Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Papagalceto moe riki koga go zemav na desnata noga nema kangi. Izgleda taka e rodeno.moze li da mu se pomogne? Pocnav da go pustam. Megutoa ke letne malku a potoa odi dole po parket.ne leta mnogu. Sto e rabotata

Attachments

• 20200723_235439.jpg
    20200723_235439.jpg
    2,5 MB · Прегледи: 24
  • IMG-f5138620c53c7e0eb0ba1d57a3389096-V.jpg
    IMG-f5138620c53c7e0eb0ba1d57a3389096-V.jpg
    183,6 KB · Прегледи: 24
И така е домашен папагал, грижи се за него, тоа е тоа...
Нема да го пушташ сам во природа да живее...
Може евентуално на ветеринар да го однесеш да го прегледа, ама не знам што би направил...

Дечки еден совет....
уште едно папагалче ми долета денес на тераса, питомо е, пие вода од поилката кога ќе му дадам, ама бега кога ќе се обидам да го фатам ...
кажете чаре како да го фатам [emoji849]

п.с машко е, така?
bb19f49b7b2b959459fad98ef1195e85.jpg

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Дечки еден совет....
уште едно папагалче ми долета денес на тераса, питомо е, пие вода од поилката кога ќе му дадам, ама бега кога ќе се обидам да го фатам ...

п.с машко е, така?

Гледам имаш уште еден папагал, такада не го ставај во ист кафез со другото папагалче. Ако е касно денес, утре оди купи уште еден кафез, ефтини се негде 300 денари, и утре пробај да го фатиш, вечерва остави го слободен во станот. Утре кога ќе се стемни, изгаси ги сите сијалици и полека фати го, папагалите воопшто не гледаат ноќе.

Дечки еден совет....

п.с машко е, така?

Probaj so mreza nekako.

Кој не чувал Розе Колинс, незнае што е напаст...катастрофа....елементарна непогода... :vozbud:

Postojat li veterinari koi pomagaat okolu ptici ili slabo?
Има..Јас ги носев кај еден позади школото Коменски. Дечково е топ...Канаринецот некако скрши нога, му ја стави во лонгета :)
Го носев и папагалот му даде некаков антибиотик веднаш се оправи.

Има..Јас ги носев кај еден позади школото Коменски. Дечково е топ...Канаринецот некако скрши нога, му ја стави во лонгета :)
Го носев и папагалот му даде некаков антибиотик веднаш се оправи.
оваа ли е?
66e8c35a141bc74782b57129068f19f4.jpg

Дечки имам папагалче тигрица, сега во последно време како тешко да дише и да се мачи, поточно од време на време испушта по некој звук додека дише. Си јаде и си пие нормално ама ова со дишењево ми е чудно. :unsure: Да не има некој претстава што би можело да и биде? :)

-Од што можи да отемни носето на папагалот (старост или удрено нешто) ? Од розево за краток период се направи како темно кафеаво.
-Некој додаток за повеќе да јади од храната, слабо ми јади, му давам бар клас и витамини во вода, нешто друго ?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom