Што читате во моментов? (со краток коментар)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Dani^^^ напиша:
Аххххх...има да се изнамачиш со High Level :icon_lol::icon_lol: Само колку сум среќна што го поминав баш ТОЈ учебник!! :icon_lol:
Фала на утеха :pos:
Стварно бе.. HL земале, а гледаат дека маки мачат сите :lud:

Инаку во моментов читам есеј (надевајќи се дека ќе ми текнат уште 200 збора), а во слободно време "100 години самотија".

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Denes zavrsiv so knigata "DA-rece taa" od Misti Bernal.
Prekrasna kniga, bazirana vrz vistinska prikazna za masakrot vo srednoto uciliste "Kolumbajn" 20 april 1999 godina kade sto dvajca vooruzeni ucenici vleguvaat i ubivaat 13 ucenici.
Celata prikazna e za Kesi Bernal, opisan e celiot nejzin 17 godisen zivot.Knigata e napisana od majka i,tatko i i brat i.
Ustvari knigata se vika "DA-rece taa", bidejki koga vlegle vo skoloto i stavile pistol na glavata i ja prasale dali veruva vo Gospod.Taa odgovorila "DA" i togas ja ubile.
Mnogu potresna prikazna.Veruvam deka poveketo od vas se sekavaat na ovoj nemil nastan vo 99.:icon_mad::(

Slika od knigata i Kesi

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Dani^^^ напиша:
Чекам критика откако ќе ја прочиташ!!А ти Офчар ако си ја прочитал дај не штеди на зборови-кажи вреди ли?
Mein Kampf??? Неуспешен филозофски обид на еден растроен тип. Фрлај тоа ѓубре. У ствари, можда вреди да се прочита чисто како антипример.

Ниче - да. Риспект. Ама Хитлер - 99,9% книгата ја читаат ради звучноста на името на авторот.

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
spooky напиша:
- 99,9% книгата ја читаат ради звучноста на името на авторот.
Najn - radi pomislata deka mozebi neshto povekje ke razberat, iako ni osnovite za nego ne gi znaat.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.171
Поени од реакции
13.781
Офчар напиша:
:cuc::cuc::cuc:

ја барам ја нема.. чаре?

иначе читам некои политички ствари.. задњо ми се говорите од Демостен..

ја ја најдов у токио, чаре? да ти ја донесам :)

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Blue Blood - Ivy League Mysteries. Pamela Thomas-Graham

Lea

Член од
19 ноември 2005
Мислења
152
Поени од реакции
2
Дванаесетта планета- Zeharija Sichin

....книга во која се поткрепува една од теориите за појавата на човекот...интересно...но, веќе видено.....а не толку фино разработено:)
сепак, на тие 'филозофски' прашања, сега за сега, нема одговор...

Член од
14 ноември 2005
Мислења
8
Поени од реакции
0
Obicno citam trileri.Momentalno ja citam havanski zaliv od Kruz a po toa planiram da pocnam so Stephan King Mracna kula( dosega 5 prodolzenija,slicno so Gospodar na prstenite).

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Вчера ја почнав „ Човечка димензија” од Марјан Ѓорчев. Од тоа што го читнав досега - изобилува со многу добри анализи, длабоки мисли и визионерски идеи.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Partiska literatura?? Ехем, шега мала. Јас ја прочитав Killing time - Caleb Carr! не е лоша, ама онака, за плакнење ум.

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Читам мануал How to setup Squid as a Caching proxy :)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Го зедов у раце Скршено огледало од Агата Кристи.
Ќе видиме како ќе испадне.:)

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
StormAngel напиша:
Го зедов у раце Скршено огледало од Агата Кристи.
Ќе видиме како ќе испадне.:)
ej dobra kniga e taa...inace jas pred nekoe vreme ja procitav "Papata Jovana" i moram da vi ja preporacam poso e najubava kniga sto sum ja procitala,600 strani za 3-4 dena,tvrdam deka e najzakon kniga sto e napisana do sea...ja ljubam :)

Kajgana Shop

На врв Bottom