг? Не се и тие генерално Македонци како што се Дупер?
Што ако некои луѓе серат за Дупер зашто стварно мислат оти се кич, а не оти Дупер се Македонци? Како ќе ја протнеш ад хок хипотезата тогаш?
Странските критичари од убави земји не критикуваат популарни работи што се општо прифатени како добри, тоа само Македонците го прават од инает и поради нивната малограѓанштина, нели?
И да има такви, а не дека ги нема, не секој што критикува нешто го прави тоа од инает. Некој верува дека тоа е навистина лошо и има причини поради кои го верува тоа.

Муабетов е измилкан у пичку матер веќе, истото се објаснуе по сто пути.

Јас лично верувам дека Дупер се далеку од фамата која ја добија. Ниту им мислам лошо, ниту им љубоморам, а и не веруем дека било кој од тука што мисли дека се срање им мисли лошо или љубомори. Ако луѓето го сакаат тоа, супер, нека фураат и нека го прават тоа што им е филм (и Дупер и секој што ги сака). Само успеси нека редат.

Не може со такви подмукли коментари во стилот на „Ги мрзите зашто сте зајадливи Македончиња" да ни го скратите правото да кажеме дека за нас се кич, како што ние не можеме да скратиме нечие право да ги воспева Дупер.

Муабетов погоре ти е еклатантен пример за тоа што наводно го мрзиш кај македонскиот менталитет.

Сакаш да кажеш дека сите тие што ги наброја погоре, бендови и поединци, никад не снимиле кичови и не копирале? И разбирам зошто ви е кич, кога ќе склопиш Фарел со не сум твој тип и тело ремек дело, да, звучи кич, али не значи дека кичот не може да биде допадлив. На крај краева битно да уживаш у тоа што го правиш, исто ко што и ти субјективно уживаш да ги критикуваш. Муабетот беше дека у Македонија има толку малку музика што за дечкиве може да се каже дека објективно се breath of fresh air, без одма да се скока со - А ти Анастасија знаеш ли кои се? Ако идеме на тоа кој попаметен ќе се напраи и кој има поистенчен вкус за музика тогаш еве ќе ја залепам песнава за која тврдам дека нема боље музика снимено од кога знам за Македонијава

Сакаш да кажеш дека сите тие што ги наброја погоре, бендови и поединци, никад не снимиле кичови и не копирале? И разбирам зошто ви е кич, кога ќе склопиш Фарел со не сум твој тип и тело ремек дело, да, звучи кич, али не значи дека кичот не може да биде допадлив. На крај краева битно да уживаш у тоа што го правиш, исто ко што и ти субјективно уживаш да ги критикуваш. Муабетот беше дека у Македонија има толку малку музика што за дечкиве може да се каже дека објективно се breath of fresh air, без одма да се скока со - А ти Анастасија знаеш ли кои се? Ако идеме на тоа кој попаметен ќе се напраи и кој има поистенчен вкус за музика тогаш еве ќе ја залепам песнава за која тврдам дека нема боље музика снимено од кога знам за Македонијава

Јас сакам многу кич работи и не ми пречи тоа што се кич. Не пристапувам со некаков елитизам и мрзам куродрвење со авангарда и „како тоа е најбоље, а све друго е срање и ако го сакаш си глуп".
Ја никогаш не реков дека кичот е лоша работа. Све има своја намена и таа намена не мора да биде некаква дубока уметност.
Гледам „Jo Jo's Bizarre Adventures" што е Кватро Формаџо у чизинес и пред некоја недела на св. Никола пиевме ракија и слушавме Министерке и Дарио. Ја не се умарам со тоа и секој треба да слуша и гледа што му е убаво на курот. Друго е кога се прави уметничка проценка на некој артист и неговите дела. Луѓето честопати не разликуваат уметничка критика од допаѓање/недопаѓање. Мислат дека ако речеш оти нешто е кич, значи дека е срање, недопадливо и не треба да се слуша - кога тоа се две различни категории. Има и луѓе што кога велат дека нешто е кич, го мислат тоа, но не зборуем за такви елитисти што имаат поголем пенис бидејќи се авангарда.

Не сакам да имам лава од напади зашто сум рекол дека нешто е кич. Голем кур. Кога нешто ќе стане хит, скраја да е ако некој рече нешто што не е пофалба. Сите биваат повредени и почнуваат да си даваат објаснувања во стилот на „хејтер е, субјективно е што е убаво, елитист е, македонче е, затоа сере...", се' само за да си ја зачуваат сигурноста дека артистот на кој дркаат е најдобар.

Бендовите погоре ги посочив за да покажам дека не секое македонче хејта се' што е македонско и добро, а не за да покажам колку бендови знам.

Ако се срање, срање се. Барем за мене. И нема ја тука заради тоа што имале 20 години или заради тоа што на некој шабан му се свиѓаат, да не го си го кажам моето мислење. А најмалку заради перспективата што некој ќе ја имал за мене. Сум му личел исфрустриран затоа што сум рекол за срање бенд дека е срање. Ајде бе...:pos:

Супер се. Сега исфрустрирано ли е?[DOUBLEPOST=1546079149][/DOUBLEPOST]Или оној па satycalm погоре.
Пеачката била лезбејка и он сеа ко хомосексуалец ќе ги брани,ќе вика дека се ОК.
И Цеца и Шако Полумента се лезбејки. Срање им е музиката.
Го чекам staycalm да каже нешто у одбрана.

Апсолутно не ти е оспорено правото да кажеш свое мислење, што се заснова на твојот вкус. Aма ти за да изгледаш искултивирано го кажуваш гордо тоа мислење дека се срање. Ја тврдам дека во однос на нашата поп рок сцена се лудило, и без да ми се свиѓа нивната музика. Срање се нон стоп, днк, никеја, водолија, некст тајм пред да почнат да свират народно беа срање. затоа шо тие бендови немале ниеден ХИТ каков што имаат децава, и тоа е факт. Ако ти кажеш дека се срање нема да се смени тој факт. Тоа што повеќето луѓе го зборат на темава е дека се озвежување децава и дека реално ја размрдаа поп сценава. и тоа е факт.[DOUBLEPOST=1546090280][/DOUBLEPOST]
Не реков дека не може да е издаден електронски. Може. Никаде не спомнав формати. Но „пуштање во етер песна“ само кај нас, во Македонија, се нарекува „издавање сингл“. Впрочем, зошто и воопшто се користи терминот „сингл“ кога има „песна“. Демек, тој што ќе рече „сингл“ е музички пообразован? А уствари е ignorant до немај-каде. Еве, ко ти сега. ;)

А од каде ти е тоа сознание дека "само кај нас, во Македонија" се нарекува така? Интернационален музички агент си? Читаш форуми? На редит си видел? Еве, се ти пишува на гугл: In most cases, a single is a song that is released separately from an album, although it usually also appears on an album. Typically, these are the songs from albums that are released separately for promotional uses such as digital download or commercial radio airplay and are expected to be the most popular. In other cases a recording released as a single may not appear on an album.

Ете јас сум глуп и ignorant. Ќе најдеме уште некои извори ако не веруеш на се што пишува на интернет. Ако сакаш и у библиотека ќе провериме, сигурно има некоја книга кај шо пишува.

Али ете според овоа мое скромно познавање. дупер имаат 2 сингла, што се пуштаат на радио и се вртат на топ листи и имаат спотови. И ќе бидат дел од албумот што ќе искочи во 2019.

Последно уредено:
Срање се нон стоп, днк, никеја, водолија, некст тајм пред да почнат да свират народно беа срање. затоа шо тие бендови немале ниеден ХИТ каков што имаат децава, и тоа е факт.

Ептен направи каша попара со муабетов бе друже. Значи за тебе нешто е срање ако не е популарно? Светлосни години си далеку од вистината. Еве Цеца е популарна, имала 100 хита, па нејзината музика секогаш ќе биде срање. Исто и куп други турбофолкери. Од друга страна имаш на пример џез изведувачи кои немале голем хит, а чија музика од уметнички аспект е генијална.

И од каде баш ги најде овие што ги наброја? Па освен Никеја и Водолија сите други имале хитови и тоа многу поголеми од Дупер. Не велам дека ради тоа се квалитетни. ДНК не би ги слушал ни со сила да ме тера некој, ама факт е дека имаа куп хитови што ги слушаа тинејџерите.

Ептен направи каша попара со муабетов бе друже. Значи за тебе нешто е срање ако не е популарно? Светлосни години си далеку од вистината. Еве Цеца е популарна, имала 100 хита, па нејзината музика секогаш ќе биде срање. Исто и куп други турбофолкери. Од друга страна имаш на пример џез изведувачи кои немале голем хит, а чија музика од уметнички аспект е генијална.

И од каде баш ги најде овие што ги наброја? Па освен Никеја и Водолија сите други имале хитови и тоа многу поголеми од Дупер. Не велам дека ради тоа се квалитетни. ДНК не би ги слушал ни со сила да ме тера некој, ама факт е дека имаа куп хитови што ги слушаа тинејџерите.

Не знам од кај тој заклучок дека нешто е срање ако не е популарно? Има музика што не е наменета за широки народни маси и никогаш нема да биде, ама тоа не значи дека не е квалитетна. Ете доста такви бендови се набројани во темава. Ама за мене таа споредба е праење каша. Ние тука збориме за Поп естрада, каде што реално децава свесно или несвесно припаѓаат. Мојот став е дека они не припаѓаат таму, затоа што се млади, наивни искрени деца што веројатно не ни имале претстава што ќе им се случи, и во споредба со тие бекстејџ ексклузив wanna be поп старс, старлети сељобрити и слично, се двојат и тоа како! Никогаш не зборев дали не сум твој тип е ремек дело музички. ама дека има квалитети на добра поп песна, тоа е факт дека има.

реално, се би дал да има уште 5 бенда во стилот на дупер, што ќе бидат тука некаде со популарноста, и тоа да е поп естрада кај нас, барем моето дете да слуша таква музика. а ако реши да слуша архангел, горан трајковски или санаториум или македонски џез, УШТЕ БОЉЕ.

Што знам баш дали ДНК имале таков бум ко Дупер. Кутрите со години со милион спонзори се мачат со милион глупи текстови на глупави портали, ако нешто е шунд тогаш тоа е тоа.

Дупер колку и да не се виртуози и врни музички композитори се бољи од набројаниве. Тоа пробувам од прееска да го кажам.

Еве едно мало истражување. налетав на листава, стара е малце ама види ги песниве. и кажи дали било која од овие има поголема уметничка вредност од оваа на дупер. може ете како пеачка тамара тодевска е најурбана и културна на естрадава и има кул песни како за поп. ама види ги другиве. музика за морони.

и да, повеќето песни што имаат над милион views се стари по неколку години, на дупер песната има помалце од година. тоа ако не е бум јас не знам што е.

https://infedream.wordpress.com/2017/10/11/top-10-most-viewed-macedonian-songs-on-youtube/

Ги копираат Американците...:D:D

Апсолутно не ти е оспорено правото да кажеш свое мислење, што се заснова на твојот вкус. Aма ти за да изгледаш искултивирано го кажуваш гордо тоа мислење дека се срање. Ја тврдам дека во однос на нашата поп рок сцена се лудило, и без да ми се свиѓа нивната музика. Срање се нон стоп, днк, никеја, водолија, некст тајм пред да почнат да свират народно беа срање. затоа шо тие бендови немале ниеден ХИТ каков што имаат децава, и тоа е факт. Ако ти кажеш дека се срање нема да се смени тој факт. Тоа што повеќето луѓе го зборат на темава е дека се озвежување децава и дека реално ја размрдаа поп сценава. и тоа е факт.[DOUBLEPOST=1546090280][/DOUBLEPOST]

А од каде ти е тоа сознание дека "само кај нас, во Македонија" се нарекува така? Интернационален музички агент си? Читаш форуми? На редит си видел? Еве, се ти пишува на гугл: In most cases, a single is a song that is released separately from an album, although it usually also appears on an album. Typically, these are the songs from albums that are released separately for promotional uses such as digital download or commercial radio airplay and are expected to be the most popular. In other cases a recording released as a single may not appear on an album.

Ете јас сум глуп и ignorant. Ќе најдеме уште некои извори ако не веруеш на се што пишува на интернет. Ако сакаш и у библиотека ќе провериме, сигурно има некоја книга кај шо пишува.

Али ете според овоа мое скромно познавање. дупер имаат 2 сингла, што се пуштаат на радио и се вртат на топ листи и имаат спотови. И ќе бидат дел од албумот што ќе искочи во 2019.
:facepalm:
ОК

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom