1 долар = 100 центи = 1 цент... Е ајде де!

• Креатор на темата Креатор на темата MadA@FakA
  • Време на започнување Време на започнување

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Сите знаеме (барем така мислам) дека 1 долар = 100 центи, но некој математичари наишле на нелогичности... Погледнете ја формулата логичка е точна од секој поглед, а и математички.... или не ??? Е ајде де!

1$ = 100c = (10c)2 = (0.1$)2 = 0.01$ = 1c

...:pred::pred::pred:

едит: 2-ката значи на квадрат..

Никогаш не сум разбирал математика, ниту пак математичарите сум можел да ги сфатам.

труп сум математика... немој вакви сложени работи мене:pos::pos::pos::pos:
најсериозно... ништо не сваќам од ова:nesum:...

леле ама сте тапа у пм ... јас го сватив ама ... нема логика некако :raz: ... или пак лошо е пресметано кај делот ... (0.1$)2 ... ме мрзи да пресметувам ама мислам дека е точно ... што повторно незнам како е дојдено до тоа ... да не е трик некој ? кажувај ?!? :)

ЕДИТ : грешката ти е кај тоа што во заградата не ги квадрираш двете вредности туку само бројката ... (0.1$)2 = 0.01$2 (долар на квадрат) ... долар на квадрат ќе биде еднакво на квадратен корен од 0.01 што ќе биде 0.1 ... изгледа во круг се вртиш :toe:

ЕДИТ : грешката ти е кај тоа што во заградата не ги квадрираш двете вредности туку само бројката ... (0.1$)2 = 0.01$2 (долар на квадрат) ... долар на квадрат ќе биде еднакво на квадратен корен од 0.01 што ќе биде 0.1 ... изгледа во круг се вртиш :toe:

...тоа нема веза :nenene:, ај валутите ќе ги извадеме од заградата

1$ = 100c = (10)2c = (0.1)2$ = 0.01$ = 1c

...пак е исто :uvo:

абе луѓе на каков јазик зборвите вие...
јас нишо не ве разбирам:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
а и админиве не разбирет... и да немат врска ова... не би ја ставиле темава в канта зш не знает...:vozbud::vozbud::vozbud::pos::pos::pos::pos::pos:

...тоа нема веза :nenene:, ај валутите ќе ги извадеме од заградата

1$ = 100c = (10)2c = (0.1)2$ = 0.01$ = 1c

...пак е исто :uvo:

грешен ти е болдираниот дел ... како може 10 на квадрат центи да е еднакво на 0.1 на квадрат долари ?

Еве ви провод :)
1$ = 100c = (10c)2 = (0.1$)2 = 0.01$ = 1c

100(центи) е исто што и 10 на квадрат(центи)....10 на квадрат(центи) е исто што и 0.1 на квадрат(долар)...па ако го пресметаш 0.1на квадрат(долар) ке добие 0.01(долар) а тоа е 1 цент.

парите не се пресметуваат на квадрат
иванчо друг пат преиспитај се за некои основни работи:smir:

Што го изреметивте толку детето бе? :pos:
Добра заебанција е, стварно...рили...рили рили...:pos:

Погрешно претставување на цифрите преку центи и долари.

1$ = 100 c, 100 c = (10c)2.
Толку е,после не може да смените од центи во долари,зашто ќе треба и квадратот да го мењате,бидејќи и тој е даден за центи,а не за долари.

Имало подобри заебанции,како таа каде е денарот :)

а во евра да израчунаше, не за друго, падна доларот.

грешен ти е болдираниот дел ... како може 10 на квадрат центи да е еднакво на 0.1 на квадрат долари ?

...па 10 центи е 0.1 долар и може да ги заменам бидејќи и двете страни се квадрирани...

парите не се пресметуваат на квадрат
иванчо друг пат преиспитај се за некои основни работи:smir:

ова не сум го измислил јас, ова е само зафрканција која решив да ја поделам со вас и заедно да го најдеме решението ...ако воопшто има :pos:

Што го изреметивте толку детето бе? :pos:
Добра заебанција е, стварно...рили...рили рили...:pos:

:pos2: инаку не сум веќе дете..

а во евра да израчунаше, не за друго, падна доларот.

:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom