- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.551
- Поени од реакции
- 43.498
Немаат никакви аргументи рамноземјашиве освен ефтини спинови, како го убиле Магелан. Но не спомнуваат дека експедицијата се вратила без него.
Ооооо зоти зоти...па и јас после работното време се враќам дома, не на Нов Зеланд...Младиќу, да точно е дека го убиле на Филипини но после него најискусен моропловец бил Хуан Себастијан Елкано, тој ја превзел одговорноста и со екипажот се вратиле повторно во португалија со што докажале дека земјата има сферичен облик. Оооо Младиќу
Земи ситуација; живееш во 15-от век, испловуваш на отворено море/океан, се упатуваш во непознат правец, не знаеш однапред кај ќе стигнеш, се ориентираш по Сонцето и ѕвездите и уште изнесуваш заклучок зашто не си се движел над С. Америка?....Младиќу ти ја цртале рутата по која што пловат, и никогаш не поминале над С.Америка со бродовите (ако е рамна) мора да испловиле над Америка така што ке завртат круг на рамна земја, по примерот на @The Savior (Зурла) според сликата што тој ја прати, гледајќи ја картата на светот тие со екипажот завртеле лево од Ј.Америка и излегле тамо некаде над Австралија, нешто кое што кажува дека е сферична. Погледај ја сликата младиќу
Да, дури и јас „знам„ дека остатокот од морепловците се вратиле, без Магелан...што е тука генијално?Немаат никакви аргументи рамноземјашиве освен ефтини спинови, како го убиле Магелан. Но не спомнуваат дека експедицијата се вратила без него.
се вртите во вртлогот на вашите лаги и измислици, бегате од фактите и реалноста. Цртате некакви мапи у пеинт, живеете во некоја психоза.Да, дури и јас „знам„ дека остатокот од морепловците се вратиле, без Магелан...што е тука генијално?
А која е твојата вистина?...се вртите во вртлогот на вашите лаги и измислици, бегате од фактите и реалноста. Цртате некакви мапи у пеинт, живеете во некоја психоза.
ООоо каква тешка глупост !!Ооооо зоти зоти...па и јас после работното време се враќам дома, не на Нов Зеланд...
Ја погледна рутата по која што пловеле? Никогаш не пошле над С.Америка само зад .. нешто кое што говори за топчеста форма. И излегле тамо некаде над Австралија, вас на рамноземјашиве и да ви нацрта човек неможе да сфатитеЗеми ситуација; живееш во 15-от век, испловуваш на отворено море/океан, се упатуваш во непознат правец, не знаеш однапред кај ќе стигнеш, се ориентираш по Сонцето и ѕвездите и уште изнесуваш заклучок зашто не си се движел над С. Америка?....
Штета што си бегал на часовите по ФизикаА која е твојата вистина?...
Изнесуваш нешта кои се учат „во основно„ и кои се лесно достапни на „Интернет„, ги апсорбираш небаре се лично твои искуствени сознанија, а на неистомислениците им велиш дека се „психозирани„?...
па морам да ги изнесам, пошто вие ги фабрикувате фактите. Ширите небулози и невистини во општеството и го заглупавувате народот.А која е твојата вистина?...
Изнесуваш нешта кои се учат „во основно„ и кои се лесно достапни на „Интернет„, ги апсорбираш небаре се лично твои искуствени сознанија, а на неистомислениците им велиш дека се „психозирани„?...
Личните размислувања, па нека се и погрешни, не значат заглупавување на народот, туку остануваат само лични ставови, кои, во време на слободно „демокртаско„ изјаснување на своите убедувања, не се кривично дело.па морам да ги изнесам, пошто вие ги фабрикувате фактите. Ширите небулози и невистини во општеството и го заглупавувате народот.
Кој е П. Петковиќ? Лично, никад видио...@PROROKOT @The Savior не го гледајте многу Предраг Петковиќ тој е психа голема, Лаже. Како со него да правиш муабет кога не знае основни физички закони
тоа не се готови факти, тоа се факти собрани од многу книги и сведоштва. И историчари од целиот свет постигнале взаемен консензум по тоа прашање. Тоа вашето е некоја психоза и фантазија и одбивање на фактите зошто тие лаги во кои верувате ви делуваат поинтересно за читање.Личните размислувања, па нека се и погрешни, не значат заглупавување на народот, туку остануваат само лични ставови, кои, во време на слободно „демокртаско„ изјаснување на своите убедувања, не се кривично дело.
А како се нарекува паразитското и некритичко прифаќање на готови и непроверливи информации?...
Да, лично никад видио. Ама гледаш емисии негови на you tube, и му веруваш што зборува. Па види му ја прво фацата бе, и ке знаеш која психа еКој е П. Петковиќ? Лично, никад видио...
Еднаш напишав, сега пак ке кажам. Не ми се верува дека ти и Зурла сте попаметни од А.Ајнштајн, што понатаму да правиме муабет?Кои се основните физички закони? Гравитацијата на пример?...
...од каде ти знаеш дека Коломбо знаел или не знаел каде одел и што би имало Магелан врска со темава, а не би имал и Коломбо?Колумбо не знаел кај оди, и нема никаква врска Колумбо со темава него Магелан, првиот човек што ја обиколил планетава по воден пат.
Колумбо бил 30 години пред Магелан, твоите лаги и невистини не палат нажалост....од каде ти знаеш дека Коломбо знаел или не знаел каде одел и што би имало Магелан врска со темава, а не би имал и Коломбо?
...нели е за разгледување онака денес поради љубопитност гледајќи ги историските факти да искусен морепловец со апарати за навигација какви такви и со компас, наместо да плови источно запловил во сосема спротивен правец западно и не само тоа, цело време мислејќи дека плови кон Индија дека пристигнал на тлото на Индија со првите видени домородци кои ги нарекол индијанци токму поради утната дестинација?
...ќе биде во заблуда и грешка да речеме на почеток на испловување, ама цело патување да не примети по ништо, ни по навигациони апарати, мапи, ѕвезди, сонце било кој пловен патоказ дека го погрешил правецот?
...ние пишуваме, размислуваме за можни опции што се се случило мнооогу одамна, денес во многу сфери го тренираме мозокот да размислува во сите правци, не само ограничено, како порано така и сега!
...а од каде ти го знаеш и го познаваш, па одозгора дека лаже? значи го следиш?@PROROKOT @The Savior не го гледајте многу Предраг Петковиќ тој е психа голема, Лаже. Како со него да правиш муабет кога не знае основни физички закони
...зашто? нешто се сменила Земјата во тој период? јас само ги разгледувам можностите и ми е интересно онака од љубопитност,Колумбо бил 30 години пред Магелан, твоите лаги и невистини не палат нажалост.
... да пробаме со друг пример, да видиме дали не си селективен во пишувањето,тоа не се готови факти, тоа се факти собрани од многу книги и сведоштва. И историчари од целиот свет постигнале взаемен консензум по тоа прашање. Тоа вашето е некоја психоза и фантазија и одбивање на фактите зошто тие лаги во кои верувате ви делуваат поинтересно за читање.
Веќе напишав-не знам кој е ликот, не сум видел ништо негово на „ЈТ„.Да, лично никад видио. Ама гледаш емисии негови на you tube, и му веруваш што зборува. Па види му ја прво фацата бе, и ке знаеш која психа е
Ајштајн е икона на науката/науките во нашево време, што не значи дека е нешто бистар. Прочепкај, ќе најдеш и поинакви мислења за неговата генијалност...Еднаш напишав, сега пак ке кажам. Не ми се верува дека ти и Зурла сте попаметни од А.Ајнштајн, што понатаму да правиме муабет?