и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
во најновата изјава пренесена од сител во 4 претседателот Иванов јасно даде на знаење дека РЕФЕРЕНДУМ КЕ ИМА!

Сега за прв пат се става крај на плачипичкосувањата по берберници, тротоари па и тука по форумиве. Судбината името на нашата земја, нашиот идентите народ, идеали и жртви се доверени во наши раце.

Сега сите имаме шанса да направиме нешто, но сите имаме и одговорност и отчет....

па да убрзаме..пробен балон бр 1. Кајгана реферндум за името - гласај сега

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Македонцки имаш доказ за тој референдум дека воопшто ке го има или само онака по изјава некоја на Иванов си претпостави дека ке го има?

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Странство ќе гласа? :toe:

Што ако некои прашања не заслужуваат одговор?

Бог да не спаси од самите себе!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
во најновата изјава пренесена од сител во 4 претседателот Иванов јасно даде на знаење дека РЕФЕРЕНДУМ КЕ ИМА!

Сега за прв пат се става крај на плачипичкосувањата по берберници, тротоари па и тука по форумиве. Судбината името на нашата земја, нашиот идентите народ, идеали и жртви се доверени во наши раце.

Сега сите имаме шанса да направиме нешто, но сите имаме и одговорност и отчет....

-СЕКОЈ ШТО СЕ СОМНЕВА ВО СОПСТВЕНИОТ ИДЕНТИТЕТ И ИМЕ,МОЖЕ ИСТОТО ДА ГО СТАВИ НА РЕФЕРЕНДУМ-:toe:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Најмалку треба да има референдум бидејќи било какво прашање за името на нашиот народ и држава се апсолвирани со референдумот од 1991 година кога гласавме за независност.

Името може да ни се смени само преку референдум (кој може да биде наштелуван) и затоа доколку веста е вистинита, ова е многу опасен потег.

Плус укажува дека ние не сме сигурни туку размислуваме ДАЛИ треба да го имаме ова име кое не красело со векови.

Не би шпекулиарл со ова додека не видам/чујам од премиерот и/или претседателот нешто по ова прашање.

Инаку народот досега јасно даде на знаење дека нема промена на името кое што не дефинира.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Македонцки имаш доказ за тој референдум дека воопшто ке го има или само онака по изјава некоја на Иванов си претпостави дека ке го има?
Иванов е прецедател на оваа земја и неговата изјава е официјален став со најголема тежина...

да не забегуваме..држете се до темата, утре кога ке го имате ливчето оред вас..луксузот на дискусија нема да биде избор...

анкетата е чиста и едноставна без замка..да или не..воздржан нема.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259

Прашањето ти е многу комплицирано за такви простаци како мене.
... хинт хинт ... ако е вакво на изборите, го обравме бостанот ... хинт, хинт...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе референдум ќе направат за да го наместат и да не ја сносат одговорноста политичарите во ово јслучај груевски. И псоле ќе речат што да правам јас кога народот така одлучи. Македонија на рефернедум се изјасни за суверна република македонија и нема потреба од референдум.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Да беше чиста ситуацијава секако дека не би гласал за промена на името. Но вака замрсено до бестрага за жал би ми требало време да размислам дали да победи патриотизмот (кој до некоја мера не е ист како кај повеќето) или пак можниот напредок на земјата во иднина. Едноставно се сметам за Македонец макар и сите земји да ме викаат поинаку сепак јас си знам дека сум Македонец. Сепак би ми требало време да размислам... :toe:

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Bolje referendum nego 120 ligusi od Sobranie da resavaat za ime. Bar znam deka na referendum NAROD GLASA PROTIV PROMENA NA IME.

KOGA KE IM SE STAVI TOA DO ZNAENJE SITE PONATAMOSHNI PREGOVORI KE BIDAT ZAKOPANI.

P

Princ

Гостин
Има ваква тема, си имаат членовите на форумов кажано уште во Февруари 2008 што мислат за промена на името и резултатите фини си беа, 5.26% за и 94.74% против.
Ама ај нека остане оваа уште половина час отворена, може авторот ќе ме убеди во нејзината посебност.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Иванов е прецедател на оваа земја и неговата изјава е официјален став со најголема тежина...

да не забегуваме..држете се до темата, утре кога ке го имате ливчето оред вас..луксузот на дискусија нема да биде избор...

анкетата е чиста и едноставна без замка..да или не..воздржан нема.

Нема потреба за анкета, како ни за референдум. Впрочем темава е сувишна, ставот на народот се знае - нема промена на името.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Bolje referendum nego 120 ligusi od Sobranie da resavaat za ime. Bar znam deka na referendum NAROD GLASA PROTIV PROMENA NA IME.

KOGA KE IM SE STAVI TOA DO ZNAENJE SITE PONATAMOSHNI PREGOVORI KE BIDAT ZAKOPANI.

Абе персеј губитник еден заради тееб римјаните дошле овде зашто си изгубил битка со нив. Референдум имаше! 1991 год. и нема потреба да с епрашуваа нродот како да се викаме. Ова сега што го прават е да местат гласање.

Kajgana Shop

На врв Bottom