Чија е одговорноста?

Што мислите кој е крив за ситуацијата во која што се напѓаме самиот Народ или Државата?

• Државата

Гласови: 13 20,6%
  • Народот

Гласови: 50 79,4%

• Вкупно гласачи
    63
V

Vollstandig

Гостин
Oвој народ е продадена душа. Продадени се сите, почнувајќи од гзолижачите на работа, јас ова што ќе ви го кажам се случи пред 4 години, кога работев во една сендвичара хонорарно за некој месец, али брзо напредував, и станав од шалтер, до одговорен за дуќанот, набавки, правење скара, продавање, служење скоро се бев а затоа и земав поголема дневница од 700 денари.
И нормално колешката која 2 години работела тука не успеа да го постигне тоа, од голема љубомора направи тоа дека јас сум украл што ти знам колку од прометот, која таа сама си го зеде во џеб. Нормално после клеветата јас си излегов од работа, а таа остана.
Е сеа најинтересното е што во сендвичарата имаше камера, па незнам дали и денес, се проверени тие снимки кај што си зема таа од прометот па мене да ме наклевети, ама сакам да кажам дека од голема љубомора луѓето правават срања што не им се потребни.

Народот е нормално крив за се што се случува, продадени души се, избираат власта што највеќе ќе им вети, никогаш немаат светли точки во главата овие луѓе во македонија, па изгледа патриотите што се чукаат во гради живеат од леб и вода.
Е македонијо, ќе ми извиниш ама бугарскиот пасош мене ми дава повеќе отворени врати, за разлика од македонскиот со сите затворени врати. Можеби во некој друг живот ќе се пишам доброволно македонец, доттогаш, ќе бидам дел од дијаспората, како и НАЈГОЛЕМ процент на македонци.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Се мислев со колкави букви ова да го пишам :D
‎" When you have seen a little glimpse that you are the creator of your own misery, it will be very difficult for you now to go on creating it. It is easy to live in misery when you know others are creating it — what can you do? You are helpless. That´s why we go on throwing responsibilities on others." Osho

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Народот е оној кој ја прави државата, државата без народ е мисловна именка. Доколку на "држава" се мисли на власта, во контекст на политичари и функционери коишто имаат за цел да ја насочуваат државата на правилен пат, тогаш можеби до некаде се јавува двојна одговорност, сепак народот е оној којшто донаса, и оној којшто симнува од власт, но на крај сепак народот ја сноси најголемата одговорност од сите.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Гоце е крив за се...Гоце Делчев

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
каков народ таква власт
каква власт таква држава

кој е крив? НАРОДОТ ...нормално

Член од
2 август 2010
Мислења
100
Поени од реакции
38
Александар Македонски е највеќе крив ... да си седел мирен ... немаше сега да имаме волкави проблеми ...:(

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Секој народ си ја заслужува сопствената држава и сопствената влада.
Еднаш реков овде и ке повторам ГЛУП НАРОД

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Не се карајте луге , срамота е , јас сум крив за се .

F

Frankie Yale

Гостин
Oвој народ е продадена душа. Продадени се сите, почнувајќи од гзолижачите на работа, јас ова што ќе ви го кажам се случи пред 4 години, кога работев во една сендвичара хонорарно за некој месец, али брзо напредував, и станав од шалтер, до одговорен за дуќанот, набавки, правење скара, продавање, служење скоро се бев а затоа и земав поголема дневница од 700 денари.
И нормално колешката која 2 години работела тука не успеа да го постигне тоа, од голема љубомора направи тоа дека јас сум украл што ти знам колку од прометот, која таа сама си го зеде во џеб. Нормално после клеветата јас си излегов од работа, а таа остана.
Е сеа најинтересното е што во сендвичарата имаше камера, па незнам дали и денес, се проверени тие снимки кај што си зема таа од прометот па мене да ме наклевети, ама сакам да кажам дека од голема љубомора луѓето правават срања што не им се потребни.
Jas bi ja skrsil od kotek, ako sto e zensko... Mameto nejzino prevarantsko! :eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom