Што е Македонец? (реална слика)

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Vchera vo edna prilika pravev muabet so luge shto ne ja znaat Makedonija i nishto za nea! Pa aj da si kazeme sekoj po neshto arno ama ova nashevo nekako mi deluvashe malku najneubavo, seta sreka shto 'jadam' mnogu pa od igla napraviv lokomotiva! Tragichno e shto vo edna Saudiska Arabija kade nemaat nikakvi zadovolstva, bash nikakvi, nema alkohol, nema kafichi, nema striptiz barovi, nema 'orospii', nema brkanje devojki(taa ti e edna, ako ja skinesh treba da ja ubiesh ako ne sakash da ja zemesh za zena), dobro mozesh da imash dve, tri ama mora doma da si ja odnesish doma, znachi nema ni sex pred brak, nema muzika kakva sakash(taa e tamoshnata i nishto drugo), dechkoto nemashe pojma od moderno i zabavno ziveenje, ama ispadna deka tamu se zivee poubavo od kaj nas!
Aj da slushnam shto mislite vie, prashuvam opshto za lugeto shto ziveat vo Makedonija bez nikakva podelba! Znachi da chujam: DEFINICIJA ZA MAKEDONEC! Nabrojte karakteristiki po shto se razlikuvame od drugite:..? Ima li takvi ili sme samo bleda kopija na normalniot svet?
Da chujam shto sme? Zashto jas vchera lazev! Stvarno se dovedov vo situacija da kazuvam raboti shto mislam deka i po 2k godini nema da se desat kaj nas!:zid:
Ke ja pochnev temava ama me drzi lutina od vchera pa nesakam da 'urlam' po se i seshto!:nerv: :nerv: :nerv: ....

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Legija напиша:
Македонец... Преварант,хоштаплер,нечоек само да ти наштети да те заеби и зато од господ колнети сме.Ќе умриме тука бедно без пари ќе ни ебават Грците и Албанците жените и ќерките тука.Ама сами си го бараме ви велам јас војна да напрајме!
Можеби ти си таков...„кад тврдиш да си непобедљив”...:tapp:

Џингс, што конкретно ти му кажа на него?

Му кажа ли за нашите обичаи и адети?

Му кажа ли за традициите?

За фолклорот?

За светото значење на земјата од кај што доаѓаш?

Или му изнакажа колку пички, алкохол, дрога, ороспилак и биртилак има кај нас...?

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Legija напиша:
Море сите сте такви и јас и ти и сите сме такви.Еден арен нема.Да не бевме такви Швајцарија ќе беше сега ова.Ја испустија земјата ја продаја. Шо сме?ДОмаќини. Ако се лажиме.
Jas ne sum, ako ti si takov, veruj, ne sme site.
Tochno deka povekjeto se. STFU.
Mu kazha deka tuka se ragjale heroi, i ushte se ragjaat na ovaa teritorija?
Praznici, adeti, crvki izgradeni, kultura?
Shto vi e lugje, alo?

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Поштовај и цени си го своето само така и други ќе не ценат. Прекрасна земја имаме , само кој да ја цени .
Колку убавина има на толку мала простприја , Пелистер со двете очи , Преспанско езеро , Галичица , Охрид и езерото , Струга со прекрасните плажи , многу броијните манастари , села кој се уникатни за Македонија . Смоларски водопади , ах ме натаживте .
Галичка свадба , нема држава која има нешто слично , имаме музика , фолклор , Комитско пример да гледаш и да се гордееш на пореношната храброст и национална совест.
Конкретно за Мекедонеци мислам дека сме борци , колку и тежок да е животот се бориме на крај да излезиме , се жртвуваме за семејството и фамилијата , се правиме за децата , колку и да се нема за нив се има.
Весели сме , една свадба трај една недела , овде одиш и на свадбата си плаќаш пијачката сама а ние сме гостопримлив народ .
Горда сум што сум Македонка !

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
jadi,pi i spij.i eventualno ako mozes nesto izraboti za da mozes polesno da zaspies!!!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ragazza напиша:
Поштовај и цени си го своето само така и други ќе не ценат. Прекрасна земја имаме , само кој да ја цени .
Колку убавина има на толку мала простприја , Пелистер со двете очи , Преспанско езеро , Галичица , Охрид и езерото , Струга со прекрасните плажи , многу броијните манастари , села кој се уникатни за Македонија . Смоларски водопади , ах ме натаживте .
Галичка свадба , нема држава која има нешто слично , имаме музика , фолклор , Комитско пример да гледаш и да се гордееш на пореношната храброст и национална совест.
Конкретно за Мекедонеци мислам дека сме борци , колку и тежок да е животот се бориме на крај да излезиме , се жртвуваме за семејството и фамилијата , се правиме за децата , колку и да се нема за нив се има.
Весели сме , една свадба трај една недела , овде одиш и на свадбата си плаќаш пијачката сама а ние сме гостопримлив народ .
Читајте го ова.... Сите соседи ова го сакаат да го присвојат. А не вие јадење, спиење.... Па онај погоре војна. Божеее!

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
ragazza напиша:
Горда сум и јас на сето ова што го напиша Рагазза,ама свесни и горди сме дури тогаш кога ќе отидеме далеку...Кога не сме во нашата ни земја!
Кога сме тука не цениме,незадоволни сме,разочарани,несвесни за се она што го имаме...,а потоа се ни недостасува....
Ете такви сме како Македонци-незадоволни!!!

