Шо му направи Хам на татко му Ное

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.191
Поени од реакции
42.921
Во филмот не е баш така. Таму Ное на плажа лежи наместо во шатор. Најверојатно режисерот сметал дека на плажа каде што е отворено има поголеми шанси Ное да налета на нудисти и да опаши неколку млади девојачки од по 100-200 години наместо на жена му која била мислам некаде околу 500-700.
Дај не шири дезинформации. Потоп се случил човече, кај ги најде нудистите, и да ги имало порано како што викаш млади крцкалчиња од по 100 години, кога се случило тоа светот бил потопен под вода и сите биле удавени.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Дај не шири дезинформации. Потоп се случил човече, кај ги најде нудистите, и да ги имало порано како што викаш млади крцкалчиња од по 100 години, кога се случило тоа светот бил потопен под вода и сите биле удавени.
Аман па ептен буквално сфаќате. :pos:

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ное е познат лик од Библијата, него Бог го прогласи за единствен праведник кој заслужил да (со своето семејство) го преживее потпоп, нему Бог му се јави му кажа да направи ковчег со дадени димензии во него да смести од сите животни и така после повлекување на водите од Ное и животните кои ги спасил се насели пак земјата со живот.
Е сега има некоја мрачна семејна тајна во фамилијата на Ное, имено од ко помина целиот тој спектакл со водите, Ное си посади лозје, си направи вино, се испијани и легна гол во шаторот. Таков го виде син му Хам и му кажа на браќата нешо као “А бе старио камен се направи ене го во шаторот лежи тасма гол“ и појдоа браќата со алишта и го покрија, арно ама ко станал ное и разбрал шо му направил Хам, го проколна за век и веков да биди најдолен слуга на браќата
Во Библијата тоа е вака опишано:

20. А Ное почна да ја обработува земјата, и насади лозје.
21. И се напи од виното, па се опи, и легна гол среде шаторот свој.
22. А Хам, таткото на Хананејците, ја виде голотијата на таткото свој, и излезе, та им го кажа тоа на обајцата браќа свои.
23. Но Сим и Јафет зедоа облека, и, наметнуваќи ја на рамената свои, појдоа назадешкум и ја покрија со неа голотијата на таткото свој; лицата им беа свртени наназад, и тие не ја видоа голотијата на таткото свој.
24. А кога се истрезни Ное од виното, дозна што му беше направил помладиот син,
25. па рече, „Проклет да е Ханан; на браќата свои ќе им биде најдолен слуга!”

прашањето е што Хам му направил на пијаниот гол татко за така да го проколне за цел живот?
Хам го видел гол на дедо Ној бе.
Очигледно е чим авторот потенцира дека другите не го виделе и ептен се труделе да не го видат. Види го болдираното во цитатот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Хам го видел гол на дедо Ној бе.
Очигледно е чим авторот потенцира дека другите не го виделе и ептен се труделе да не го видат. Види го болдираното во цитатот.
детето влегло в шатор и го видел старио пијан летва гол, и сега детето проколнато за цел век да биде најдолен слуга ооти татко му се испијанил ко стока и така пијан се свлекол гол и заспал во шаторо. Јас не знам во библијата да има закон “Ко ќе влегваш во шаторот на таткоти мижи за да не го видиш случајно гол и пијан заспан“
Башка ко ќе почиташ текстот ќе видиш дека го проколнал зато што нешто МУ направил.
Не е само гледање тука... има некоја пострашна работа...

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
детето влегло в шатор и го видел старио пијан летва гол, и сега детето проколнато за цел век да биде најдолен слуга ооти татко му се испијанил ко стока и така пијан се свлекол гол и заспал во шаторо. Јас не знам во библијата да има закон “Ко ќе влегваш во шаторот на таткоти мижи за да не го видиш случајно гол и пијан заспан“
Башка ко ќе почиташ текстот ќе видиш дека го проколнал зато што нешто МУ направил.
Хахахахах

Тоа е тоа бе, во тоа време ако го изнервираш татко ти ќе те проколне. :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Јас мислам дека треба да се обратиш кај стручни лица од типот на MIKI1, Изгрев и тој со црвениот фонт, му го заборавив никот. Од нив ако добиеш Амин, значи така е.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас мислам дека треба да се обратиш кај стручни лица од типот на MIKI1, Изгрев и тој со црвениот фонт, му го заборавив никот. Од нив ако добиеш Амин, значи така е.
Јас му вервам само на Спиро, тој директно зборва со госпо и добива упатства, нему дедо боже лично му ги диктира постовите шо ги пиши на Кајгана

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Јас му вервам само на Спиро, тој директно зборва со госпо и добива упатства, нему дедо боже лично му ги диктира постовите шо ги пиши на Кајгана
Е тој, Спиро, не ми текнуваше на никот. А велиш газ и гаќи се со госпо!? Ако си го имаш муабетот со него, прашај го дали е во план 2nd Edition од Новиот Завет, редно време е еден update да му се направи.

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Хам се срамел од голотијата на Ное затоа го покрил. Каде е тука грешката и зошто Ное го проколнал?
Адам и Ева биле голи и не се срамеле од своето тело. Кога Ева легнала со Сатаната и останала трудна тогаш Бог ја проколнал и ја избркал од Рајот. Отако ги избркал Бог од рајот тогаш Ева и Адам се погледнале и се засрамиле од своето тело затоа тие се облекле и ја покриле својата голотија.
Ное е чист и гол, со покривањето Хам го враќа гревот (грешката) која Ева ја направила, го враќа срамот, ја прави истата грешка која Ева и Адам ја направиле. Затоа Ное е многу лут и го проколнува својот син.

Kajgana Shop

На врв Bottom