„Волстрит журнал“: Турција на местото на Грција во еврозоната

• Креатор на темата oon
  • Време на започнување
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Секој си има свое мислење, јас мислам дека не си во право затоа што ја споредуваш Турција со арапската цивилизација,односно со арапските земји, тоа е исто како јас да ги споредувам Американците со Мексиканците, а како второ јас мислам дека ЕУ нема да има добра иднина заради овие скапани држави Грција,Бугарија Романија Кипар,Естонија,Летонија итн.. А инаку ЕУ нема да биде водечка сила како што мислиш ти дека ќе бидат семоќни..
То што мислиш ти не е битно:)
Сите тие држави може и да са скапни , ама са сакани.
А Турција маже да е вр'от , ама никој не ја сака..Извод???????

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
То што мислиш ти не е битно:)
Сите тие држави може и да са скапни , ама са сакани.
А Турција маже да е вр'от , ама никој не ја сака..Извод???????
Болвар а за Гејлада и Болварија што мислиш? Ќе опстанат ли? Или пак ќе ми почнеш да ми се фалиш со лаги дека сте имале многу странски инвестиции...:)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Секој си има свое мислење, јас мислам дека не си во право затоа што ја споредуваш Турција со арапската цивилизација,односно со арапските земји, тоа е исто како јас да ги споредувам Американците со Мексиканците, а како второ јас мислам дека ЕУ нема да има добра иднина заради овие скапани држави Грција,Бугарија Романија Кипар,Естонија,Летонија итн.. А инаку ЕУ нема да биде водечка сила како што мислиш ти дека ќе бидат семоќни..
Мислење е едно, фактите се друго.
Иднината не се знае. Но имајќи предвид дека Западот заедно со Русија го владееле светот последниве неколку векови.... тешко дека нешто ќе го смени тоа.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Мислење е едно, фактите се друго.
Иднината не се знае. Но имајќи предвид дека Западот заедно со Русија го владееле светот последниве неколку векови.... тешко дека нешто ќе го смени тоа.
Точно е тоа понекогаш мислењето е друго а фактите се друго,зависи кој како посакува така и ќе мисли, а ако гледаш реално Западот повеќе владее со светот него Русија.. Кина има многу повеќе шанси мислам (економски) да владее со светот него Русија, за тука да сме реални, а не со емоции..;)

Kajgana Shop

На врв Bottom