Фан клуб: РК Пелистер

Член од
24 јуни 2022
Мислења
360
Поени од реакции
897
Ако е така како шо кажваш то е поразителен факт за нас како клуб и то потврда дека било грешка носењето на Богдан на сметка да го изгубиш Костески на долг рок. Нема визија во клубот очигледно кога играч репрезентативец ти бега во ривал за титула. Од ко е дојден Богдан секогаш батакот бил во негова сенка , незаслужено.Истото беше и со Кизиќ ко му го донесоја лани Гедбан а со Митревски ќе беа одлично дуо.Истото е и со Цветан/Петар му го донесоја Манасков арно овај не е изгледа заинтересиран за ракомет поќе па го нема ни на клупа. Истото ќе се случи и со Самоил марк мај вордс. Кузмановски ако замини на лето Охрид нема да го тепаме. Катастофална водена политика на клубот.
Ke si donesi negovi igraci Raul,realno ova me e negova ekipa,od ekipata ke si zaminat 5-6 igraci nekoi I ne dobibaa tolku minutaza,a ke se donesat novi igraci pred se na sredeno I desen bek.
A Batakot go trpevme 1 godina povreden I sega vaka ja vozvraka ljubovta.Za narednata sezona toj so Belistojanovski ke si bea krila i ke se iznaigrase,ama negov e izborot neka odi kaj selektorot.Bogdan trebase da si bega vo juni ama sega imame nova situacija I najverojatno ke go zadrzat I naredna sezona I ke deli minutaza so Beli.

Член од
6 февруари 2011
Мислења
871
Поени од реакции
3.765
Ke si donesi negovi igraci Raul,realno ova me e negova ekipa,od ekipata ke si zaminat 5-6 igraci nekoi I ne dobibaa tolku minutaza,a ke se donesat novi igraci pred se na sredeno I desen bek.
A Batakot go trpevme 1 godina povreden I sega vaka ja vozvraka ljubovta.Za narednata sezona toj so Belistojanovski ke si bea krila i ke se iznaigrase,ama negov e izborot neka odi kaj selektorot.Bogdan trebase da si bega vo juni ama sega imame nova situacija I najverojatno ke go zadrzat I naredna sezona I ke deli minutaza so Beli.
Проблемот е шо нема доволно квалитетни мак играчи, Раул ќе донеси странци а титула се добива со домашни играчи. Ова ситуација сигурно не е настаната последен период туку акумулирано незадоволство подолг период и со право е незадоволен. Јас стварно неможам да разберам како е можно да се доведиш во ситуација да изгубиш играч репрезентативец перспективен еден од најдобрите шо заиграл на та позиција во последните 10 години. Да бил уценуван за место во репка ќе разберам ама овај е неприкосновен на та позиција и таму. Еден климав Вардар со неизвесна иднина изминатите години успеа да го задржи мечка во турбулетни времиња за клубот. Премногу грешки во водењето на клубот доведват до вакви ситуации. Следен Емилијан не ме чуди и Цветан да му ја дувни, и ако добие Кузмановсски некоја понуда од странство шо не се одбива , Алкалоид ќе ја доминира лигата наредни 5 години то шо требаше да го прајме ние ги прат тие.

Член од
24 јуни 2022
Мислења
360
Поени од реакции
897
Проблемот е шо нема доволно квалитетни мак играчи, Раул ќе донеси странци а титула се добива со домашни играчи. Ова ситуација сигурно не е настаната последен период туку акумулирано незадоволство подолг период и со право е незадоволен. Јас стварно неможам да разберам како е можно да се доведиш во ситуација да изгубиш играч репрезентативец перспективен еден од најдобрите шо заиграл на та позиција во последните 10 години. Да бил уценуван за место во репка ќе разберам ама овај е неприкосновен на та позиција и таму. Еден климав Вардар со неизвесна иднина изминатите години успеа да го задржи мечка во турбулетни времиња за клубот. Премногу грешки во водењето на клубот доведват до вакви ситуации. Следен Емилијан не ме чуди и Цветан да му ја дувни, и ако добие Кузмановсски некоја понуда од странство шо не се одбива , Алкалоид ќе ја доминира лигата наредни 5 години то шо требаше да го прајме ние ги прат тие.
Tocen so od zbor do zbor,edino ne se slagam deka titulata se osvojuva so domasni igraci.Vo nasata liga nema tolku kvalitetni domasni igraci za da se osvoj titula,a dozvoleni se 8 stranci,dokolku gi pogodis strancite + 3-4 nasi kvalitetni igraci eve dvojna titula nekolku godini.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.454
Поени од реакции
8.582
Pa i taka neli dogovorot e na dve godini so eurofarm ovaa i slednata sezona ne znam so ve cudi ako gi pustaat osnosno mu begaat nasite domasni igraci jas rekov uste ko bese ova za rfm nikoj nas ne se prijavi se vide kolku e satot ama aj barem ovaa sezona da ja odbranime titulata za otom potom ke mu ja dumame no fakt e deka mnogu greski se napraja ama isto mozi sega so trenerot da gi ispravat vratat na prv pat pa ke vidime cekor po cekor sega dinamo prvo

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Член од
6 февруари 2011
Мислења
871
Поени од реакции
3.765
Tocen so od zbor do zbor,edino ne se slagam deka titulata se osvojuva so domasni igraci.Vo nasata liga nema tolku kvalitetni domasni igraci za da se osvoj titula,a dozvoleni se 8 stranci,dokolku gi pogodis strancite + 3-4 nasi kvalitetni igraci eve dvojna titula nekolku godini.
Да се сложвам дека со квалитетни странци ама да ги погодиш ако се водиме од трансфер политиката изминатиот период и странците шо се донесоја тешко та работа. Како и да е нека му е со среќа на Костески секогаш бил максимално мотивиран и даде многу за Пелистер нема шо да му се лутиме. Ќе биди пеколно тешко до титула годинава а од вгодина уште потешко.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.149
Поени од реакции
8.118
golem kur ako zamini alkaloid realno, i onaka 0 korist nema daeno za pelister, bukvalno vo sekoja utakmica sho ja igral ima zolti minuti i promashvanja ziceri, krilata ni se slabi za zal site makedonski krila se over rated samo zato sho se makedonci, gledate i na svetskoto 0 doprines od krila imavme, poarno raul da si bara nekoi od exyu barem

Член од
28 февруари 2022
Мислења
115
Поени од реакции
591
Ако е така како шо кажваш то е поразителен факт за нас како клуб и то потврда дека било грешка носењето на Богдан на сметка да го изгубиш Костески на долг рок. Нема визија во клубот очигледно кога играч репрезентативец ти бега во ривал за титула. Од ко е дојден Богдан секогаш батакот бил во негова сенка , незаслужено.Истото беше и со Кизиќ ко му го донесоја лани Гедбан а со Митревски ќе беа одлично дуо.Истото е и со Цветан/Петар му го донесоја Манасков арно овај не е изгледа заинтересиран за ракомет поќе па го нема ни на клупа. Истото ќе се случи и со Самоил марк мај вордс. Кузмановски ако замини на лето Охрид нема да го тепаме. Катастофална водена политика на клубот.
Како можи да речиш дека е грешка носењето на Богдан, ко една година само тој беше крило дури беше повреден батак. Шотребаше за да игра батак само едно крило десно да биди и ако се повредеше(а се повреди) со Павле Петрович на десно крило да бевме само или Хосни како десни бекој двата.

