Заеби Шведска, Данска, Финска. Косово е рајот бе, земјата на мирот, земјата ослободена од криминал.
Море Дарди, знамеспуштач еден у криминална држава ќе нема криминал, зашто сите се со врски. Ако не се пријавува во полицијата - не значи дека нема криминал. Ако не апси полиција - не значи дека нема криминал. Толку има криминал што е влезен во секоја пора во општеството и само ситните глупи криминалци, се гонат у Косово.
Во Мексико џабе ќе рече некој дека нема криминал кога гледаме секој ден што се случува таму.
Значи кога има нешто , секој знае.
Ако има толкав голем криминал , тогаш треба да има и убиства меѓу криминални групи.
Треба да има многу крадци , да се жалат луѓето дека не се сигурни.
Да ти се деси тебе и мене , да ни излезат на пат во Качаник и да не плачкаат.
Да ни ја украдат колата.
Да ни бараат пари полицајците на пат.
Да те измамат во продавница.
Велиш дека нити се пријавува ?
Значи ти убиваат дете , а не пријавуваш. Велиш во Косово така е а?
Никој не рече дека е рајот , реков дека има низок степен на криминал , во споредба со тоа што имаше војна пред 12 години и што има многу оружје.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 13:26 ---
Мирен народ сте вие не ве судат
12% друже осудени , 17,5% обвинети.
Еве да речеме дека не не судат , но барем да не обвинат.
Ајде да речеме дека не не обвинуваат , но барем да не пријават.
Сепак , мојата констатација е во ред , а вашата е чајџилничка.
Прочитај само тој погоре што вели , од 10 убиства , 9 биле албанци.
Ни во кафана во Мариово не проаѓаат овие разговори , а не пак тука.
Ја му велам дека во Битола има повише кривични дела него во Тетово (повторувам , кривични дела) , а он ми вели албанците биле најголеми криминалци.
Па сега ја не знам дека во Тетово ако ти ја украдат кравата не те пријавуваат , дај да одам да украдам една , никој нема да ме пријави.
Мислам , хелоу , што се овие ставови.