Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
ne, premnogu struktura imase :D

glej go burning, me zanimas
ja ti go dadov srceto,a ti mi go zema gazot m taka?Dupeski src ne ubavo
Baska so sum ja skaran so strukturni filmovi : ( ,ke go gleam samo vidov deka trae 2:30 dolga saatnica ke bide....Ama mi prais split onaka svesno samo ni zadar nit rijeka te citam src,a ti sopki mi prais ...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
ja ti go dadov srceto,a ti mi go zema gazot m taka?Dupeski src ne ubavo
Baska so sum ja skaran so strukturni filmovi : ( ,ke go gleam samo vidov deka trae 2:30 dolga saatnica ke bide....Ama mi prais split onaka svesno samo ni zadar nit rijeka te citam src,a ti sopki mi prais ...
pustam roma 2ipol saati
pustam burning 2 ipol
pustam klbuskiot love preku 2 20
aj vikam druiogt klub jessie james 2 40

so se desava, nema se vreme
@Anon

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
На моменти потсетуваше на артикулиран Маликов филм.
Eden den ke ti ja izlepam cela kuka so posteri od malik veruj mi[DOUBLEPOST=1547240573][/DOUBLEPOST]Структурата на одредено нешто ги означува врските меѓу деловите од кои е составено тоа нешто. Структура е поим спротиставен на поимот процес, што означува како едно нешто работи; но на секој процес неопходна му е соодветна структура. И реалноста и човечкиот јазик имаат структура. Една од целите општата семантика, како и на науката воопшто, е да создаде и користи јазик чија структура е во складност со структурата на реалноста.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Структурата на одредено нешто ги означува врските меѓу деловите од кои е составено тоа нешто. Структура е поим спротиставен на поимот процес, што означува како едно нешто работи; но на секој процес неопходна му е соодветна структура. И реалноста и човечкиот јазик имаат структура. Една од целите општата семантика, како и на науката воопшто, е да создаде и користи јазик чија структура е во складност со структурата на реалноста.
Гледаш колку е тоа убаво срочено, а ти го хејташ... премногу ти е меинстрим и клише.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Terrence Malick is producing a Lil Peep documentary

:pos::pos:старото е лудо како никој.

sepak se znael so negovite zatoa ova kao vip so mali bukvi ebanka

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Првиот дел од Hereditary е премногу добро снимен. Кадровите се страшно добри по собите кога се одзумира камерата и се влече да го покаже кадарот. Стварно предобро. Тензичен и интересен, режисерот има доста прочитано за некој језиви работи пред да го направи и детали и симболика се добро запазени.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Bird Box и A Quiet Place се генерално глупи филмови... џабе хајпнати срања.
Прв пат слушам за A Quiet Place, а овој другиот секаде ми се појавуваше, и си реков ај да го изгледам дури не ми го спојлерисале. Подобро да го спојлерисаа.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Vice go izgleda li nekoj?
Mene mi se gleda radi Sam, ali I radi nego ke go ripnam ako e tipicna, dosadna, bullshit, politicka drama.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.770
Поени од реакции
36.699
Smallfoot ми се свиѓаше.
добар е вака за у сред зима
Да, да, изненадувачки. Секоја година се појавува по едно такво анимирано не-Дизни/Пиксар филмче од кое не очекувам ништо, а на крај изненадува. Така пријатно ме изненади Storks пред некоја година, пред тоа Home, лани Boss Baby... а таков беше Smallfoot годинава.

Kajgana Shop

На врв Bottom