Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.171
- Поени од реакции
- 30.340
Агностик.Нит сум верник а нит сум атеист.
Секој може да биде наивен на свој начин.
Боби,што се случи со навредливите постови?
Агностик.Нит сум верник а нит сум атеист.
Секој може да биде наивен на свој начин.
Боби,што се случи со навредливите постови?
Не вистината, туку твоите контрадикторни постови кои цело време ги повторуваш.Те боде во очи вистината ?
Ок ај да прекинам да пишувам, што викаш ти ?
Светов и така е илузија(māyā), така да и да направиш нешто со твоите илузорни раце и илузорен мозок пак нема да постоиш.На крај краева к** ме боли за вашите верувања или неверувања или пак мислења, се додека не напраите нешто со вашите две раце или мозок вие не постоите за никој во светов.
A на кој му треба доказ ?Многу му е глупаво прашањето на авторот на темата исто како да речи - Што бара хомосексуалец да чепка во форумот “Љубов и секс“.
Кога некој се нарекува атеист, тој припаѓа на една група, а таа група антирелигиозна и спротивно на атеизмот е религија, за кое , ако си припадник на една група во случајот атеисти, мора да имаш противници.
Исто ко да речиш, шо бара фудбалер на манчестер да игра против арсенал? Па мора да има противник и да се докажи дека тој е појак од него.
И пак, само ти така мислиш...Светов и така е илузија(māyā), така да и да направиш нешто со твоите илузорни раце и илузорен мозок пак нема да постоиш.
Nasol koj da mi zboruva. Poln si so veruvawa sekakvi. Koga ke se oslobodis od tvoite veruvanja, togas kazi mi jas da se oslobodam. Daleku si od toa sto se prikazuvas.Хахахх веруваш дека верувам највеќе од сите верници заедно ?
Јас ќе ти кажам верувањето е млатење празна слама.
Перестани да го користиш.
Не те разбирам ама нема везе и така е илузија муабетовИ пак, само ти така мислиш...
Еее само да се кажело нешто.Па да верував во нешто и ти ке знаеше.Nasol koj da mi zboruva. Poln si so veruvawa sekakvi. Koga ke se oslobodis od tvoite veruvanja, togas kazi mi jas da se oslobodam. Daleku si od toa sto se prikazuvas.
Не те разбирам ама нема везе и така е илузија муабетов
Претходно зборев како на никој не му е гајле во шо веруваш, епа неможеш ни да кажеш дека нешо е илузија кога пак ти во тоа веруваш.
Не те разбирам ама нема везе и така е илузија муабетов
Претходно зборев како на никој не му е гајле во шо веруваш, епа неможеш ни да кажеш дека нешо е илузија кога пак ти во тоа веруваш.
А како само ти го знаеш тоа?Од верување до знаење има голема разлика.
Па не сум рекол дека само јас знам.А како само ти го знаеш тоа?