Формули за пресметка на звучни кутии

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
луге ми требаат формули за пресметка на звучни кутии... компресиони.. бас рефлекс.. и сабвуфер... наоџајте брзо

пс не ми требаат готови калкулатори треба рачно да преметам

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Уф... имав едно време програма, само си местиш колкави се димензиите на кутијата и што звучки сакаш да ставиш (пр 2 бас, 1 среден и 1 високотонец) и ти дава оптимално решение.... Од типот на дијаметар на мембрана и моќност во вати. Но на жалост отиде во неповрат.

За пресметување можеш со LС кола, звучникот е представен како калем... Но ти требаат податоци за намотките (колку се), дебелина на жицата, нејзина проводливост што тешко се наоѓа доколку не е напишано.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
ми требаат формулите иам и ја програми ама морам рачно да пресметам за проект во чколо ми е :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
луге ми требаат формули за пресметка на звучни кутии... компресиони.. бас рефлекс.. и сабвуфер... наоџајте брзо

пс не ми требаат готови калкулатори треба рачно да преметам
Za sto tocno ti trebaat formuli?

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
за пресметка на волуменот на звучна кутија со даден звучник... значи ги имам сите параметри на драјверот и треба да пресметам колкава кутија и за издувните колкава кутија каде точно да се наогја издувот колку широк колку длабок

Член од
27 јули 2008
Мислења
46
Поени од реакции
3

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
kakvi zvucki ke stavas. koi parametri gi imaat tie. snaga dijametar kakva membrana i sl. kakva kutija ke prais bas refleks subwoofer kompresiona?
нема да праам... за проект ми требаат за во школо... и треба да ги имам формулите за да ја покажам пресметката.. и ке треба за сите три кутии :)

Член од
30 декември 2007
Мислења
29
Поени од реакции
1
Ако сакаш скенирани од списание,дај mail

Kajgana Shop

На врв Bottom