Што се случило со Христовото тело?

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
со христовото тело се случило што?!... воскреснало! DOH!
значи не починал па да си отиде духот негов во рајот.. туку починал и воскреснал! Се вратил во живот и се вознесол на небото бидејки е бесмртен бидејки е синот божји.. нашиот Бог! за да се разбере се околу христијанството, Христовото постоење и Бог треба да се отвори многу повеќе од само свеста, ја имаме можноста но ограничени сме.. by choise или по default тоа не го дискутирам. Нашите човечки умови се неспособни да разберат една вистина која постои од почетокот на времето. Да го разбереме воскреснувањето и да го разбереме значењето на тројството како наш Господ. Изборот е наш дали ние ке одлучиме да веруваме или да неверуваме, дали ке сме христијани атеисти будисти или нешто трето, на крајот сите ние ке дознаеме. дали има таму некаде во afterlife нешто, и ШТО!

Argos

В'елкач
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Тука грешиш воскреснат е !

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
vozdignatt eeeeeeeee nee voskresnatt :helou::helou::helou:

Argos

В'елкач
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Прочитај ја библијата да се увериш!

СИНОТ БОЖЈИ Е ВОСКРЕСНАТ ОТ МРТВИТЕ , како што ќе бидеме и ние! после 3 дена или одма ..... како и да е !

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
procitaj go kuranot da se uveris.

Кога Аллах рече: “О Иса, навистина, ќе те земам и ќе те воздигнам кон Мене, и ќе те очистам од оние кои не веруваат и ќе определам оние кои те следат да бидат над оние кои не веруваат, на Денот суден. Потоа Мене ќе ми се вратите па ќе ви пресудам за она за што станавте деленици!”
56. А што се однесува, пак, до оние кои не веруваа ќе ги казнам со казна жестока и на овој свет и на Ахирет; ќе немаат свои поддржници!
57. Со обилност ќе ги наградам оние кои веруваат и кои работат добри дела. Аллах не ги љуби зулумќарите!
58. Ете, тоа се ајети кои Ние ти ги кажуваме и Опомена мудра!
59. Да, кај Аллах примерот на Иса е сличен на примерот на Адем: Он од земја го создаде, а потоа рече: “Биди!” - и тој, токму, би .
60. Вистината е од Господарот твој и, тогаш, немој да бидеш меѓу сомневачите!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
za da bide voskresnat treba najprvin da bide umren ili ubenn ili raspnat kako sto biblijata tvrdii dodeka kuranot tvrdi deka toj nee ubieen nitue umrel, nitu bil rapsnat zatoa ima razlikaa voskresnat so vozdignat.

157. и заради изјавата нивна: “Да, ние, навистина, го убивме Христа,” Иса, синот на Мерјем, Аллаховиот пејгамбер. Не го убија и не го распнаа! Туку тоа им се причини. А оние кои, навистина, не се согласија во тоа, во сомненевање се: ништо не знаеја за него, само се сомневаа... Не го убија сигурно,
158. туку Аллах го дигна кон Себе. Аллах е Силен и Мудар!(sura en- nisa 157)

Argos

В'елкач
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Библијата живее многу пред куранот така да , ќе нагласам дека тоа е лажно!!!

Библијата е вистината :)

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
za da bide voskresnat treba najprvin da bide umren ili ubenn ili raspnat kako sto biblijata tvrdii dodeka kuranot tvrdi deka toj nee ubieen nitue umrel, nitu bil rapsnat zatoa ima razlikaa voskresnat so vozdignat.

157. и заради изјавата нивна: “Да, ние, навистина, го убивме Христа,” Иса, синот на Мерјем, Аллаховиот пејгамбер. Не го убија и не го распнаа! Туку тоа им се причини. А оние кои, навистина, не се согласија во тоа, во сомненевање се: ништо не знаеја за него, само се сомневаа... Не го убија сигурно,
158. туку Аллах го дигна кон Себе. Аллах е Силен и Мудар!(sura en- nisa 157)
Значи сеуште жив го воздигнал на небото кај него!
Многу интересно. Знаеш дека со ова ја побиваш цела вистина за христијанството?
Вистината е дека смртта е победена!
И нема многу да се уверат дека не е.

Argos

В'елкач
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Па не спомнавте погоре , бил распнат па на 3 ден во гробницата воскреснат!

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Па не спомнавте погоре , бил распнат па на 3 ден во гробницата воскреснат!

Иса а.с не бил распнат и не бил воскреснат. Значи пред да го распнат Аллах го спасил и го вознесал со душа и тело.

Argos

В'елкач
Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Ние зборуваме за Исус , а не за ИСА а.с

Kajgana Shop

На врв Bottom