Член од
6 февруари 2011
Мислења
871
Поени од реакции
3.765
Како можи да речиш дека е грешка носењето на Богдан, ко една година само тој беше крило дури беше повреден батак. Шотребаше за да игра батак само едно крило десно да биди и ако се повредеше(а се повреди) со Павле Петрович на десно крило да бевме само или Хосни како десни бекој двата.
Види јас зборам за големата слика со повредата ако не бил Богдан ќе бил некој друг( сигурно не негов калибар) Муабетот се праеше уште тогаш тука зошто се носи скапо десно крило со европски багаж кога таму сме добро покриени за наредни 5 години. Неможиш да му кажиш на Богдан со такво европско реноме дојди ќе бидиш замена на Костески или ќе делиш минутажа. Јас бев еден од подржувачите на тој трансфер верувајки дека управата знат шо прат и нема да изгубиме млад репрезентативец на сметка на печалбар кој нема да донеси драстична промена во екипата. Настрана шо сигурно е далеку поскап играч и буџетот го оптеретува. Но испадна дека управата стварно незнај кај тера и нема многу визија шо со екипата во иднина. Така го изгубивме и Кизиќ на сметка на Гедбан истото беше и со носењето на Манасков (знај некој шо се дешава со него!?)
То шо го работи Алкалоид требаше да го работиме и ние така и почна проектот најдоброто од Македонија да се донеси во Пелистер и секој млад потенцијал преку филтерот Пелистер 2 да добива првотимски статус во прва екипа. Да се разбериме секој е заменлив и никој не е над клубот , но ние во ова ситуација најмногу губиме од секој аспект засилваме ривал, финансиски ќе треба да се отвори ќесето, губиме првотимец шо бил 5 години во екипа видовме на своја кожа колку е битно да има староседелци и екипа не се менва секоја година. Ако замини Кузмановски на лето со кој мак играчи ќе играме во првенство!? Како и да е се надевам ќе се оправат некој работи во клубот.

Последно уредено:
Член од
30 август 2012
Мислења
3.624
Поени од реакции
6.388
Де бе шо напрајвте ко Гитсел да бега .
Солиден напаѓачки , конта одличен , одбрана просечен.
Сума сумарум нека му е со среќа барем крила лесно се наоѓат со тие карактеристики .

Член од
6 ноември 2024
Мислења
47
Поени од реакции
198
Еден куп играчи се праеле пологеми од клубовите, па сите завршија на "чингел". Синкир сонце нема да не угреј без него.
Еден тон пари се потрошија за негова рехабилитација, еден куп работа, нерви за да се врати во колосек и сега ќе одел кај Кире Лазаров, па преку куро оди.
Ако му ја фатам та колата на капак да му ја превртам ќе види, мајмун. Па оведе да коментираме се искршивме од бистрење вака било така било, за кој за Батако. Одлично... Какви играчи дојдоја и си заминаја па никому ништо. Ако сака да си оди, среќен му пат и довидување.

Член од
27 јуни 2018
Мислења
134
Поени од реакции
284
Батакот е еден од најперспективните мак играчи пред кој шо можи да излези неверојатна светска кариера, ова претставува факт. Но, како факт седи и дека од ко замина од Загреб и дојде кај нас, во првиот период скоро и ништо да не покажа, промашваше контри и позициони шутој, одбрана од секогаш бил солиден, но ништо поќе од просек. Неговиот подем почнува после европското 22', до тогаш нема прикажано ама ништо посебно. Во летото 23' го носат Богдан Радивојевиќ. Со Богдан на крило, Батако само учи и оди напред, оти ти ако сакаш да напрајш асолен играч, мора да имаш здрава конкуренција, по ист принцип е донесен и Манасков. Разликата е то шо Богдан како платеник не гледа долгорочна конкуренција во Батако и учествува во неговото афирмирање на тој начин шо му дава совети и го учи, а од др. страна Манасков е скроз незаинтересиран и на ниеден начин не влијае на развојот на Атанасиевиќ и Цветан. Проблемот се јавува во егото на Ненад, во сезона кај шо имаш страшна повреда, каде клубот се грижи за тебе, каде му го оставаш целиот терет на играта на само еден твој колега, ти си дозволваш да поставуваш услови и уцени...па ко е таква ситуацијата сретан ти пут. Ниеден играч не е поголем од клубо, вистина дека ова дава и неуба слика за нас...демек не можиме да задржиме играч, дека готов, изделкан му го даваме на директниот конкурент...ама па не можи и мрсулко од 23 год да поставува услови ко да е Уве Генсхајмер, особено со неговиот придонес во последната година и пол. Ако е толку неблагодарен и расипан(ќе покажи времето) тогаш слободно нека бега, таков играч дури и не ни треба, ќе се најди замена лесно па макар и странец да бил.

Член од
20 август 2022
Мислења
77
Поени од реакции
333
По ова се шо читам, ако е така, треба уште од сега во шопинг да се пуштат ако сакаме убај играчи да земиме, инч џабе се пак

Kajgana Shop

На врв Bottom