Црква!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan96
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
3
Дали често одите во црква? дали мислите дека жената кога влага во црква треба да носи шамија, да ја покрие главата . ? јас кога бев во црква во Рим сите жени носеа шамија пред да влезат во црквата и мислам дека тоа е сосема добро. што мислите вие околу тоа? и дали мислите дека треба да има силни Камбани?

Дали често одите во црква? дали мислите дека жената кога влага во црква треба да носи шамија, да ја покрие главата . ? јас кога бев во црква во Рим сите жени носеа шамија пред да влезат во црквата и мислам дека тоа е сосема добро. што мислите вие околу тоа?

Образложение зошто тоа треба да биди? според тебе...зошто шамија? :)

па секаде во странство е така! тоа еден вид на почит

па жената не треба да е разголена кога влага во црква тоа е правило и треба да носи сукња и шамија треба да се покрие и во Библијата тоа го пишува

Жените во црква треба да влегуваат со покриена коса, сосема долги ракави итн, и под тоа не подразбирам забулените сограѓанки, туку обичен превез преку косата.

Затоа, јас мудро, не се ни доближувам до црква ;)

Дали често одите во црква? дали мислите дека жената кога влага во црква треба да носи шамија, да ја покрие главата . ? јас кога бев во црква во Рим сите жени носеа шамија пред да влезат во црквата и мислам дека тоа е сосема добро. што мислите вие околу тоа? и дали мислите дека треба да има силни Камбани?
веќе не и давам на жена ми да оди во фустан на црква

П.С. Тоа во Рим е катедрала, инаку.

има многу теми по ова прашање, разгледај малку пред да отвориш нова тема (а за болдираното.. зошто мислиш дека е сосема добро? :cautious:)

Herp derp. по лошо образложение од ова, нема, поарно да пишеше :"бидејќи јас така викам/сакам".
1. Не.
2. не ми значи ништо, мада малку лицемерно е, нема да образложувам оти.
3. не мислам.
4. dafuq, живеам на 100 метри од камбаната и ниеднаш не сум си го поставил ова прашање.(излажав момалку се од 100)

Не сме Муслимани па да носиме шамија.

Според вас православните, мајката на Исус е Богородица, а Богородица секогаш е со покриена коса.
Муслиманите во глобала копирале од вас многу работи, така и начинот на облекување.
Жените и во христијанството имаат покриени глави, долги широки сукњи итн.

Пурпле е сосема во право. зошто да не се доближиш до црква? тоа не е грев тоа е сосема во право, не ми се допага твоето " мудро" мислење

Одиш во храм каде му се предаваш на бог, со крената глава и чиста совест се појавуваш пред него....зошто ти е шамија.....криеш нешто од него со шамијата? И зошто жените....оти такви уназадени закони од 2ри век...жените та жените.....исти се ко нас...луѓе ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom