Што се случува со жените во државава ?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.061
Поени од реакции
27.512
После прочитаниот пост на @PticaSelica во ДК решив да отворам ваква тема да продискутираме и да размениме мислења. Секако на оваа тема нема да има провокации и тролања туку само здраворазумни и аналитички размислувања и дебати.
Па во духот на џенлменството и кавалерството предност ќе им дадам на понежниот пол први да се изјаснат дали и какви промени се случиле последниве една до две години.
Повелете.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.299
Поени од реакции
30.634
Може малку повеќе информации?
Темава нема некоја основа да постои ако се базира на пост во ДК, и тоа без да знаеме за кој пост точно се работи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.231
Поени од реакции
23.780
Може малку повеќе информации?
Темава нема некоја основа да постои ако се базира на пост во ДК, и тоа без да знаеме за кој пост точно се работи.
Postot vo koj pticata poluzaspan procital nesto ama ne do procital :D

Член од
22 август 2022
Мислења
691
Поени од реакции
2.022
Не е работата до полот, што и да се случи и на едните и на другите се случи.
Ни земјата до толку. Уствари колку можам да зборам скоро деценија не живеам таму.
Времето е во прашање.
Какви и промени да се бараат, треба да се направат од двете страни, затоа што проблемот е едната страна направи толку многу компромиси, другата страна се испасивизира. Во нашата природа е да не вреднуваме многу нешто лесно што може да се добие.
Повеќе требало ангажман да кандисаш некоја на кафе да оди, одошто што е денес потребен ангажман да бидеш нечиј baby daddy.

Јас сум си среќна во мојава пештера, гајле ми е и да сум демоде.
И времето и местото се релативни, сите можеме да си живееме како што веруваме дека треба.
И да е потешко, поправилно е и многу поголеми се шансите да најдеш некој што ти одговара.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.947
Поени од реакции
11.160
Епа пресвртницава е што стигнавме од
IMG_1070.jpeg
(Вера Јоциќ за тие што не знаат)

До
IMG_1071.jpeg
Метлава северџганска и сенилната баба..

Сепак феминизмот нанижал успеси :rolleyes:

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.944
Поени од реакции
6.798

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.859
Поени од реакции
3.060
Не знам на кој пост се однесува темава, треба да го цитираш ваму постот, да знам да пишам нешто вака цк.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.061
Поени од реакции
27.512
Не знам на кој пост се однесува темава, треба да го цитираш ваму постот, да знам да пишам нешто вака цк.
Што цк?!
Иди у ДК и одма ќе го најдеш последниот пост на @PticaSelica . Вчера вечер го пиша.
Еве и на тебе и @мкд владе да ви одговорам, не можам да едитирам веќе отворена тема ако не сум админ или модератор. А не сум.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
853
Поени од реакции
1.349
@Ska Maniac во кој смисла мислиш појасни.

Ако мислиш на однесување, култура, дејтинг, етика, односно стариот систем на вредности е заменет со каша попара од страна на САД. Не важи то само за жените и подеднакво за мажите.

То џентелменство, кавалерство е alien за нас, и не е познато на нашиве места, и штотуку е пресно дојдено за перење мозоци.

Жените не се жени појче, ниту пак мажите мажи.

Kajgana Shop

На врв Bottom