Центар на внимание

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Сите сакаат да бидат во центарот на вниманието на некаков начин.
И секој од нас барем неколкупати бил центар на внимание, но дискутабилниот момент е дали ви се допаднал тој момент.
Некој луѓе навистина го заслужуваат тоа, кога се работи за постигнување на исклучителен успех во некое поле(на пример медаљите на олимпијадата), но правењето екцеси за да се биде центарот е тоа што ги нервира луѓето(боки-13).

А вака индивидуално сите сакаме да бидеме центарот на вниманието кај личноста што ја свиѓаме(сакаме да ја ебеме)...и така иде тоа.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Што мислите, кој го предизвикува овој феномен и што игра поголема улога на крај краева, мислењето на јавноста или форсирањето од страна на медиумите по секоја цена? (пр. Знам дека знаевте дека ќе го пишам Б13ката)
Мене тоа ми доаѓа некако поврзано. Значи една јавна личност не може да биде центар на внимание доколку не биде исфорсирана од страна на медиумите. Друга работа е дали ќе биде позитивен или негативен центар, важно ќе биде токму тоа.

И друго, сакате ли да бидете во центар на внимание, дома, во друштво, на улица и слично, уживате во тоа итн итн итн.
Воопшто не сакам и не се трудам да бидам центар на внимание, во ниту една средина. Се случувало да сум, но тоа ми е доста непријатно и не знам како да се поставам во такви ситуации. Повеќе ми се непријатни отколку пријатни. Не е тоа за мене. Срамежлива сум и сакам да сум успешна и добра, но во позадина.

Член од
27 август 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
JA MISLAM DEKA BOKI E SUPER !!
COVEKOT SAMO SLOBODNO GO IZRAZUVA SVOJOT VKUS NA OBLEKUVANJE, PONASANJE I MOZEBI SEKSUALNA ORIENTACIJA I STO TOA BI MI SMETALO MENE I TEBE. ZNAM SAMO DEKA MI E MNOGU INTERESEN TIPOT/TIPKATA (HIHIHIHI) I TREBA DA PRODOLZI TAKA, I ZA EDNO NESTO MU SE VOSHITUVAM:
ZNAETE LI KOLKU HRABROST TREBA DA SE SETATE NIZ SKOPJETO NASE TAKA OBLECEN I SO TOJ IMIDZ? ZA KOLKU PARI BI SE SETALE VIE? ZNACI ...SE GLEAME UTRE OTIDOOV JA SEA

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
COVEKOT SAMO SLOBODNO GO IZRAZUVA SVOJOT VKUS NA OBLEKUVANJE, PONASANJE I MOZEBI SEKSUALNA ORIENTACIJA I STO TOA BI MI SMETALO MENE I TEBE. ZNAM SAMO DEKA MI E MNOGU INTERESEN TIPOT/TIPKATA (HIHIHIHI) I TREBA DA PRODOLZI TAKA, I ZA EDNO NESTO MU SE VOSHITUVAM:
ZNAETE LI KOLKU HRABROST TREBA DA SE SETATE NIZ SKOPJETO NASE TAKA OBLECEN I SO TOJ IMIDZ? ZA KOLKU PARI BI SE SETALE VIE? ZNACI ...SE GLEAME UTRE OTIDOOV JA SEA
Колку храброст или уште колку памет треба? И не го зборувам тоа затоа што имам против секој да си го живее животот како што сака, туку затоа што јас не ја разбирам поентата на таквото однесување на Боки13. Значи не се изјаснува како хомосексуалец, се облекува како жена, се слика загушкан и залапан со девојка (при што самиот изгледа како поголема и понежна жена) и икс други нејасни примери. Кога еден ден, како јавна личност која си дозволува да изгледа неприродно, си каже зошто изгледа како што изгледа, може и нема да ми боде очи и ќе кажам дека е храбар.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060

Па и не треба многу храброст...
За да се изглупираш не треба храброст...
Ние најверојатно и не би се шетале за пари не затоа што не сме храбри туку затоа што не се продаваме за пари...

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Дома секогаш сум центар на внимание.
Обожавам да сум главна точка, најчесто онаква каква што сум и вистина. Затоа и му се допаѓам на луѓето бидејки никогаш не глумам нешто што не ми припаѓа мене.

Се согласувам со неколку над мене дека има два вида на центар на внимание. Јас ги поделила на црн и бел центар. цРниот го замислувам онака со преголемо експонирање за да се биде СТВАРНО насилно забележан па дури и нападен за поголем дел од публиката. Најчесто тие фаци според мене се центар да, но на трачови понижување, некои глупи кратки емисии, селски мубаети, и многу јасно низок процент на интелегенција, која му дозволува на сето тоа да излегледа онака - пластично. И кое еден ден ќе се скрши или заборави.

Белиот центар или оној по кој трчаат камерите а тој одвај успева да се скире е тој како шо треба да изгледа. Центарот на внимание овој белиов се постигнува со она вистинското на себе што имаш и можеш да го покажиш -талент.
Да си интересен за публиката (онаков каков што си насекаде), односно да шириш како шо вика Крејзи шарм и харизма околу луѓето.

И така...

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Ме нервираат луѓе кои очајно се обидуваат да бидат во центар на внимание. Најчесто се глупираат, прават филмови и се им почнува со: jас, моето... Е најмногу мерак ми се прави кога ги спуштам, односно од центар ги носам на периферија :). Па друг пат нема да му текне да глуми. Инаку сите понекогаш би сакале да сме во центарот на вниманието но сепак мислам дека тоа не се прави на сила.

Член од
26 август 2008
Мислења
88
Поени од реакции
3
*When lights go down... *

Добар ден, еве едно прашање за сите вас т.е. повеќе прашања, али таа е тематиката.

Што мислите, кој го предизвикува овој феномен и што игра поголема улога на крај краева, мислењето на јавноста или форсирањето од страна на медиумите по секоја цена? (пр. Знам дека знаевте дека ќе го пишам Б13ката)

И друго, сакате ли да бидете во центар на внимание, дома, во друштво, на улица и слично, уживате во тоа итн итн итн.

Изволте...
Дали сакам и дали ќе сум центар на внимание најмногу зависи од расположението, луѓето околу мене, средината...
Не ми сметаат оние кои се во центарот ако го постигнат тоа со нвните природни особини, а оние кои се глупираат ги игнорирам ---> не го заслужиле моето внимание :toe: :nenene:

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
Realno, sakam da sum vo centarot na vnimanieto no seto toa go postignuvam ako mnogu zboram:toe:(inaku ligavenje od bilo koj tip starsno me nervira). Iako nekogas mozam da iznenadam i da se povlecam i da ne me ni primetat deka sum prisutna(DOBRO:pipi: RETKO E TOA):coffee:

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Факт е дека сите понекогаш сакаме или сме сакале да бидеме во центарот на вниманието..Но,,тоа не мора да значи дека се работи за негативно влијание или наметнување..Воопшто,,некогаш од некоја причина се јавува и таа потреба и желба..Искрено,,убаво е чувството но зависи од ситуацијата но и од околината..Инаку и јас мразам ситуации кога луѓето на неубав начин и ПО СЕКОЈА ЦЕНА сакаат и прават се за да привлечат нечие внимание..Значи,,се додека е во границите на нормалата и е позитивно,,немам ништо против овој начин на однесување..И секако кога не е усилено,,туку е природно однесувањето.:pipi:

A

Antigona

Гостин

Изволте...
Не, не сакам да бидам во центар на внимание никаде. Најмногу ме револтираат некои медиумски фаци кои прават секакви глупости за да се најдат на насловните страни во списанија или во некоја трач тема на тв

F

Frankie Yale

Гостин
2012 is coming, па сите сакаат да умрат како важни личности, па од таму тој феномен...:kez:
Шала на страна, има ли некоја будала што всушност верува во 2012? :shok:

Kajgana Shop

На врв Bottom