Луѓе не значи MC = Master of Ceremony ??? Е сеа зошто го прашвам ова е пошо преѓе на некоја телевизија (мислам пинк дека беше) Juice (српскиот рапер) зборуваше нешо на некое шоу му се фалеше на тие околку него нешо блаблабла и сега кога дојде да им објаснува што значи зборот МС им рече microphone creator (или така нешо) значи сосема различно од Master of Ceremony..Дечково беше мртов сериозен и незнам дали се зафркаваше.. или можеби јас грешам што значи зборот МС...
Ако бил тој во грешка, незнам како да го наречам тоа, бламажа не е ни доволно..
http://en.wikipedia.org/wiki/Master_of_Ceremonies
Да го ебам...
А за тоа која Балканска земја има најдобар рап...
Косово - мислам дека нема бидејќи ако не се лажам најмлада сцена имаат.
Преферирам Албанска сцена, што имам нешто слушнато де од Албанците во Македонија
Србија - има традиција и квалитет да не се заебаваме; Марчело, Бед Копи, ВИП, Басивити, Џус...
Хрватска - исто има традиција и квалитет, но отскокнуваат со хип хоп бендови како Елементал и моите омилени T.B.F. Други артисти; Генерал Ву, Трам 11, Болесни Браќа (лудаци), Шорти, Стока...
Словенија - се сосема трета сторија
можеби најстара хип-хоп култура (датира од 1978!) ; Мурат и Јосе, 6пекЧакур...
Босна; ма се знае, нема што повеќе да се зборува; Едо Мајка, Френки, Дубиоза Колектив...
Тешко да се одлучи која сцена е најдобра, мада се слушаат муабети дека Грчката е најквалитетна. Логички и мене ми изгледа така.