П.С.-Чудно е колку малку ни треба за да бидеме среќни,а уште почудно што тоа малку секогаш ни недостасува!!!

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Баш како што кажа ramada.Ич не си го цениме нашето,ќе речеме дека сме горди што сме Македонци и све,ама малце праиме и придонесуваме за тоа,а не се бара повторно откривање на историјата и големи херојства,туку треба со ептен ситни работи да се почне,секој денес да ја нараи бар еднаш таа ситница,нема да биде ситница веќе.
Инаку не сме бледа копија,не сме ни копија,оргинал сме,ама дефинитивно можеме подобро и повеќе да се цениме,зошто има што да се цени,бар историјата ако не друго.
Мислам дека историјава не научила само кога ни гори под нозе да се бориме за нашето.И малце поактивни мора да бидеме,доста со Трпе и Трајко филозофија.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Што е тоа Македонец? Тоа е нешто што се пишува со голема буква. Зошто? Зашто е мое... наше... Овој идиотов од Прилеп или Битола што се нарекува легија со српски аватар треба да се обеси за јајца. Ама не е тоа важно на темава. :ban?:
Македонец е едно тивко човече, полно со фантазија и желба. Сака да се напие па макар и сам, за да може да ги разбуди лавовите во својата глава за поубаво утре. Откако ќе го опуштиш со убава ракиичка тогаш е твој. Сака да биде гласен и не влегувај во политички спор со него. Историјата е на негова страна, затоа е голем иако цел живот е потиснуван. Биди добар со него тој ќе биде двојно подобар со тебе. :smir: Почести го ако нема, бидејќи кога ќе има тој ќе ги симне сите ѕвезди за тебе па макар бил и грк. :helou: Со душманите пиеме и сите ги сакаме затоа што сме библиски народ и знаеме како да го почитуваме бога. Само ние на шамар вртиме друг образ, и ги сакаме душманите и никого не напаѓаме и живееме скромно. Затоа често сме угнетувани... бидејќи сме премногу добри.:toe: Но ако некој народ оди во рајот... тоа ќе бидеме ние... бидејќи сакаме да сме сложни со сиот свет... :back: освен со нас самите...:nesum: :jaj:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
TpH_Bo_OkO напиша:
Можеби ти си таков...„кад тврдиш да си непобедљив”...:tapp:

Џингс, што конкретно ти му кажа на него?

Му кажа ли за нашите обичаи и адети?

Му кажа ли за традициите?

За фолклорот?

За светото значење на земјата од кај што доаѓаш?

Или му изнакажа колку пички, алкохол, дрога, ороспилак и биртилак има кај нас...?
Ova poslednovo da! Mora da se kaze, kolki i da ne sakame fakt e deka sme centar na trgovija so luge, ne za dzabe vo oktomvri ke bide samitot za borba protiv trgovijata so luge vo Ohrid, so mrs. Bush i Angelina Jolly. E sega nasha realna tradicija e deka vo Makedonija na sekoj 50 godini od raganeto na Isus izbuvnuvaat vostanija, poslednoto vo 2001 kolku i da ne sakame da go priznaeme - ete takva tradicija imame! Mnogu voinstven narod sme kolku i da ne sakame da prizneme, LoL, i ako 50% od naselenieto nema pojma kako izgleda nekakvo oruzje vo realnost pogolemo od pishtol! Tradicija imame da spremame Ajvar na esen i da mislime koj znaj shto sme narpavile, i da se falime koj kolku poveke ima napravameno!
A za domakini sme ,kako ne? Imame obavezno nekolku piva i 2-3l rakija vo frizider vo sekoj moment za vo sluchaj da ni dojde nekoj gostin, i sezonska salata obavezno - ete takva tradicija imame! Imame tradicija da znaeme se i seshto, samo makedonec si ja poprava sam mashinata za perenje ili boljerot, samo makedonec vrshi sam REMONT na kolata vo dvor i pri toa pie 5l pivo vo prosek, samo makedonec sam varosuva(krechi) doma!.... to be continued! (nemam vreme sega posle ke dovrsham!)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
JuveFan напиша:
И тоа доста успешен!

Најдобриот оперативец на ЦИА е по потекло од Велес.

А инаку, човекот кој двапати досега го има обиено сефот на Германската национална банка е роден Штпјанец, а моментално е главен на службата за безбедност на сефовите во истата банка.

:helou:

И покрај тоа, најдобра споредба за типичниот Македонец е лавот!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
240
Поени од реакции
3
шпион и то со тапија
"уште од турското било докажано"

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
I golemi ebachishta sme (megunarodniot termin LOVERS ne go upotrebuvam zashto mi zvuchi glupavo), shteta shto sme mala nacija i 80% od svetot voopshto ne ne poznavaat za da ne ima na top listite ama kolku shto jas imam internacionalno iskustvo se pokazalo deka e taka! Btw, ednash edna ungarka se napali kako 'mlad majmun' koga kazav deka sum makedonec! Dobri sme dobri, celo sosedstvo se readuva na nas.
I aj dakazam eden vic(vistina) t.e. makedonska tragedija: Zashto 90% od devojkite od makedonskite pechalbari si idat vo makedonija po soprug? Nema koj da gi zadovoli vo stranstvo!. Ova ne sum go izmislil jas, sami si kazuvaat! E sega ova e za mashkite!!! Za zenive ne treba jas da zboruvam a i nemam slushnato nekoj komentar od 'tuginec'! Ako znae nekoj povelete....

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Македонче - жива превара :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom