Другар наздравје,ама ќебапиве не изгледаат ич убаво,од каде се ако не е тајна ?
Добри беа. Нормален ќебап на скара, со мирис и вкус на вистинско месо. Делчево инаку, по пат ми беа па застанав.Другар наздравје,ама ќебапиве не изгледаат ич убаво,од каде се ако не е тајна ?
Чим биле убави оккк нека ти се наздравје,мене ми се гледаа како бугарскине тој нивни ќебап со чубрика за ништо не го бива.Добри беа. Нормален ќебап на скара, со мирис и вкус на вистинско месо. Делчево инаку, по пат ми беа па застанав.
О не не, скраја да е. Во Делчево исто има добри ќебапи во ќебапчилницата до Аполон кафичот.Чим биле убави оккк нека ти се наздравје,мене ми се гледаа како бугарскине тој нивни ќебап со чубрика за ништо не го бива.
Во виница кај Албанците,?О не не, скраја да е. Во Делчево исто има добри ќебапи во ќебапчилницата до Аполон кафичот.
Во Кочани кај Шиптaрите, 10ка со кромид.
Кочани. Името на кафаната е Бриони, познато под името што го напишав горе.Во виница кај Албанците,?
Еј, и да поминат 1000 години, пак нема да научите да разликувате зачините.Чим биле убави оккк нека ти се наздравје,мене ми се гледаа како бугарскине тој нивни ќебап со чубрика за ништо не го бива.
Chubrika ili kim, pak za nishto ne go biva chichin.Еј, и да поминат 1000 години, пак нема да научите да разликувате зачините.
Во бугарските НЕМА чубрика, има ким.
Дали ги бива или не е прашане на вкус и навика.Chubrika ili kim, pak za nishto ne go biva chichin.
Пф, пријатели бугари едвај чекаат да јадат македонска или српска скара. Буквално секој шо го знам пре би избрал наша скара отколку бугарска.Дали ги бива или не е прашане на вкус и навика.
Вашата кујна е многу посиромашна на зачини од бугарската или другите кујни.
На мене па македонските и српските кебапи не ми аресват - ие ми се премногу суви, досадни по вкус ,или како што се вели на немски - nicht genug würzig
Кумин, или кимион, како вие што велите.Во бугарските НЕМА чубрика, има ким.