Што бараат атеисти на форум за религија?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.399
Поени од реакции
5.030
Те боде во очи вистината ?
Ок ај да прекинам да пишувам, што викаш ти ?
Не вистината, туку твоите контрадикторни постови кои цело време ги повторуваш.
И ај доста, офтопик сме, и целата тема е офтопик...

S

stefi

Гостин
На крај краева к** ме боли за вашите верувања или неверувања или пак мислења, се додека не напраите нешто со вашите две раце или мозок вие не постоите за никој во светов.

V

Vollstandig

Гостин
Многу му е глупаво прашањето на авторот на темата исто како да речи - Што бара хомосексуалец да чепка во форумот “Љубов и секс“.
Кога некој се нарекува атеист, тој припаѓа на една група, а таа група антирелигиозна и спротивно на атеизмот е религија, за кое , ако си припадник на една група во случајот атеисти, мора да имаш противници.

Исто ко да речиш, шо бара фудбалер на манчестер да игра против арсенал? Па мора да има противник и да се докажи дека тој е појак од него.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
На крај краева к** ме боли за вашите верувања или неверувања или пак мислења, се додека не напраите нешто со вашите две раце или мозок вие не постоите за никој во светов.
Светов и така е илузија(māyā), така да и да направиш нешто со твоите илузорни раце и илузорен мозок пак нема да постоиш.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Бидејќи станува збор зошто само верник да пишува тука на овој подфорум а зошто не некој атеист тожам пак да упатам едно мотавационо речениче : Подржувајго педофилот што кажува молитви но не и атеисти.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Многу му е глупаво прашањето на авторот на темата исто како да речи - Што бара хомосексуалец да чепка во форумот “Љубов и секс“.
Кога некој се нарекува атеист, тој припаѓа на една група, а таа група антирелигиозна и спротивно на атеизмот е религија, за кое , ако си припадник на една група во случајот атеисти, мора да имаш противници.

Исто ко да речиш, шо бара фудбалер на манчестер да игра против арсенал? Па мора да има противник и да се докажи дека тој е појак од него.
A на кој му треба доказ ?
На тој што знае како е или на тој што се лаже и себе си и сите други ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Хахахх веруваш дека верувам највеќе од сите верници заедно ?
Јас ќе ти кажам верувањето е млатење празна слама.
Перестани да го користиш.
Nasol koj da mi zboruva. Poln si so veruvawa sekakvi. Koga ke se oslobodis od tvoite veruvanja, togas kazi mi jas da se oslobodam. Daleku si od toa sto se prikazuvas.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
И пак, само ти така мислиш...
Не те разбирам ама нема везе и така е илузија муабетов :)

--- надополнето ---

Nasol koj da mi zboruva. Poln si so veruvawa sekakvi. Koga ke se oslobodis od tvoite veruvanja, togas kazi mi jas da se oslobodam. Daleku si od toa sto se prikazuvas.
Еее само да се кажело нешто.Па да верував во нешто и ти ке знаеше.
Еве на пр. јас за тебе знам дека ти не веруваш во постоење на Бог, како и во Бог.
Ај ти кажи ми јас во што верувам за почеток.

S

stefi

Гостин
Претходно зборев како на никој не му е гајле во шо веруваш, епа неможеш ни да кажеш дека нешо е илузија кога пак ти во тоа веруваш.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Претходно зборев како на никој не му е гајле во шо веруваш, епа неможеш ни да кажеш дека нешо е илузија кога пак ти во тоа веруваш.

Од верување до знаење има голема разлика.

Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54
хаха интересна''дебата'' јас нема да навлегувам само ќе постирам еден цитат:
'Да не бев атеист, ќе верував во Бог кој што одбира да ги спасува луѓето врз основа на нивните дела, а не врз основа на нивните зборови. Мислам дека тој повеќе би ценел искрен и праведен атеист од некој проповедник чиј што секој втор збор е Бог, Бог, Бог а секое второ дело е измама, измама, измама.' (Исак Асимов)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А како само ти го знаеш тоа?
Па не сум рекол дека само јас знам.
И ти тврдам дека нити сум нити сакам да сум само јас.
Има тук таму и по форумов по некој :)

Kajgana Shop

На врв Bottom