Фрлање бидермаер

Сум фатила и тоа не по моја желба... Татко ми ме натера да застанам во ред зашто беше сигурен дека ќе го фатам и стварно го фатив ама ништо, џабе е...нит се омажив, нит дечко фатив , нит среќа у љубов имав годината. Затоа више букети не фаќам, што е сигурно сигурно е :pos2:

Стварно и мене ми е смешно. Ај ок, стасани и префтасани за мажење па немажени тргнале да се тепаат за бидермаер ок. Суеверие и верие, сеедно.
На 22 да се буткам за бидермаер ноу веј.
Па и да се мажи сега некоја другарка, не би го фаќала.
Рано е бре. :nenene:

Стварно и мене ми е смешно. Ај ок, стасани и префтасани за мажење па немажени тргнале да се тепаат за бидермаер ок. Суеверие и верие, сеедно.
На 22 да се буткам за бидермаер ноу веј.
Па и да се мажи сега некоја другарка, не би го фаќала.
Рано е бре. :nenene:
Зошто на сите им изгледа тоа смешно:tapp:Потајно сите веруваат и сакаат да го фатат.Па затоа и ги има тие буткања и скоќања.Или "Дај ми едно цветче,да ме фати мајата".Ако не веруваат зошто сите бараат?

фаќањето бидермаер нема воопшто значење барем гледано од луѓето кои фатиле и не фатиле бидермаер, среќата во љубов сите порано или покасно им доаѓа а фрлањето бидермаер е само обичај кој ја прави поинтересна свадбата,

во некои земји на пр. Хрватска покрај бидермаер се фрла и подвезица има доста незгодни случи по такви свадби кога девојка коај веќе има дечко ќе фати букет а друг дечко ќе фати подвезица се верува дека тие двајца ќе се земат во иднина, но секако мислам тоа нема никава врска со реалноста,

но секако најсмешно ми е кога бидермаерот ќе го фати машко баш последната свадба на која бев букетот го фати машко :pos2::pos2::pos2::pos2:

Според мене сепак мислам дека нема везе тоа дали ќе го фатиш бидермаерот или не, едноставно сум бил сведок каде една девојка го фаќа бидермаерот, а после 3-4 месеци друга се омажи..што значи дека сепак е само суеверие тоа со бидермаерот.:icon_lol:

За некои точно,за некои не.Едно девојче еднаш фати бидермаер,ама не се омажи она туку сестра и:pos2:
Јас го фатив еднаш и тоа случајно и оп другата година кај мене свирки и тапани.

Ние по подвезицата сме повеќе не толку по бидермаерот :icon_lol:.
Има таков друг обичај освен кај нас овде што имам сретнато невестата да фрла подвезица?

Еднаш на една свадба фрлаше невестата и слабо го фрли изглеа и едно девојче 7-8 години го фати!:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Ние по подвезицата сме повеќе не толку по бидермаерот :icon_lol:.
Има таков друг обичај освен кај нас овде што имам сретнато невестата да фрла подвезица?
Па во хрватска колку што иам чуено.Бев еднаш на една свадба кај што фрлаа подвезица ама не ми беше воопшто провокативна невестата па да ја фаќам:drk:

За некои точно,за некои не.Едно девојче еднаш фати бидермаер,ама не се омажи она туку сестра и:pos2:
Јас го фатив еднаш и тоа случајно и оп другата година кај мене свирки и тапани.
Ја викам не седи кај што не ти е место.Што барала до сестра и:)после крив ѓавол.

јас сум фатила 2 бидермаера....
првиот ми го украдоа циганчиња кои се моткаа низ црквата...
вториот го чував додека не се напраи пепел....
еве поминаа толку години, па на свадба не ни помислувам....
можда само ми е хоби фаќањето бидермаери
хехехехехехехехеххехех

јас сум фатила 2 бидермаера....
првиот ми го украдоа циганчиња кои се моткаа низ црквата...
вториот го чував додека не се напраи пепел....
еве поминаа толку години, па на свадба не ни помислувам....
можда само ми е хоби фаќањето бидермаери
хехехехехехехехеххехех
Циганите ти ја украле среќата:helou::ija:

Вистинската жена иде и си фаќа дечко и пократко време се земаат. А додека сите останати чекаат да фатат бидермаер.

е што некое девојче ќе се распизди да го фати бидермаерот и ај невестава ќе го фрли помалку за да го фати 6-7 годишното дете. И ај сега в година ќе се мажи??:nenene: ма дај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom