Што антивирус користите?

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
фри верзија или ја ``плаќаш `` по торенти

фри верзија имам од аваст директно не симнувам антивирус од торент, еднаш пред едно 5 години се заебав со нод 32 така, ги обновував клучевите се е ок се апдејтира демек нешто наоѓа и компјутерот после некое време блокира, мораше формат и инсталирав друг антивирус ми најде 600 вируси:toe: прво од бесплатниве инсталирав комодо го користев една година но слаб беше па ставив аваст и немам мака од тогаш.

фри верзија имам од аваст директно не симнувам антивирус од торент, еднаш пред едно 5 години се заебав со нод 32 така, ги обновував клучевите се е ок се апдејтира демек нешто наоѓа и компјутерот после некое време блокира, мораше формат и инсталирав друг антивирус ми најде 600 вируси:toe: прво од бесплатниве инсталирав комодо го користев една година но слаб беше па ставив аваст и немам мака од тогаш.

еднаш спуштив пред некоја година Аваст, но кога видов во фајловите беше околу пола гига цел програм и го избришав. Сега користам МСЕ по препорака на мој другар кој има сервис за компјутери. Не ми кажува зошто, само вели тој ти е најдобар. Исто тој го користи овој фабричкиот.

Моја претпоставка е дека ако некој прави и пушта вируси, најмногу штета ќе има Мајкрософт, па знае како најдобро да се брани.

Ова ми е лаичко размислување

Bit defender internet security 2016. Лапнав 6 месеци лиценца. Најдобар антивирус што досега сум го користел, а верувајте сум користел и Аваст, Авира, Панда Секјурити, Ашампоо, Њиндовс дефендер итн. итн. :)
ама не си користел Kaspersky ;)

ама не си користел Kaspersky ;)
Kaspersky сум користел многу одамна, и истиот беше врх, врхова али премногу ги цедеше перформансите па знаеше компјутерот да се мачи со таа захтевност, го сменив.
Не знам дали и сега е така.. Доколку поседував некоја одлична машина која ќе го тера без проблем, одма би го ставил, али на компјутер со дуал кор процесор од времето на дедо Ное и лап топ со i3 2330M не би се осудил.

Гледам зборите за јаки и слаби антивируси.
Што е тоа што еден антивирус го прави да биде јак или слаб?
Што треба да се случи за да кажете антивирусов што го имам е слаб, ке го заменам со друг?

Јас веќе година ипол не користам ниту еден антивирус и немам проблем пошто фрее верзиите се безвеза демек наогјаат нешто а вирусите пак си стојат.Еднаш аваст скенираше и не најде ни еден вирус а после купив касперски 1 месец и најде над 1000 па од тогаш знам дека е глупост и не користам антивирус

Аваст ми нуди два месеци триал верзија бесплатно од оваа верзијата што му е со плаќање. Како оди тоа? Да го инсталирам? После автоматски ќе ми се врати на обичнава верзија или?

Аваст ми нуди два месеци триал верзија бесплатно од оваа верзијата што му е со плаќање. Како оди тоа? Да го инсталирам? После автоматски ќе ми се врати на обичнава верзија или?
можеби, можеби ќе те гњави да платиш. види што пишува.
а и не е некој проблем сериски или крак да му најдиш.

Јас Аваст користам, многу ми се допаѓа функционалноста за безбедно зачувување пасворди.

Последно уредено:
не користам антивирус.
пазам што срања симнувам од нет, и пазам што сајтови посетувам.
на хром имам ставено едно чудо блокови адблоцк, гхостери, скриптсафе, итн да не ми бутаат срања без да знам.
си има и виновс дефендер у сам систем така да не ми треба дополнително да ми успорува систем антивирус.
плус од време на време му правам формат, на едно 6 месеци да оди брзо.
то е то

не користам антивирус.
пазам што срања симнувам од нет, и пазам што сајтови посетувам.
на хром имам ставено едно чудо блокови адблоцк, гхостери, скриптсафе, итн да не ми бутаат срања без да знам.
си има и виновс дефендер у сам систем така да не ми треба дополнително да ми успорува систем антивирус.
плус од време на време му правам формат, на едно 6 месеци да оди брзо.
то е то
Исто!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom