Хипи Стил

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Хипиците се анти-конзуматори и анти-комерцијализација.
Собир у кафиќ е конзуматорски ориентиран настан, така да ... отпаѓа тоа.

Вистинските хипици сами произведувале храна, облека, без/алкохолни пијалоци, правеле замена на стока, и све тоа. Живееле без пари.
Највозможно и најблиско ...реков јас...иначе во мк нема услови за друго само ке бидеш исмејуван

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Лелеее порано вака се облакав тоа беше кога бев 8мо одд. на преминот во средно :) пред едно 10 години, имав една блузичка со индијанка и реси, и уште една црнка со жолти цветчиња исто со реси интересна и такви индијански фармерчиња,као пола тексас надоле со кафени ресички и апостолки со цветчиња и нешо се уфилмував дека таква музика слушав во тој момент се нешто 60ти, 70ти, абе децка работа хехехе али блузичињата сега би послужиле за на маскенбал некад да си ги поносам да се потсетам на старите времиња, еј се сеќавам со другарка кога отидовме во кино да го гледаме оној филмот со еминем, и као другарка ми ме зезаше ..еј хипик ќе го гледа рап хахахахах нешто така се зезавме забавно беше:LOL:

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Хипиците се анти-конзуматори и анти-комерцијализација.
Собир у кафиќ е конзуматорски ориентиран настан, така да ... отпаѓа тоа.

Вистинските хипици сами произведувале храна, облека, без/алкохолни пијалоци, правеле замена на стока, и све тоа. Живееле без пари.
Собир во природа би било идеално

E

elena.

Гостин
Аххх, би сакала да живеам во шеесетите...

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
луѓе мислам дека има ваква тема, може да ги споите... ако не сум грешка

HellYeah

A Certified Drama Queen!
Член од
12 мај 2011
Мислења
25
Поени од реакции
10
http://www.facebook.com/group.php?gid=2572870730 еве ви ја официјалната фб група на Rainbow Gathering ....овде имате секогаш тазе информации каде се одржуваат собиранките,па може да се погоди место блиску до вас да доживее ваква "акопунктура" ;)...2009та беше во Србија

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Си ја поштуем психоделичната ера и стилот шо доаѓа со неа. Ма да малце е авантгарден за денешно време, зашто нема мнозина луѓе кои го следат, така да... Иначе моментално трансерите ја фураат психоделијата на денешницата.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
ај за 8 години ќе славиме 50 години од WOODSTOCK :vozbud: Jaс уште сеа се спремам:)

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Го сакам стилот, баш е авангарден и уметнички. Денес е тренд хипи стилот кој го следам но со некои по тренди примеси и додатоци :D,... инаку навистина му завдивувам да татко ми мајка ми што биле родени во тоа хипи време, и ги слушале најголемите хитови испеани на Вудсток.. кои јас еве денес ги слушам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom