Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
Малку ми е тешко да не го гледам Гавин како шовинист. По неговиот настап и по ред други прашања. Се гледа дека типот игра на картата како ХБО што игра, во презентацијата да има несолен хумор, доза дискриминација (све тоа за #ohgawdthecontroversie! и #shockfactor што денес сите пишани портали го прават, си има и свој назив - clickbait. Тоа дегенов го прави, и ми се моча кога го гледам и слушам). И џабе ако измеѓу сета таа помија од шоуменизација има пикнато валидни аргументи. Ради што се однесува како деген концентрацијата ми останува таму. Истото важи и за колегана по ориентација претходно спомнат. Лајкот го удрив пред некое време затоа што горе доле се слагам со тебе за тоа што го пиша, истиве работи што Гавин ги кориси ги користат и милитантнине SJWs на тублр, редит и твитерајата. И пошто едниве ги хејтам за истото, освен што немаат ни грам аргументација за тоа што го серат, исто ме прави и дебилов да се осеќам кога го гледам/слушам. Затоа и реков, треба подобар репрезент како глас на разумот од овие пар дибидукуси. Некој способен да го искомуницира тоа што сака да го каже на интелигентен, ненавредлив начин, и со поголема доза сериозност.Напротив, повеќето не се(преваранти и позери), ама дебатата некако ја истакнала етикетата "шовинисти" и секој аргумент од нив тоне заедно со таа етикета.
Тактиката на порелевантните феминистички движења е таква, да се борат со рационалната мисла преку етикетирање и набивање вина. Единствени што можат да испливаат во една таква ситуација се оние што научиле да ја играат истата игра, на ист начин, со истите валкани алатки, а негде помеѓу етикетите и бескрупулозните напади да го вметнат и аргументот и здравиот разум. Таков е Гевин, на пример. Ако го видиш во дебата со феминисти, третина од неговиот настап е шоу и заебанции, третина е напади и етикети и на крај имаш аргументи.
Не треба да и се честита, ништо не заслужила за тоа. Али има приказна која е интересна за настанов. Типкава наводно била викната за нешто сосем друго да разговара, за овој да и смени шема и да ја фати неподготвена (всушност, подготвена за друга тема). И тоа типов ја вика демек за дискусија, разговор, не дебата. И што се случува, он доаѓа подготвен и спремен, она ко газела у лавовско ловиште. И колку и да ја хејтам (сум читал нејзини бљувотини), не можам а да не го хејтам и дибеков. И мене некој да ми најави дека сака да ме викне на емисија да дискутираме за климатските промени, а таму на лице место работава да се претвори во дебата, и тоа за ... пример, радикалниов ислам (пошо негде читал дека серам за тоа и сака дебата, нефер дебата), нормално дека ќе бидам како да сум паднал од Марс, и ќе звучам неподготвено. Дури и да знам доста и за двете теми, ми треба време да соберам референтен материјал, графикони, статистики, трудови можеби итн. - Ретко кога луѓе идат неспремни на дебати, непишано правило е сегде да идеш подготвен. Не дека ја бранам, убаво беше рендањето, ама апла неферски изведено, да не речам педерски . Така да тука нема простор да се велича човеков и тоа како и го турил со дебатава или да се претстави како било каков win factor. Една причина плус меѓу многуте зошто ме нервира и го мразам.На пример, за тие што не гледале, еве како уништува една феминистка.
И честитам на храброста на женичкава за тоа што се согласила на соочување. Обично ова што Гевин го прави, тие го прават во контролирана средина, без спротиставена страна, во форма на монолог....и без некои сериозни аргументи, настрана од историските факти. Феминистите и мажињата што им лижат чизми ја измислија таа safe space средина и затоа на оваа жена треба да и се даде еден аплауз за тоа што излегла од таа средина, иако резултатот е....очигледен.
Обично си во право, за настанот горе на пример - да, го гледав и беше глупо навистина, него ова се работи за друг настан. Се работи за бели девојки, згодни, и Тиндер апликацијата. За промовирање на кампањата на Сандерс преку Тиндер профили со тие со кои што ќе почнат комуникација со нив. Језда смешно и за многумина глупо, но навистина е бедно во споредба со сите срања во име на кампаљи направени од другиве политичари, а овој да посвети само внимание на тоа и да го претстави Сандерс како "еве, ваков ли претседател сакате?" Уште еден поен хејт за Гавин. И колку повеќе работи слушам и гледам за него само такви поени се множат. Затоа што за една работа ќе покаже сурова непореклива логика, за други две ти иде со лосос да го зашамариш.Не. Зборуваше за тоа дека Берни има проблем со тоа што дозволува да му ја киднапираат кампањата. Се бунеше за тоа дека на сред митинг го туркаат стариот рандом кокошки за да се дерат на микрофон "my life mateeeeers". Стварно има Берни проблем со тоа. Да не кажаа нешто битно тие типки шо така го понижија Берни? Не. Се дереа на микрофон како недугави. После тоа отидоа да се тепаат со поддржувачи на Трамп и да викаат "Берни, Берни". Штета му прават на човекот.
Прашањето беше повеќе реторичко. Не сакам пропусница ни на едни ни на други. Сите се ремет до ремет. Едниве во име на феминизмот, другиве во име на борба против тој дебило-феминизам, али сите подеднакво одбивни. Така да не дискриминирам по полови, и Анитите нема да ги штедам нит Гавинците од светот . За нивните приказни знам, него ако, може другиве читатели на темава не ги знаат, па убаво што пиша за нив барем ќе бидат информирани дека не се реметени пошто така ни текнало, туку дека има добро 'зошто' позади тоа. Нема да мерам на вага кој повеќе заслужува или не, ама ми е криво кога Гавин и слични се промовирани како гласот на разумот во дадени ситуации. Као слободни медиуми и ене го како пример RT или TYT ти се појавуваат или ти ги спомнува некој.Си ги спомнал Анита Саркизиан и Зои Квин, а погоре си прашал зошто на Гевин да му дадеме пропусница, а на овие две не? И не ти текна зошто?
Tука Шкорпи е разликата меѓу Гевин и овие две.
Да не биде дека серам само за Гавин и Мајло, што да речеме одбивни ми биле од почеток. Следам и еден друг тип, може го знаеш, може не - The Amazing Atheist, ама во последно време и он се распрде и стана дел од помијата од која се гадеше пред неколку години и веќе ретко кога гледам некое негово видео. Слична приказна и со Thunderf00t. Го разбирам нагонот, не ја разбирам обесијата.
Ме интересира еве, западот е скоро финиширан во однос на поголемиве проблеми со полова нееднаквост (некои мислат дека е све комплетно, али еве, нека не е). Што е со луѓево што студираат gender relations/issues, LGBT-поврзани активизам центрирани глупости. Утре да се реши и тој талог што останал како нус-појава, таа диплома треба слободно да ја фрли во ѓубре. Што ќе работи со тоа? Нема дискриминација или полови неправди/разлики, за што ќе им е? За украс по дома урамен? Пошто очигледно е дека абер немаат да се фокусираат на истите проблеми во странство, да речеме на исток, каде половите разлики се екстремни како и LGBT ситуцијата е за нигде, дека не е безбедно. Нема да смеат да изустат "rape culture" а да не ги каменува некој на лице место.
Добра обзервација, ама важи само од неодамна периодов. Темава ја пратам од самото зачленување само немав коментирано. Имаше доста жени ама периодично ги снемуваше, само овој испадна малку подолг "одмор" па само мажи грото дискутираат.@Darling денешниот феминизам не е мажи против жени (или обратно), туку жени против жени (ако подлабоко се анализира). Тоа што повеќе мажи дискутираат на темава (и слични на неа) само покажува дека или жените кај нас к*р ги боли, или појма немаат. Ако ме прашаш како е можно да не се интересираат за нешто што ним би им донело "нешто плус", пак се враќаме на к*р ги боли. Округло, па на ќош работава
Има добри (но непознати) рушачи на новиов квази-феминизам (што се жени, интересно) и би биле многу подобри примери отколку Гавин и Мајло како гласови на разум и логика.